Ørn har bare scoret seks mål på fem hjemmekamper, og sluppet inn like mange. Bare Drøbak-Frogn har satt inn færre mål hjemme. Det har ikke manglet på store målsjanser, men effektiviteten har vært altfor dårlig. Vi satser på at ketsjup-effekten kommen mot Ready.

Søndagens motstander
I fjor klarte Ready seg så vidt unna nedrykk i avdelingen der Oppsal rykka opp. Det samme skjedde året før sa plassen ble berget gjennom seier mot Tynset i siste kamp.
Evan Patros som spilte 131 kamper for Ørn mellom 2008 og 2014, spilte 25 kamper for Ready i fjor. Han går trolig glipp av hele denne sesongen pga skade.

Ready ligger rett under nedrykksstreken etter 12 runder. Laget har 11 poeng, men kun to av de har kommet på bortebane. Det har blitt 2-2 mot Lokomotiv Oslo og 0-0 mot FKT, den siste i begynnelsen av juni. Laget har 4-12 i målforskjell på seks bortekamper, og er det eneste laget som ikke har vunnet borte.
Thorvald Nergaard er lagets toppscorer med seks mål.

Lagets kamper 2019

 

 

13.04.

Drøbak-Frogn

Ready

1 - 0

22.04.

Ready

Frigg

2 - 1

27.04.

Ullern

Ready

2 - 1

05.05.

Follo

Ready

3 - 0

11.05.

Ready

Lyn

2 - 3

19.05.

Lokomotiv Oslo

Ready

2 - 2

25.05.

Ready

Halsen

2 - 0

02.06.

FK Tønsberg

Ready

0 - 0

09.06.

Ready

Grei

0 - 1

17.06.

Vålerenga 2

Ready

4 - 1

24.06.

Ready

Mjøndalen 2

0 - 2

29.06.

Ready

Norild

5 - 2

øØrn skapte mange sjanser mot FKT i siste kamp, her toppscorer Thomas Knutsen og bak Niklas Haakenstad som scoret det første målet og var Ørns beste
Bilder: Knut G. Bjerva

Tidligere møter
Ørn har møtt Ready fire ganger tidligere, første gang for over 100 år siden. Da endte det 0.5 og 0-1. Det tok snaue 80 før lagene møttes igjen, da ble det 0-0 på Idrettshøyskolen, mens Ørn vant 2-1 i Lystlunden etter scoringer av Trym Bergman og Tom Madsen.

Litt historie
Idrettsforeningen Ready blei stifta 14. juni 1907 holder til i Bydel Vestre Aker i Oslo. Klubben har fotball, håndball, langrenn, alpint, friidrett og bandy på programmet. Ready er Norges største bandyklubb og har A-lag i eliteserien.
Den første olympiske mester i skihopping, Jacob Tullin Thams, representerte klubben i hele sin karriere. Olympisk mester i alpint, Stein Eriksen, representerte også Ready.

Mer om Ready
For siste gang i vår bruker vi Jørgen Tjærnås’ informasjon om en motstander. Han tippet Ready på øverste nedrykksplass, akkurat der de befinner seg nå.

«Overganger
Inn: Simen Høglien (Valdres), Tobias Ramstad (Bærum), Fredrik Berg (HamKam), Sindre Grytnes (Manglerud Star), Fredrik Storløkken (Kongsberg), Håkon Øverby (Bærum)
Ut: Finn Badou Jor (Ullern), Fredrik Molnar, Brage Skogen
Vurdering:
Trener Jonas Rygg har blitt assistent i Strømmen, som har blitt erstattet av Vegard Lund Nes. Sist sesong lå de utsatt til hele veien, men til slutt skilte ett poeng ned til nedrykk.

Mest markant er det at Finn Badou Jor har gått til nabo Ullern. Men med Valdres-spiller Simen Høglien inn har de funnet en fullverdig erstatter. Den tidligere Lyn-spilleren noterte 15 mål i fjor.

Ser stort sett mot juniorer som ikke får plass i større klubber, samt til 4.divisjon, når de skal hente spillere. Så også i år. Sindre Grytnes og Fredrik Storløkken er blant de som nå tar steget ett nivå opp.

Har fra før gode, unge spillere i tidligere Vålerenga-junior Aslak Oberg, Daniel Støer Hagen (Eks-Tromsø), Andreas Råket (Eks-Kristiansund) og Henrik Navarsete (Eks-Sogndal) og keeper Ulrik Rygg.

Undertegnede spådde dem ned også i fjor, noe de gjorde til skamme da. Kanskje kan de klare det også i år – men denne avdelingen skal være tøffere. Det blir en ny sesong med ryggen mot veggen. Men et par klare jumbokandidater, flere andre lag som er svekket, og én nedrykksplass mindre gir likevel håp.»

Andre kamper

 

Lørdag

Norild

FK Tønsberg

Søndag

Drøbak-Frogn

Frigg

 

Follo

Ullern

 

Lokomotiv Oslo

Halsen

 

Lyn

Vålerenga2

Mandag

Grei

Mjøndalen2

Vi får håpe på mange ballhentinger i Readys mål i Lystlunden søndag kveld

Vårens siste
Dette er altså siste mulighet til å se Ørns lovende A-lag på hjemmebane før sommerferien.
Neste helg er det bortekamp mot Halsen.
Ta gjerne turen til Lystlunden, det er kampstart kl. 18.00.