Allerede før oppmøte får vi en pekepinn på hvor lista ligger. Falk har startet felles oppvarming kvarteret før vi har oppmøte. Og vårt oppmøtetidspunkt er det ikke så mange som respekterer. Vi satset på at de ble slitne av oppvarmingen og lot oss ikke lure til å varme opp mer enn normalt.

 

Kampen starter litt nervøst fra begge lag. Kanskje det var sola som gjorde det? Uansett så var sola såpass hemmende at vi måtte ta på oss oransje vester for at Thu skulle se forskjell på laga. Det var iallfall forklaringa hans på de første feilpasningene hans. Vi spiller ball og er tålmodige i oppbyggingsfasen, og kommer oss til noen gode spillvendinger og innlegg. Aller nærmest er Silberg etter et usedvanlig strøkent innlegg fra Jakobsen. Uheldigvis sto stanga i veien denne gangen.

Det er Falk som skal få kampens første nettkjenning. Etter et av de19 frisparkene Jarrett-Arnesen lagde i førsteomgang, fikk de chippet ballen mot bakre stolpe. Her henger en Falkspiss både godt og lenge på en av våre, og setter den høyt i hjørnet. Vi skulle derimot slå ganske raskt tilbake. Solum kommer seg fri på høyresiden og curler inn til Silberg som ekspederer ballen videre med hans blanke isse. Den sitter i nota, 1-1. Ikke lenge etterpå plukker Silberg opp en slags klarering fra en av Falks midtstoppere, tar ett touch eller to og setter den i en strak bue bak en sjanseløs keeper. (bildet under) Vi er i ledelsen og ganske fornøyde med det. Resten av omgangen triller vi mest ball i de bakre rekker og lar Falk løpe i låna. Det funker og pausen kommer.

Støtteapparatet vårt var fryktelig stort i dag. Om det skyldes engasjement for laget eller forventning til pausesnacksen skal vi ikke gå inn på. Sjokoladekake og gulrotkake gikk ned på høykant, både blant spillere og resten av Elitegjengen. Kaffe var det selvfølgelig også. Ryktene skal ha det til at Teigen også hadde sekken full av diverse munngodt, men turte ikke å ta det frem i frykt for at de ikke skulle være like gode som kakene?

Andre omgang starter vi med en litt annerledes formasjon, uten at dette gir noe utslag i kampbilde. Vi fortsetter med ballen i beina, men sliter med å spille oss fri til de største sjansene. Noen gode oppspill blir det, men valgene og utførelsen på siste tredjedel sitter ikke etter læreboka. Dette skal det jobbes med fremover på treningsfeltet.

Falk på sin side har heller ikke all verdens å komme med. De har en del forsøk på gjennomspill, men som oftest triller de inn til Lille bakerst. Noen gode gjennomløpninger får de dog til, en blir avblåst for offside når de kommer to aleine med keeper, og en redder Lille mesterlig når Falkspissen forsøker en frekk lobb. Kampen utarter seg etter hvert mer og mer ampert, og det blir ganske lite fotballspilling de siste 20 minuttene. Vi er fornøyde med ledelsen og forsøker å holde ballen unna Falk, noe vi lykkes relativt greit med.

Falk pumper en del langt og lager noen småfarligheter, men Tetlie og Bye løper akkurat så fort som de trenger og rydder som regel unna. Vi haler ut tiden der vi kan, og Falk lar seg fyre enda mer. Falk klarer også å hale ut tiden selv, og bruker det siste minuttet av kampen på å klage på et rødt kort. Dommeren blåser av og 3 bortepoeng blir med hjem i sekken.

Falk skal ha for forsøket. Det er forståelig at de har spilt mange jevne kamper i våres, de kjemper på og yter maks så lenge kreftene holder. Heldigvis er det fortsatt tyngde og rutine som gjelder!

Siste kamp før sommerferien er satt til tirsdag 25. juni. Da kommer serieleder Store Bergan på besøk. Her vil det smelle, så bare møt opp!

Dagens merknader:

  • Falk liker fortsatt innkast
  • Jakobsen fikk dagens krampe
  • Silberg fikk gavekort på Saxon King for banens beste spiller - utnevnt av Falks speaker!
  • Thu har spilt to kamper denne uka, lettere enn noen gang
  • Bogen Jacobsen påstår han alltid er spillbar

 

Tabellen finner dere her.

Flere bilder fra kampen på Ørns facebookside her.

 

Foto: Knut G. Bjerva