Ørn tok en sterk borteseier mot formlaget Lokomotiv Oslo i siste kamp. Ørn dominerte banespillet i 70 minutter, og scoret to mål på ikke altfor mange store målsjanser. Dette i motsetning til forrige hjemmekamp mot Halsen der Ørn produserte et titalls store sjanser, men kun fikk en nettkjenning.

Fortsette det positive
Trener Kjell Andre Thu kan ikke melde om de store nyhetene den siste uka.
- Nei, det er ikke så mye nytt som har skjedd siden sist kamp. Vi gjorde veldig mye bra mot Lokomotiv Oslo så vi ønsker å gjenskape mye av det.
Vi forventer nok en tøff kamp. Vi ser jo at dette er en liga hvor det er litt sånn at alle slår alle utenom Vålerenga 2 og Tønsberg som har vært veldig stabile i år. Så vi må fortsette å plukke trepoengere hvis vi skal henge med i toppen, sier Thu. 

Thomas Knutsen jubler for scoring i siste kamp mot Lokomotiv Oslo
Bilder: Knut G. Bjerva

Motstanderen
Ullern ligger på 5. plass, to poeng bak Ørn. Laget har vært langt sterkere hjemme enn borte. Eneste seier på bortebane kom mot FKT i midten av mai, mens det har blitt uavgjort mot Lyn. I siste bortekamp blei det 1-2 mot Frigg.
Årets kamper

13.04.

Ullern

Lokomotiv Oslo

1 - 1

22.04.

Halsen

Ullern

2 - 1

27.04.

Ullern

Ready

2 - 1

04.05.

Lyn

Ullern

1 - 1

11.05.

FK Tønsberg

Ullern

1 - 3

20.05.

Ullern

Mjøndalen2

1 - 1

26.05.

Vålerenga2

Ullern

4 - 1

02.06.

Ullern

Drøbak-Frogn

2 - 0

09.06.

Frigg

Ullern

2 - 1

15.06.

Ullern

Norild

4 - 0

I cupen vant Ullern 5-3 over Oppsal i første runde. Deretter blei det 0-1 for Strømsgodset etter at Ullern fikk en spiller utvist like før pause.

Finn Badou Jor er toppscorer med seks mål, ett mål bak Thomas S. Knutsen som er Ørns toppscorer.
I fjor ble Shåresh Ahmadi toppscorer for Ullern med 16 mål på 29 kamper og det er mange som venter på at han skal åpne målkontoen i Ørn Horten i år.

Håvard Hettervik har vist stadig bedre form, her fra oppgjøret mot Ullern i 2017

Innbyrdes oppgjør
Ørn har møtt Ullern ni ganger tidligere, med første oppgjør i 1984. Fire kamper har endt med seier, fire med tap, mens ett oppgjør har endt uavgjort.
Fra det andre oppgjøret i 1984 kan vi ta med en liten observasjon fra Ørns jubileumsbok:
«Nils Johan Semb var tilbake etter å ha vært skadet siden mai og var medvirkende til at det ble 3–0 seier over Ullern. Jan Sramek scoret to mål mens Håkon Preus scoret det siste.»

Fra våroppgjøret i 1997 sakser vi en litt lengre omtale:
Ørn var ubeseiret frem til Ullern var motstander på Oslos vestkant. Da kom smellen, både i form av 1–0 tap og utvisning av Mohammed Idris for munnbruk. De neste tre kampene innebar to tap og en uavgjort og dermed var veien opp til toppen blitt for stor.
«Knuser bunnlagene – taper for topplagene» var oppsummeringen i Gjengangeren tidlig på høsten. Disse enkle ordene var nok forklaringen på hvorfor det bare ble fjerde plass med 39 poeng og 56–37 i målforskjell, åtte poeng bak Ullern som rykket opp ved å slå Lofoten i kvalifiseringen.

Alen Patros fra våroppgjøret mot Ullern i 2017

Alle kampene

År

Res.

