I hvite bortedrakter gjestet Ørn Horten Mjøndalen 2 mandag kveld. Regnet og sola skiftet på oppmerksomheten, med en nydelig fargerik regnbue som resultat. Første omgang av kampen var derimot alt annet enn fargerik, der Ørn skapte nærmest ingen sjanser. Mjøndalen - som før kampen lå fjerde sist på tabellen - fikk tidvis teste keeper Vieira men portugiseren håndterte kula godt og reddet Mjøndalens forsøk. 
Etter 39 minutter kom Mjøndalen alene foran mål, og sendte ballen forbi Vieira, men ballen traff stolpen og ut i spill igjen, men Mjøndalen klarte ikke å skape ny sjanse av returen. Ørns beste og eneste ordentlige sjanse kom i minutt 41', med gode kombinasjoner på Ørns høyreside med innlegg i boksen, men Mjøndalen klarerte med et nødskrik.

Da dommer Telmen Undrakh blåste pause sto stillingen på resultattavla 0-0.

I andre omgang kviknet Ørn til, og tok fullstendig kontroll over spillet. Med gode kombinasjoner over hele banen kunne Ørn dunke inn 1-0 etter 49 minutter. Nok en gang et innlegg fra høyresida, der ørnspiss Simon Bahrami plukker opp og forsøker å sette ballen i kassa. Irans landslagskeeper - Mjøndalens sisteskanse - fikk nesten kontroll på ballen, men kula skled forbi og rett i beina til Ørns nummer sju Artan Brovina.

1-0.

Mjøndalens utligning kom i det 79' minutt, etter solid innsats på hjørnespark. Det var de brunkleddes nummer ti Gustav Sving Helling som satte ballen i kassa bak Viera, og han var rask med å legge ballen på midtsirklen for å jakte seier, men Helling og hans lagkamerater bar ikke hell.

Istedenfor var det Ørn som fortsatte å styre spillet og skape sjanser, og på overtid ble Artan Brovina felt innenfor 16-meteren og tildelt straffespark. Samme mann satte ballen komfortabelt i nettet bak keeper Mokani, og Ørn kunne gledes over 2-1-scoring. 

Treneren er fornøyd

Ørntrener Kjell André er velfornøyd med seier i bygda som ligger 60 kilometer nord for Lystlunden. 

– Vi er godt fornøyde med seier i dag, den er deilig. Jeg synes vi viser gode tendenser og fine kombinasjoner, enda bedre enn mot Follo. 

Thu følger opp.

– Jeg synes egentlig det er svakt at vi ikke punkterer kampen tidligere, for vi styrte og dominerte spillet totalt. Som lag har vi tatt steg i riktig retning når det gjelder kombinasjoner i angrepsspillet, men det mangler litt på kjemien, altså at spillerne vet hvor hverandre er og hvilke valg som er riktige i gitte situasjoner. Dette er noe vi jobber med på treninger, sier en fornøyd Thu etter kampen i Mjøndalen.

Ørns neste kamp er lørdag 16:00 i Lystlunden. Da er det Frigg som kommer på besøk. Oslolaget slo Ørn 2-3 i åpningskampen i 2019, og de brune er revansjelystne etter det sure tapet. 

 

Kampfakta:

Mjøndalen 2-Ørn Horten 1-2 (0-0)

3. divisjon avd. 2

Consto Arena

Dommer: Telmen Undrakh

Gult kort: Artan Brovina, Ørn og Brinder Singh, MIF

Scoringer: 0–1 Artan Brovina (52), 1–1 Gustav Helling (79), 1–2 Simon Bjerknes (90), straffe

Ørn Horten: Miguel Vieira, Jørgen Sjøl, Benjamin Zalo, Håvard Hettervik (Artan Brovina 46), Leroy Nilsen, Fredrik Tørnby, Nuno Soares, Alen Patros, Thomas Knutsen, Simon Bjerknes, Alex Krawiec (Dennis Gjengaar 73)

 

Resultater og tabellen finner du her.

 

Flere bilder på Ørns Facebookside.