Dette var den tiende kampen på rad uten tap for Ørn. Ørn burde punktert kampen langt tidligere. Laget var nærmere både 3-1 og 4-1 enn Lyn var 2-2. Men hellet var ikke med de brune, det var skudd som smalt i tverrliggeren, i hjørnet på metallet, og like over. 

1-0 kom etter 14 minutter, etter glimrende spill. Benjamin Zalo spilte ut til Jørgen Sjøl på høyrekanten som forserte mot dødlinja. Han slo inn til Simon Bahrami som headet ballen vakkert i mål.
Like etter scoringen fyrte Fredrik Tørnby av fra vel 16 meter, men ballen gikk i hjørnet på metallet, og ut over dødlinja.
Ikke lenge etter tuklet Ørn det til i eget forsvar, og Erik Grønner satte inn ballen på en kontring der forsvaret ikke var helt med. Dermed 1-1 til pause til tross for at både Nuno Soares, Alex Krawiec Artan Brovina og Simon Bahrami hadde mulighet til å gi Ørn ledelsen.
- Jeg syns vi er veldig gode de første tjue, men deretter mister vi konsentrasjonen. Vi klarer ikke å holde fokus, og mister ballen, noe som gir Lyn overgangsmuligheter, sier Ørntrener Kjell Andre Thu.

Fredrik Tørnby, Alex Krawiec på vei framover, mens Alen Patros følger spent med

Etter pause
Kvarteret ut i 2. omgang kom Simon Bahrami igjen i glimrende posisjon, på et flott innlegg fra Nuno Soares. Han gjorde ingen feil, og satte inn 2-1.
Ørn fortsatte å dominere banespillet, og kom også til store målsjanser. Artan Brovina traff tverrliggeren, og Simon Brahimis avslutning med venstrefoten blei såvidt slått til corner.
Fem minutter før slutt fikk Lyn sin største mulighet, men keeper Kristoffer Solberg viste igjen klasse med en kjemperedning. Dermed ebbet kampen ut med 2-1 til Ørn, en seier som etter spill og sjanser burde vært mye større.

Simon Bahrami (11) scoret sikkert, og gjorde 1-0. Her jubler han sammen med Artan Brovina (9), Alen Patros (19) med Alex Krawiec på vei inn i feiringen.

Fornøyd med mye
Trener Kjell Andre Thu var fornøyd med tre poeng, men ikke alt som skjedde. Vi skaper mange målsjanser mot et godt lag
- Vi får til fryktelig mye god angrepsfotball på et nivå jeg tror få lag i divisjonen kan matche oss på. Samtidig må vi holde toppnivået i lengre perioder og være bevisste på hva vi gjør når vi er gode. Vi må kunne drepe slike kamper som dette tidligere, for i dag blir det spenning helt inn.
Vi er litt slurvete i forsvarsspillet som gir Lyn overgangsmuligheter, og slik har det vært i andre kamper også,  Vi slipper motstanderen inn i spillet unødvendig. På mange måter er vi vår egen verste fiende. Men alt i alt var det mye positivt å ta med seg i dag, og ikke minst tre poeng, sier Ørntreneren.

Ja, mål! Unge Ørner jubler sammen med Artan Brovina etter 2-1.

Ørns beste
Simon Bahrami fikk både Pizzaninipizza og smil fra Ørneredet. Foruten to mål jobbet han utrettelig både offensivt og defensivt.
Keeper Kristoffer Solberg sto igjen en flott kamp, og beviste nok en gang at han er en verdig arvtager etter Miguel Vieira. 

Frps Bjørn-Kristian Svendsrud må kapitulere for ordfører Are Karlsens siste replikk i kampen

Valgkamp
I pausen var det valgkamp på banen, der Ørns politiske kommentator Kjetil Ramberg hadde overtatt speakerrollen med gode analyser av det politiske spillet. Opposisjonen i kommunestyret møtte de regjerende partiene til uhøytidelig dyst, der ingen hadde lyst til å tape. De blå tok raskt ledelsen, men deretter overtok de rødgrønne. Like før slutt la ordfører Karlsen sine siste krefter i et sugende løp, og godt framspilt av grønne Figved kunne han sette ballen i mål bak en utmanøvrert Frp-Svendsrud. Han har nok også følt det slik i lokalpolitikken i denne perioden.
Dermed endte kampen 1-1 og alle kan se fram til valget med visse forventninger.
Lokalpolitikerne var vel forlikte etter valgkampen

En stor takk
Lokale bedrifter og enkeltpersoner bidro at de vel 600 frammøtte bidro med 60.000 kroner til klubben. Sammen med loddsalg og gode dugnadsarbeidere i eget serveringstelt, sørget det for gode og nødvedige inntekter til Ørn.
En stor takk til alle som har bidratt.

Neste kamp
Ørn har også hjemmekamp i neste runde. Lørdag 14. september kl. 15.00 kommer Lokomotiv Oslo på besøk til Lystlunden.

 

Kampfakta NT-ligaen – 7.9.19
Ørn Horten – Lyn 2-1
(1-1)
Lystlunden stadion –  622 tilskuere
Dommer: Rune Nilsen, Nanset 
Gult kort: Artan Brovina (blir trolig trukket tilbake, ettersom dommeren ikke fikk med seg at assistenten hadde vinka for offside)
Mål:
1-0 Simon Bahrami (14)
1-1 Erik Grønner (18)
2-1 Simon Bahrami (61)

Ørn Hortens lag
Kristoffer Solberg
Olaves Fuglem
Thomas S. Knutsen
Benjamin Zalo
Jørgen V. Sjøl
Fredrik Tørnby
Artan Brovina  
Alen Patros
Nuno Soares
Simon Bahrami
Alex Krawiec

Andre kamper denne runden:

 Grei  Ullern  1-3
 Halsen  Ready  1-3
 FK Tønsberg  Frigg  2-0
 Lokomotiv  Follo  1-0
 Norild  Drøbak Frogn  1-2
 Vålerenga 2  Mjøndalen 2  2-0

Tabellen finner du her.

Flere bilder fra kampen på Ørns Facebookside her.

Gjengangerenes omtale (bak betalingsmur) av kampen her, og politikerkampen her.

 

Foto: Knut G. Bjerva