Ørn var klart best og vant 1-0 i generalprøven før seriestart etter scoring av Thomas Knutsen. Se høydepunkter fra kampen HER.

Ørn må klare seg uten keeper Miguel Vieira etter det røde kortet mot Ullern. Kristoffer Paulsen viste imidlertid solide takter da han kom inn like før pause mot Oslolaget.
Niklas Haakenstad er tilbake etter skade, og ingen nye Ørnspillere er på skadelista.

Ørn er avdelingens nest beste bortelag. Laget har ikke tapt siden 2-3 mot Frigg i første serierunde og står med fire seire, en uavgjort og ett tap.

Åpen kamp
Trener Kjell Andre Thu tror på en mer åpen kamp enn ved tidligere møter.
- Vi føler oss klare og gleder oss til et skikkelig byderby hvor begge laga kjemper i toppen. Det vil si at ingen av oss har råd til å tape da Vif2 fortsetter å plukke trepoengere. Så jeg tror at denne kampen blir mere åpen enn den pleier å være. For vår del så går vi for tre poeng og ingenting annet. Vi kjører på offensivt og håper å skape masse sjanser og selvsagt score noen mål.
Vi er på vårt beste når vi kan angripe og spille offensiv fotball. Derby med to gode lag som kjemper i toppen og strålende vær, må bety masse folk. Dette er de gøyeste kampene så vi gleder oss veldig, sier Thu.

Thomas Knutsen header inn seiersmålet i generalprøven før seriestarten i april
Bilder: Knut G. Bjerva

Motstanderen
FK Tønsberg ligger på andreplass på tabellen, fem poeng foran Ørn, og like mange poeng bak Vålerenga2.
På hjemmebane har det blitt seire over Lyn (2-1), Halsen (4-1) og Drøbak Frogn (2-0), uavgjort mot Ready (0-0) og tap for Ullern (1-3).

13.04.

FK Tønsberg

Lyn

2 - 1

22.04.

Follo

FK Tønsberg

1 - 4

27.04.

FK Tønsberg

Halsen

4 - 1

05.05.

Lokomotiv Oslo

FK Tønsberg

0 - 0

11.05.

FK Tønsberg

Ullern

1 - 3

18.05.

Grei

FK Tønsberg

0 - 3

27.05.

Mjøndalen 2

FK Tønsberg

0 - 1

02.06.

FK Tønsberg

Ready

0 - 0

08.06.

Vålerenga 2

FK Tønsberg

1 - 2

15.06.

FK Tønsberg

Drøbak-Frogn

2 - 0

22.06.

Frigg

FK Tønsberg

1 - 0

Laget har de siste sesongen hatt Christopher Barland som trener.
Tobias Gran er toppscorer med seks mål. Mot Ørn må FKT klare seg uten midtstopper Mats Holt som spilte 14 kamper for Ørn høsten 2016. Han fikk sesongens fjerde gule kort og soner karantene.

Mulig sammenslåing
I mars tok de aldrende fotballherrene Ronny Johnsen, Morten Kihle og Nick Sandberg initiativ til å slå sammen Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Etter diverse diskusjoner ble navnet først foreslått til «FKT Eik Tønsberg», men etter en del latterliggjøring på nett og drøftinger med Vestfold Idrettskrets, ble navnet endret til «FK Eik Tønsberg». Formålet er å skape en toppklubb i Tønsberg, akkurat som intensjonen var med FK Tønsberg da de ble stiftet for 17 år siden. Det tar nok ikke lang tid før klubben blir hetende Eik Tønsberg eller Eik på folkemunne, akkurat som FK Ørn Horten stort sett blir omtalt som Ørn Horten eller Ørn.

