Det ble en litt merkelig kamp i Lystlunden. Første omgang var ganske jevnspilt, men hvor skudd over tverrliggeren fra Fredrik Tørnby og Nuno Soares var de største sjansene:
Fem minutter før pause skjedde det som preget kampen. Ørnkeeper Miguel Vieira beveget seg utafor 16-meteren, og kom i duell med en Ullernspiller. Han fikk ført ballen innenfor 16 meteren og kastet seg ned og fikk fanget den. Dommer Rune Nilsen mente at Vieira hindret Ullernspilleren og fratok ham en klar målsjanse, og dermed ble det rødt kort. Frisparket  rett utenfor 16-meteren blei resultatløst.
HER kan du se situasjonen, og der røde kortet virker svært tvilsomt.

Kristoffer Solberg fikk sin A-lagsdebut i Ørnmålet og viste gjennom resten av kampen at Ørn er godt forspent på keeperplassen. Han framstod med trygghet og ro, og avverget de sjansene Ullern fikk med stor sikkerhet.

Etter pause
Før andre omgang tok Ørn ut Nuno Soares og satte inn 15-årige Dennis Gjengaar. Han markerte seg umiddelbart og etter et par minutter gikk et glimrende skudd fra hjørnet av 16-meteren i stanga og ut.

Enkelte stusset nok over at Nuno Soares ble tatt av, noe trener Thu forklarer på følgende måte.
-
Vi tok ut Nuno og satte innpå Dennis av rene taktiske årsaker. Nuno gjorde en bra førsteomgang så han syntes sikkert det var kjipt, men sånn er det noen ganger.
Tanken var at vi må være superstramme defensivt og satse på kontringer og dødballer. Da trengte vi folk med fart på kantene så vi kunne vær farlige på kontringer og vi visste at det ville bli vanvittig mye løping på de to sentrale midtbanespillerne og da finnes det ikke noe bedre duo en Alen og Thomas. De to gjorde en sinnsykt bra jobb sammen med resten av laget, forklarer Ørntreneren.

La om og parkerte
Med en mann mindre, la Ørn om til 4-4-1, parkerte «bussen» nær 16-meteren og satset på kontringer og dødballer. Ullern kom til et par sjanser, men da var keeper Solberg på plass.

Etter hvert kom Ørn mer med og et skudd på direkten fra Dennis Gjengaar suste like utafor. Etter en halvtimes spill forsøkte Alex Krawiec seg på en frekkis fra midtbanen. Han oppdaget at keeper stod langt ute, men lobben/skuddet gikk meteren på utsida.

Mot slutten  av omgangen kunne godt headingen fra Håvard Hettervik og et godt frispark fra Thomas Knutsen endt i scoring. Den første gikk over og frisparket på overtid fikk keeper så vidt slått til corner.
Dermed endte det 0-0 i en kamp der Ørn nedla solid innsats, men ikke fikk uttelling på sjansen 

Aldri fornøyd med ett poeng
Kjell Andre Thu roste spillerne etter kampen.
- Når kampen ble som den ble er jeg sinnsykt fornøyd med innsatsen til gutta. De hadde fortjent tre poeng men vi tar ett poeng når kampen ble som den ble.
Men vi er Ørn Horten og er egentlig aldri fornøyd med bare ett poeng i Lystlunden.
Dennis gjør et kanonbra innhopp og er nære på å score ved et par anledninger også. Shåresh kommer inn og gjør en god jobb også. Jeg syntes faktisk vi var nærmest å ta med oss tre poeng i dag. Ullern har mye ball selvfølgelig, men syntes ikke de klarer å skape all verden, sier Ørntreneren.

Ørns beste
Høyreback Jørgen V. Sjøl fikk fortjent Pizzanini-pizza og smil fra Ørneredet som Ørns beste spiller. Spesielt før pause var han glimrende, med gode forseringer, sikkert defensivt spill og dose dødballer/innkast.
Vi lot oss også imponere over 15-årige Dennis Gjengaar som imponerte med teknikk og gode valg. Med litt større erfaring og selvsikkerhet kunne han kommet til enda flere sjanser.
Spissen Shåresh Ahmadi har slitt hittil i sesongen, men mot gamle lagkamerater viste han at formen er på vei.

Tabellen/neste kamp
Ørn beholdt tredjeplassen på tabellen, og i og med at FK Tønsberg tapte, er Ørn ett poeng nærmere. Ørns neste kamp er borte mot nettopp FKT lørdag 29. juni kl. 16.00.

Andre kamper

 

 

Lørdag

Lyn

Halsen

5-0

 

Frigg

FK Tønsberg

1-0

 

Follo

Lokomotiv Oslo

3-2

Søndag

Norild

Grei

1-4

Mandag

Drøbak-Frogn

Vålerenga2

0-7

 

Ready

Mjøndalen2

0-2

 

Neste runde

 

Lørdag

Ullern

Grei

 

Halsen

Drøbak-Frogn

 

Ready

Norild

 

FK Tønsberg

Ørn Horten

Søndag

Lokomotiv Oslo

Lyn

Mandag

Mjøndalen2

Follo

 

Vålerenga2

Frigg

Fotograf Bjerva hadde svært gyldig forfall denne gang, derfor noe magert på billedfronten.

Kampfakta NT-ligaen – 22.6.19
Ørn Horten – Ullern 0-0
(0-0)
Lystlunden stadion – 154 tilskuere
Dommer: Rune Nilsen, Nanset 
Rødt kort: Miguel Vieira - ett gult til Ullern:

Ørn Hortens lag
Miguel Vieira
Daniel Skistad
Benjamin Zalo
Håvard Hettervik
Jørgen V. Sjøl
Nuno Soares (Dennis Gjengaar fra 46.)
Fredrik Tørnby (Shåresh Ahmadi fra 59.)
Artan Brovina (Kristoffer Solberg fra 41.)
Alen Patros
Thomas S. Knutsen
Alex Krawiec