Ørnmål

1984

1-0

Ronny Madsen

 

3-0

Jan Sramek 2, Håkon Preus

1990

2-3

Robert Pedersen, Jørn Allum

 

1-0

Trym Bergman

1997

0-1

 

 

1-4

Mohammed Idris

2015

3-2

Johan Andersson, Mateusz Kowaski, Alexander Teklamariam

2017

1-1

Thomas Utter Jensen

 

0-1

 

Alex Krawiec fra høstoppgjøret mot Ullern i 2017

Mer om Ullern
Det er noen som følger bedre med de ulike lagene i avdelingen enn de fleste av oss. Vi har tidligere brukt breddeekspert Jørgen Tjærnås’ vurderinger av lagene. Han mente før sesongen at Ullern ville havne på 5. plass ut fra vurderingen under:

Overganger
Inn: Terje Kirsebom (Kjelsås), Henrik Hansen (Herd), Harold Mufoncol (Østsiden), Henry Isgran (Moss), Eivind Stender (Halsen), Joakim Schreuder (Lokomotiv Oslo), Bendik Lind (Skeid), Lars Austnes (Spjelkavik), Finn Badou Jor (Ready), Jacob Lillestjerna (Senja), Johannes Dieserud (Halsen)
Ut: Jonas Brauti (Stabæk), Håkon Buckner, Joakim Nilsen (Bærum), Shåresh Ahmadi (Ørn Horten), Andreas Økland, Oscar Immerstein (Årvoll), Halvor Raddum, Emmanuel Bergstrøm, Alexander Torvund (Stabæk), Erlend Buckner

Vurdering:
Som oversikten over overgangene viser er det ekstreme utskiftninger i stallen etter det som egentlig var et skuffende 2018. Mangeårig trener Ole Johan Aas har tatt over Lyns damelag og erstatters av Didrik Bjella, som kommer fra Lokomotiv Oslo. Hans siste kamp der endte 6-1 over nettopp Ullern – og i år åpner han mot samme lag.
På keeperplass kjemper tre mann om plassen. Lovende Johan Mork utfordres av veteran Terje Kirsebom og tidligere Herd-keeper Henrik Hansen etter at Jonas Brauti gikk til Stabæk.
I forsvar er Tobias Asbjørnsen en høyreback som kan nå langt, og overgangen til Ullern fra Follo var litt overraskende i fjor. Espen Lindøe får nå Harold Mufoncol og Espen Stender som utfordrere på stopperplass, mens Henry Isegran tar venstrebacken Et nykomponert forsvar, og en lagdel som kanskje framstår som det største spørsmålet før sesongen – iallfall om målet er opprykk.
Framover er det meste skiftet ut. Lars Austnes har vært god i Spjelkavik, Johannes Dieserud det samme i Halsen, mens Jacob Lillestjerna har vært lovende i Tromsø og Senja. Kjemper fort om en kantplass. Hurtige Rasmus Løvseth er meget spennende til venstre, mens sterke Finn Badou Jor kommer fra nabo Ready for å erstatte Shåresh Ahmadi.
På midten har Bjella tatt med rogalendingen Joakim Scheruder fra Lokomotiv Oslo for å bekle den dype rollen. Har mange gode 3.divisjonsspillere å velge i rundt ham. Nyemah Brownell, Erlend Vangdal og Bendik Lind kommer alle fra Nord-Norge, og har vist seg som gode i sine tidligere klubber. Brownell og Vangal bekledde ofte plassene i fjor.
I tillegg har Ullern en god junioravdeling, og mange egne gutter vil også få sjansen i år.
Med et helt nytt lag med ny trener blir det spennende å se Ullern i år. Troppen de har skal være god nok for øvre halvdel – men holder det mot de beste i en sterk avdeling?

Andre kamper

 

Lørdag

Lyn

Halsen

 

Frigg

FK Tønsberg

 

Follo

Lokomotiv Oslo

Søndag

Norild

Grei

Mandag

Drøbak-Frogn

Vålerenga2

 

Ready

Mjøndalen2

Nyt sola i Lystlunden
Det er varslet strålende vær lørdag ettermiddag, og hva er vel bedre enn å se godt Ørnspill i sola i Lystlunden.
Vi håper du tar turen til Hortens storstue, der det er kampstart kl. 16.00.