Mange forventningsfulle Ørn-spillere er klare for Dana-cup. Men, hva betyr egentlig deltakelse for klubben på en slik turnering?
- Det aller viktigste er at alle spillerne har ei flott uke både på og utenfor banen, sier Kjetil Ramberg, klubbens utviklingssjef.

Hvordan skal klubben forsvare to finaleplasser, gull og sølv fra ifjor?
- Prestasjoner og resultater skal vi ikke forsvare. Ingenting blir så fort glemt som en spilt fotballkamp, så fjorårets Dana-cup er for lengst historie. Nå er det tid for å skape nye, gode historier og minner.

Fjorårets innsats forplikter vel tross alt litt ekstra?
- Ikke i det hele tatt, slår Kjetil fast. Dana-cup er en stor internasjonal breddeturnering mange gleder seg til på forhånd. Trenere, ledere og mange foresatte gjør en kjempejobb for å skape gode rammer for at spillerne våre har det gøy og kan prestere godt. Alle spillerne går jo på banen for å vinne. Jeg mener også vi har lag som kan nå langt, men en finaleplass krever at nærmest alt klaffer gjennom hele uka. Og, som ifjor; noen ganger skjer det. Min erfaring med slike turneringer er å bruke den kjedelige, men helt riktige tankegangen: en kamp om gangen.

Lagene har vel ambisjoner?
- Selvsagt. Vi deltar med ungdomslag og reiser for å prestere på sitt aller beste. Vi har jo vist og viser stadig at vi utvikler gode lagsmiljøer og enkeltspillere med veldig høyt potensiale. Men, for meg er det viktig at alle spillerne våre opplever at det blir en flott uke uavhengig av hvor det enkelte lag kommer, sier Kjetil

Hva betyr egentlig deltakelse på Dana cup for klubben?
- Tidligere deltok vi jo på Norway med mange lag, men i mange år nå har klubben ved ledere og foresatte laget et flott arrangement i Dana-cup. Jeg tror kanskje rammen med så mange Ørn-lag og en stor heia-gjeng med foresatte og andre Hortens-folk betyr mye mer for spillerne enn man kanskje tror. Det blir en fellesskapsfølelse og det er så klart veldig for miljøet. Med så gode rammer som er gjort på forhånd bør dette kunne bli en fantastisk fotball-uke.

Hva er dine egne beste cup-minner?
- Resultatmessig er det beste jeg oppnådde som trener en semifinale med Lillehammer (studerte i byen) i gutteklassen i Gothia cup. Men, det mange spillere jeg har trent prater om når vi møtes nå nange år etterpå, er de gode historiene og det som også skjedde utenfor banen på cuper, treningsleire og turer. Det sier meg noe om hvor viktig miljøet og det sosiale livet oppleves både der og da, men også etterpå.

Hvis du skal sette opp tre mål for årets Dana-cup?
Da må det bli:
1. At alle spillerne kommer hjem med gode minner etter ei flott fotball-uke.
2. At det blir mye Ørn-jubel
3. At alle spillerne en gang i løpet av den kommende uka skal fortelle til de det gjelder at de setter pris på den kjempejobben trenere, ledere og mange gode hjelpere av foresatte gjør for dem, avslutter Kjetil og ønsker alle Ørn-lagene lykke til.