• Det var veldig deilig. Det var en krigekamp, sier matchvinner Fredrik Tørnby.

  Hans scoring etter skudd fra rundt 20 meter i kampens 38. minutt, var det som til slutt skilte lagene i en tett og jevn batalje i regnværet i Lystlunden. Til tider fosset vannet ned og gjorde at ballen stoppet litt opp på kunstgresset.


  MATCHVINNER: Fredrik Tørnby jubler etter sin 1-0-scoring i kampen 38. minutt. I forgrunnen jubler Alex Krawiec, og i bakgrunnen Benjamin Zalo. Foto: BØRT-ERIK FUGLEM

  - Spilleforholdene ble litt vanskelig, og det ble mye dueller. Da er det deilig å vinne slike matcher, sier Tørnby.

  Han var en av mange på Ørn Hortens A-lag som la ned en solid innsats mot et hardtarbeidede og finspillende Follo-lag. Ingen av lagene rev til seg noen spesielt overtak, men totalt sett var det ikke så mye å si på at Ørn tok med seg alle poengene. 

  - Ekstremt deilig

  - En viktig seier. Follo var gode til å spille, men de skapte ikke så mye, sier sportssjef Andre Syrrist.

  Det er også A-lagstrener Kjell Andre Thu enig i. 

  - Denne seieren betyr at vi har fått en bra start etter sommeren, og vi fortsetter den gode trenden før sommeren. Det var jo i denne perioden her vi hadde en downperiode i fjor. Slik sett er denne seieren viktig og ekstremt deilig, sier Thu.

  Han synes det spillemessig lugget endel underveis, men roser spillerne for solid innsats i 90 minutter, og er spesielt fornøyd med det defensive spillet.

  - Det glipper et par ganger, men det vil det gjøre i en kamp. Men vi står høyt i samtlige 90 minutter, og det er bra. Og jeg synes vi har ganske god kontroll defensivt. Så er vi litt slurvete offensivt, slik at vi ikke får full uttelling på sjansene våre.

  REDDER ØRN-SEIER: Ørn-keeper Miguel Vieira i aksjon under kampen hvor han slår et godt Follo-skudd til corner med Thomas Knutsen (t.v.) og Olaves Fuglem (t.h.) som tilskuere. Foto: BØRT-ERIK FUGLEM

  God arbeidsmoral

  Thu trekker frem midtstopper Benjamin Zalo - som også ble kåret til Ørns beste av juryen i Lystlunden.

  - Han gjør nesten en prikkfri match. Og han viser litt av den gode, gamle Benjamin Zalo. Også Miguel Vieria gjør omtrent en prikkfri match, og han gjør også en matchavgjørende redning. Det er deilig å ha en slik matchvinner bakerst, sier Thu.

  Også Fredrik Tørnby og Alen Patros trekkes frem for innsatsen på midtbanen.

  - Men slik er det egentlig over hele linjen. Ingen av spillerne kan tas på innsatsen eller arbeidsmoralen. Og det er veldig deilig å se. For har vi det i bunn, så blir vi sinnsykt vanskelig å slå. Og begynner det å sitte offensivt også, da blir vi ekstremt vanskelig å slå, sier Thu.


  LØPSMASKIN: Ørns midtbaneterrier Alen Patros på et av sine mange løp mot Follo. Foto: BØRT-ERIK FUGLEM

  Andre resultater i Ørn Hortens avdeling:
  Grei - Frigg 0-1
  Drøbak-Frogn - Ullern 0-3
  Lyn - Ready 1-3
  Norild-Halsen 7-2
 • FK Tønsberg-Vålerenga 2  1-2
 • Lokomotiv-Mjøndalen 2  1-1