Vi begynner denne gang med det som skal skje i pausen.
Daglig leder Ørjan Dimmestøl vil ikke røpe for mye om hva pauseunderholdninga består av, men roser politikerne for at de er sporty. «Fisking» var/er jo et kjent uttrykk når spilte fotball, og en skal vel ikke utelukke at enkelte håper å fiske noen stemmer på lørdag.

Fra opposisjonen stiller:
Anders Oliver Juvodden H
Mehdi Azadmehr H
Vetle Langfjeld H
Sara Hauenschild H
Bjørn-Kristian Svendsrud FrP
+ ev. en i reserve 
(Trine Aakermann er organisator, men ser ikke ut til å spille selv)

Fra posisjonen:
- Are Karlsen (AP)
- Eddy Robertsen (V)
- Svein Erik Figved (MDG)
- Henriette Andreassen (SP)
- Elias Elverum (AUF/AP)
- Pernille Langbraaten (AP)
Ordfører er organisator og spiller selv.

Dommer er Ardian Gashi

Den som kanskje har bevart noen av sine fotballferdigheter er Svein Erik Figved i MDG. Fra 1975-1978 spilte han 68 kamper på Ørns A-lag, og score ett mål. Han var dessuten A-lagstrener på slutten av åttitallet.

Alen Patros og Nuno Soares i vårkampen mot Lyn
Bilder: Knut G. Bjerva

Mye folk gir god stemning
Trener Kjell Andre Thu håper på mye folk, men forventer ingen enkel kamp mot Lyn.
- Ja vi håper jo selvsagt masse folk kommer ned i Lystlunden og bidrar med god stemning og hjelper klubben med å få så inn noen kroner på Hortenskampen.
Laget ser bra ut. Endi Zekaj var uheldig og fikk seg en smell på treninga på torsdag og er ute noen dager. Håvard Hettervik er fortsatt ikke hundre prosent og må bruke litt tid på å bli skikkelig frisk.
Alex Krawiec har sliti med en vond rygg som plaget han veldig sist kamp også men det ser ut til å gå bedre. Leroy Nilsen og Lars Marelius Arnesen er også utilgjengelig med skader.
Vi har en breis stall så laget blir nok ikke så veldig langt unna det som startet mot Ready.
Vi skal ut og sørge for en god og underholdene kamp. Vi skal tørre å være offensive i tankegangen og forhåpentligvis får vi se flere scoringer av samme sort som mot Frigg.
Det er ikke mange lag som henger med de gangene vi får spillet til å sitte som i den kampen. Jeg tror dette blir skikkelig moro, sier Ørntreneren.

Lover fem mål
Midtbanekrigeren Artan Brovina er enda mer optimistisk før lørdagens kamp.
– Det blir gøy mot Lyn og jeg håper mange kommer til denne kampen. Vi garanterer fullt kjør og i hvert fall fem mål fra oss, sier Brovina.

Ørns form
Ørn Horten spilte en strålende kamp i Lystlunden da de møtte Frigg for snaue 14 dager siden. Laget scora hele syv mål og vant 7-3 med seks forskjellige målscorere.
Ørn har ikke tapt siden det forsmedelige tapet mot Halsen i Lystlunden i begynnelsen av juni.
Deretter har det blitt seks seire og tre uavgjorte kamper.

Mange lag har slitt med Jørgen Sjøl og Alex Krawiec på høyrekanten

Våroppgjøret
En sjansebonanza på Bislett stadion endte utrolig nok 0-0 mellom Lyn og Ørn Horten i begynnelsen av juni.
- Det er et under at denne kampen ender 0-0. Vi bommer på noen enorme sjanser, og det blir vanskelig å vinne kamper på bortebane dersom vi ikke klarer å score mål når vi har 6-7 store sjanser, sa trener A-lagstrener Kjell Andrè Thu, etter kampen.

Motstanderen
Lyn ligger på syvendeplass med 22 poeng, 13 poeng bak Ørn Horten.
Laget har ikke vunnet borte siden 25. mai da det blei 4-3 over Norild. På fremmed gress har   tre seire, to uavgjorte og fire tap.
Lagets toppscorere er Jonas-Aleksander Bakken med ti mål og Erik Haugstad med seks nettkjenninger.
I fjor var laget lenge med i opprykkskampen, men endte til slutt fem poeng bak Senja og to poeng bak Frigg.
Laget trenes i år av den tidligere spissen Bent Inge Johnsen som har spillererfaring fra blant annet Rosenborg, Bodø Glimt og Odd. Han har tydeligvis slitt litt med den defensive organiseringa av laget, for Egil Drillo Olsen henta inn for å få orden på forsvarsspillet.

Rett før overgangsvinduet stengte fikk Lyn inn kantspilleren Ulrik Berglann og keeperen Øyvind Knutsen som blei fristilt av Arendal i 2. divisjon. De er trolig spilleklare mot Ørn.

Se omtale av det Lyn kaller «stjerner» HER.

Lyns bortekamper i 2019

 

13.04.

FK Tønsberg

Lyn

2 - 1

28.04.

Mjøndalen2

Lyn

1 - 4

11.05.

Ready

Lyn

2 - 3

25.05.

Norild

Lyn

3 - 4

09.06.

Follo

Lyn

3 - 0

15.06.

Grei

Lyn

3 - 1

30.06.

Lokomotiv Oslo

Lyn

2 - 2

14.07.

Ullern

Lyn

6 - 3

17.08.

Halsen

Lyn

1 - 1

Veteranen Thomas Knutsen har spilt flere kamper mot Lyn

Innbyrdes møter
Ørn har møtt Lyn 36 ganger og står med 19 seire syv uavgjorte, 10 tap og 67-54 i målforskjell. Det første møtet var allerede for over hundre år siden (1913) og da vant Ørn 3-0. Ørn har også slått Lyn i cupfinalen, i Halden i 1928 vant Ørn 2-1 og sikret seg sitt tredje av fire cupmesterskap.

De to siste gangene lagene har møttes før våroppgjøret, har vært i cupen. Før kampen på Bislett hadde ikke Ørn møtt Lyn i serien siden 1987. Da endte det 2-2 på Ullevaal etter mål av Ronny Madsen og Terje Børstad. Ørn vant 1-0 i Lystlunden etter mål av Robert Pedersen.

I 2. runde i 1999, Lyn spilte i 1. divisjon og Ørn i divisjonen under. Da ble Lyn for sterke i  Lystlunden og vant 1-0..
I fjor møttes lagene i første runde, da vant Ørn 3-1 i Lystlunden etter at Jens Erik Johansen scoret de to første målene, mens Artan Brovina satte inn det tredje. Ørn slapp ikke til Lyn til mer enn et par sjanser, og var nærmere fire og fem mål, enn Lyn var to.

Andre kamper

Lørdag

Lokomotiv Oslo

Follo

 

Halsen

Ready

 

FK Tønsberg

Frigg

 

Grei

Ullern

Søndag

Norild

Drøbak-Frogn

 

Vålerenga2

Mjøndalen2

Ta turen til Lystlunden