FK Ørn Horten og Mjøndalen IF har kommet til enighet om overgang for Jorge Miguel Vieira. Keeperen har vært i Ørn i to og et halvt år, og debuterte mot Kvik Halden i første seriekamp sesongen 2017. Samme sesong ble han også kåret til Ørns beste spiller.

- Vi er svært glad for at Miguel får denne muligheten. I to og et halvt år har vi hatt en keeper som har prestert på et mye høyere nivå enn en keeper i 3.divisjon. Derfor har det også kontinuerlig vært en del interesse fra andre klubber på høyere nivå.

 

Selv om Miguel forlater Ørn fortsetter han i brunt. Ær'u brun så ær'u brun!

Ørn har fått flere henvendelser fra Eliteserien og OBOS-klubber. Senest for et år siden trente Miguel med Sarpsborg 08, og Mjøndalen har fulgt han over lengre tid. I oppkjøringen til årets sesong var Miguel med Mjøndalen på treningsleir og stod i mål i generalprøven mot Stabæk uken for seriestart i Eliteserien. Nå har han signert kontrakt ut sesongen 2020 med bruntrøyene fra Nedre Eiker.

- Dialogen med Mjøndalen har vært svært god hele veien. Vi har også kommet frem til en avtale vi er godt fornøyd med, sier daglig leder i Ørn.

Nok en gang selger også Ørn til høyeste nivå i Skandinavia. De siste seks årene har klubben solgt Julian Kristoffersen (2013 til FC København), Benjamin Zalo (2016 til IFK Gøteborg), Adnan Hadzic (2017 til IK Start) og nå Miguel til Mjøndalen.

- Det er selvsagt noe å være svært stolt over. Vi viser igjen at vi er en klubb som utvikler toppspillere, og vi lar spillere gå om den rette muligheten byr seg. Det er viktig for våre egne unge spillere å se at det er gode muligheter for utvikling også i Ørn Horten, sier daglig leder.

A-lagstrener Kjell André Thu takker Miguel for tiden i klubben, og mener Mjøndalen får en helproff spiller som nå får muligheten han fortjener.

- Vi er veldig fornøyd med at vi har hatt en så god keeper i 2,5år. Miguel har alltid vært proff og lojal mot klubben. Derfor er det lett å være glad på han sine vegne at han nå får betalt for hardt arbeid og får prøve seg på det øverste nivået, sier Thu.

Sportssjef André Syrrist skulle selvsagt gjerne beholdt en keeper på Miguel sitt nivå, men mener erstatningen allerede er på plass. I vinter hentet Ørn den unge keeperen Kristoffer Solberg som tidligere har sittet på benken i 1. divisjon for Mjøndalen.

- Det er moro for Miguel, men også Kjell André og keepertrener Børt Rakfjord som har gjort en god jobb som keepertrener.

- Kristoffer kom fra et år som ubestridt førstekeeper i Drøbak Frogn i 3.divisjon. Han har et bra potensial fulgt med gode holdninger. Kristoffer flyttet til Horten i vår, studerer på Bakkenteigen og blir etter hvert involvert som trener i barn- og ungdomsavdelingen. Så her har vi en keeper i mange år, sier sportssjefen.

 

Alle i FK Ørn Horten ønsker Miguel lykke til med nye utfordringer i Eliteserien!