Det er et sikkert tegn at det er meldt opphold mellom 16:00 og 18:00 på en ellers regnfull dag i Horten. Ørn ligger på tredjeplass, fem poeng bak FK Tønsberg og tolv poeng bak Vålerenga 2. Helgas motstander ligger på femteblass, to poeng bak Ørn. Sportslig leder André Syrrist gleder seg til kampen.

– Vi har trent godt denne uka, og vi stiller en god ellever og en god tropp mot Follo til helga. De var gode da vi møtte dem i vårsesongen, og det var en jevn kamp mot et spillende lag. 

Flere utskiftninger

Ørn slo Follo 0-1 på en dårlig bortebane, men nå er det et flunkende nytt kunsgress i Lystlunden som er arena for matchen. For Ørns del har noen spillere gitt seg i sommer, så andre spillere vil få mer tillit i Ørns ellever i høst, men sportslig leder Andre Syrrist frykter ikke nivåfall.

– Utsktiftninger er naturlig i fotballen og vi har noen spillere som er på vei ut, men få av dem har vært sentrale i år og vi har gode spillere som tar plassene til de som har forlatt Ørn.

– Momodou Cham pendlet fra Oslo, som tok mye tid. Han har gitt seg. Niklas Haakenstad er en fin kar som har gjort god figur for oss, men reiser etter kampen mot Follo tilbake til USA for studier. Det samme gjelder Daniel Skistad, men han blir ikke med til helga. 

Ørngutten Nasrat Haydari har spilt mange år i Ørn, men nå flytter han til Notodden for å studere idrettsfag. Unggutten har vært lite med i år, etter å ha brukket beinet før sesongen.

Tror på god høst

– Det er altså seks-syv spillere på vei ut, som først og fremst vil skape utfordringer for rekruttlaget i 4. divisjon. Vi får en tynnere tropp, men i vårsesongen hadde vi en stor tropp på 26-27 spillere, mens vi nå er rundt 20, men det er en tropp med mange gode spillere, så vi er sikre på en god høstsesong.

Syrrist forteller til hjemmesida at de tjue spillerne i Ørns tropp er sultne på å gjøre en god høstsesong. 

– Jeg synes vi presterte under nivå i vårsesongen, spesielt på hjemmebane. Nå er vi klare for å sparke fra denne høsten, og den jobben starter mot Follo, avslutter en engasjert og spent sportslig leder.

Kampen spilles i Lystlunden lørdag klokka 16:00.

Tekst: Truls August Råen
Forsideillustrasjon: Knut G. Bjerva