Alen Patros har spilt mange kamper mot FKT, her fra oppgjøret i april

Innbyrdes møter
Ørn og FKT har møtt hverandre 14 ganger siden første oppgjør i 2004. Det har endt med tre seire, tre uavgjorte og hele åtte tap.
Mange vil sikkert huske den minnerike 16. maikampen i 2011 der Ørn vant hele 6-0. Jarle Belaska scoret hattrick, mens Rune Larsen, Alen Patros og Evan Patros satte inn hvert sitt.  
Tidligere møter
16.05.04 FKT - Ørn-Horten 4-1 (Kjell Andre Thu)
21.08.04 Ørn-Horten - FKT 0-5
01.07.06 FKT - Ørn-Horten 3-3 (Daniel Moen Hansen 2, Marius Ottestad)
14.10.06 Ørn-Horten - FKT 0-4
16.06.10 FKT - Ørn-Horten 6-2 (Kjell Andre Thu, Jørgen Jalland)
28.08.10 Ørn-Horten - FKT 2-1 (Jarle Belaska, Rune Larsen)
16.05.11 Ørn-Horten - FKT 6-0 (Jarle Belaska 3, Rune Larsen, Alen Patros, Evan Patros)
28.08.11 FKT - Ørn-Horten 2-1 (Rune Larsen)
03.06.12 FKT - Ørn Horten 3-1 (Jarle Belaska)
16.09.12 Ørn Horten - FKT 3-0 (Jarle Belaska, Rune Larsen, Alen Patros)
19.06.16 FKT - Ørn Horten 1-0
08.10.16 Ørn Horten - FKT 2-2 (Fredrik Tørnby, Arnar Førsund)
21.05.18 FKT - Ørn Horten 1-1 (Fredrik Tørnby)
08.09.18 Ørn Horten – FKT 0-1

Andre kamper

 

 

Lørdag

Ullern

Grei

 

 

Halsen

Drøbak-Frogn

 

 

Ready

Norild

 

 

FK Tønsberg

Ørn Horten

 

Søndag

Lokomotiv Oslo

Lyn

 

Mandag

Mjøndalen2

Follo

 

 

Vålerenga2

Frigg

 

Det kan forventes tøffe tak når lagene møtes, her blir Artan Brovina forsøkt stoppet med ufine midler

Vurdering av FKT
Selv om mange har et visst kjennskap til FKT, tar vi med breddeekspert Jørgen Tjærnås’ vurdering før sesongen, der han tippet laget på 6. plass.
Overganger
Inn: Mats Holt (Ullern), Tobias Gran (Lillestrøm), Alf Øivind Aslesen (Sandefjord), Nuredin Syla (Eik Tønsberg), Marius Rygel (Hellerup, Danmark), Henrik Dunsby (Sandefjord)
Ut: Tobias Hem (Runar), Jonas Grieg (Marienlyst, Danmark), Adam Pytel (Pors), Orhun Selvi (Hønefoss), Julius Myrbakk (Flint), Simon Strauss

Det har vært mange samtaler om sammenslåing i Tønsberg-fotballen. Men nå går FKT på en ny sesong uten samarbeid med Eik og/eller Flint. Og der det i desember var et spørsmål rundt om de kunne stille et lag som holdt nivået, har de til slutt landet brukbart på beina.

Den unge treneren Christopher Barland ledet et lag som lenge lå bra til i toppen i fjor, men som til slutt måtte se andre seile fra. I vinter har han sett brikke for brikke falle på plass i troppen.

Tre lokale 1998-modeller bidrar sterkt i så måte. Stopper Mats Holt, midtbanespiller Alf Øivind Aslesen og angriper Tobias Gran har alle prøvd seg i toppfotballen uten å slå gjennom, men er massive signeringer på dette nivået. I tillegg er Marius Rygel tilbake etter en halv sesong i dansk fotball, mens lovende Nuredin Syla hadde en strålende sesong på midtbanen for Eik i 2018. Også Henrik Dunsby er på vei opp og fram, og kommer nå fra Sandefjord..

Har i tillegg beholdt spillere som keeper Tobias Midtlyng, forsvarer Harald Danielsen, veteranangriper Christian Østli og den spennende angriperen Benjamin Bendu, som scoret 7 mål på 10 kamper i høst. I tillegg er de lovende midtbanespillerne Axel Ahlander og Sebastian Guldvog-Hansen tilbake etter å ha prøvd seg i andre klubber i vinter.

FKT hadde en veldig ung og litt for tynn tropp i fjor. Det er ankepunktene mot laget også i år. Men stallen ser klart bedre ut enn mange nok hadde ventet. Det spørs om det holder helt i toppen, men FK Tønsberg er et lag som bør komme seg på øvre halvdel også i år."


Dueller i feltet er ikke ukjent i kamper mot FKT, her fra høstooppgjøret i fjor

Kort vei til kamp
Det er klart for sesongen nærmeste bortekamp, og oppgjørene mot FK Tønsberg pleier å være tette og jevne. Det er varsla fint vær og spillerne yter gjerne litt ekstra når de får ekstra støtte fra tribunen.
Det er kampstart i Tønsberg lørdag kl. 16.00.