- Spill i interkretsserien er et resultatmål for våre ungdomslag fordi det betyr en kamparena på bra nivå. Det er bare å gratulere jentene og støtteapparatet med at de har kvalifisert seg, sier Kjetil Ramberg, utviklingssjef i barn- og ungdomsavdelingen.

- Dette viser at vi kan utvikle både robuste lagsmiljøer som utvikler seg og har godt miljø, samtidig som det er kvalitet på spillerutviklingen. Vi trenger ikke å velge, legger han til.

Etter en overbevisende seier over Teie ble altså Ørns J-15 klar for interkrets. Dermed kunne hele den fornøyde gjengen huke av at målene for vårsesongen. Nå er det bare å rette fokus mot sommerens aktiviteter og Dana cup og ikke minst god motstand i høst.

Det har vært en gledelig og rivende utvikling i en stor ungdomsgruppe. Det har blitt mye spilletid på alle og resultatet har ikke latt vente på seg.  Jenter-15 har stilt to lag, ett i nivå 1 og ett i nivå 2. 2 divisjonslaget er i skrivende stund på en meget sterk 3. plass.

Nå ser spillere og trenere frem til en god treningsperiode før de tar turen til Danacup. Der skal det bygges videre på det gode samholdet. Fokuset vil være å ha det sosialt, utvikle lag og spillere og være sterkest mulig rustet for høstsesongen.

- Jeg er veldig fornøyd, sier hovedtrener Patrick Hagen.

- Jeg synes vi har hatt en positiv utvikling dette halvåret. Mange har fått prøve seg i kvalifiseringen og at bredden er stor og god viser resultatene til 2.divisjonslaget.

- Hva blir viktig framover nå?

- Jeg synes ofte vi har spilt bra, men vi har endel å gå på foran begge mål. Vi har sluppet inn for enkle mål og effektiviteten har også vært for ujevn. At vi varierer litt for mye blir det viktig å jobbe med, forklarer han.

- Hvilke lag er de beste i interkretsserien?

- Vestfossen og Kragerø har vunnet hver sin kvalifisering i henholdsvis Buskerud og Telemark, så jeg tror kanskje de er de to sterkeste lagene vi møter i høst.

Jentekoordinator Kjell A. Hansen understreker prioriteringen av at alle spillerne får et godt tilbud.

- Vi har fokus på en treningshverdag hvor det er få kamper, men alle får spille. Det gjør jo at alle hever seg. Så dette er et lag i ordets rette forstand. Det har vel bare en gang hendt at 1 - 2 spillere fra førstelaget er tilført annetlaget, så kamptilbudet blir jevnt fordelt. Vi får også en god balanse mellom trening, kamper og hvile.

-Hva betyr spill i interkretsserien?

- Vi jakter i utgangspunktet ikke resultater i barn- og ungdomsavdelingen. Men, det er bra å oppnå gode resultater fordi vi jobber riktig ved at utvikling kommer foran resultat, eller at ved at gode resultater kommer som følge av god utvikling for å si det på en annen måte. Interkrets gi oss bedre mulighet til å matche fremtidige seniorlagsspillere og få referanser på hvor vi er i forhold til nivået.

Klubbens jente-ungdomsgruppe har bredde, men spillerne er fortsatt unge. De eldste som har nådd interkrets-spill fyller 15 år i år. Ekstratrening til alle som ønsker det gis i jentegruppen i Sammen for Horten. I tillegg er det hospiteringsavtaler med seniorstallen til Ørn/Eik.

- Det er viktig at vi jobber tålmodig og langsiktig, sier Kjell A. Hansen. Etterhvert som spillerne utvikler seg og er klare for mer trening og på høyere nivå faser vi inn hospiteringsordninger. Men, det er viktig at dette er godt planlagt og at både spillere og foresatte er med på vurderingene, sier jentekoordinatoren.