Det var et fysisk sterktspillende lag Ørns tekniske og raske spillere møtte. På bortebane vant Ørn 2-1 etter at de ledet 2-0 til helt til ca 20 minutter gjenstod. Noe av det samme skjedde i Lystlunden, selv om det her blei 3-1.

Før pause
Allerede etter et par minutter så det ut som en klar straffe til Ørn etter at Simon Bahrami blei felt innenfor 16-meteren, men den ellers så gode dommer, Bjørnar Smith vinket spillet videre.
Etter vel ett kvarter stod det 1-0. Alen Patros vant ballen, fikk etter hvert ballen tilbake, og en mellomting mellom innlegg og skudd, endte hos Simon Bahrami  som satte den sikkert i mål. Bahrami er nå Ørns toppscorer med ti scoringer, hvorav seks av dem har kommet i de fem siste kampene..

Ørn fortsatte å skape sjanser, og både Nuno Soares og Artan Brovina hadde gode skudd som endte like utenfor. Lokomotiv Oslo kom på et par farlige overganger.
Ørntremer Kjell Andre Thu var mellomfornøyd med  Ørnlaget før pause.
- Det var litt så som så, det virka som vi mangla litt energi. Det var litt halvflatt og alt satt ikke som vi ønska. Vi er gode i perioder, men periodene er ikke lange nok, sier Ørntreneren.

Simon Bahrami satte inn sitt tidende mål for sesongen

Andre omgang
Ørn byttet inn Dennis Gjengaar etter pause, og etter ett kvarters spill markerte han seg skikkelig. Han forserte nesten ned til dødlinja, men skuddet gikk dessverre like på utsida.  

Bare minuttet seinere økte Ørn ledelsen. Artan Brovina blir spilt igjennom og fyrer av et skudd som keeper ikke klarer å holde. Denns Gjengaar skudd blir reddet på streken, men Alen Patros på riktig sted til rett tid, og setter ballen i mål fra kort hold.

Fram til da hadde Ørn hatt et klart grep på kampen, men etter halvspilt omgang, reiv Benjamin Zalo ned en feilvendt spiller i feltet. Straffesparket satte Kjetil Paulsen sikkert i mål.

Dermed kom bortelaget unødvendig inn i kampen igjen, og selv om de ikke skapte de største sjansene var det nervepirrende helt til et par minutter på overtid.
Da taklet Dennis Gjengaar til seg ballen ti meter inn på motstanderens banehalvdel. Han satte på turboen og forserte fram til seks-syv meter, og sendte uselvisk ballen til innytter Suleman Ahmed som satte inn sin første A-lagsscoring.
Ørn vant dermed 3-1 og står nå med elleve kamper uten tap. 

Dennis Gjengaar kom inn i 2.omgang, og ble straks et uromoment for Lokomotiv-forsvaret som ikke helt fant ut av hvordan de skulle stoppe den kvikke unggutten.

Viktig med tre poeng
Trener Kjell Andre var aller mest fornøyd med tre poeng.
– Vi får litt mer trøkk i begynnelsen av andre omgang og er gode den første halvdelen. På 2-0 er det nok en del som tenker at kampen er avgjort, og da de får et unødvendig straffespark, får de nytt håp. Vi slipper motstanderen til og har ikke god nok balanse i laget når vi mister ballen i angrep. Vi har sett det mange ganger i år – vi klarer ikke å drepe kamper. Heldigvis holder vi helt inn og Dennis sin prestasjon på slutten var jo strålende.

Noen stussa litt på at du bytta tre spillere på 2-1 med 20 minutter igjen.
– Vi planla byttet på 2-0 og de tre vi tok ut stod alle i fare for karantene hvis de fikk gult kort. Dessuten bytta vi ut Simon som kjente litt på lyskeproblemer, vi ville ikke risikere at resten av sesongen gikk tapt hvis han hadde fortsatt. Jeg er veldig fornøyd med innbytternes innsats og selvsagt moro at Solli (Suleman) får sin første scoring.

Trener Kjell Andre Thu var aktiv på sidelinja

Gjør det at Vålerenga2 ligger så langt foran noe med motivasjonen til spillerne.
– Vi jobber mye med vinnerkultur og lysten til det å vinne. Vålerenga ligger åtte poeng foran, og møter Ullern på tirsdag. De har både Lyn, Ready og flere andre kamper igjen, og vi vil kjempe så lenge det er mulig. Nå gleder vi oss til kampen mot Norild, det blir en opplevelse for mange som aldri har vært så langt nord. Vi reiser opp på lørdag, og får en god opplading til kampen som går søndag kl. 12.00, sier Ørntreneren som også ønsker å rose ei gruppe guttespillere som har skapt god stemning på de siste to kampene.
- Dette setter spillerne og vi i støtteapparatet  stor pris på, avslutter Thu.

Guttespillerne skapte mye lyd under kampen, selv om de her er forholdsvis rolige

Ørns beste
Keeper Kristoffer Paulsen var igjen solid og trygg, og fikk Pizzanini-pizza som Ørns beste spiller. Thomas Knutsen fikk et smil fra Ørneredet, og var den klart beste av utespillerne.

Neste kamp/tabell
Som nevnt reiser Ørn på tidenes lengste bortetur om ei uke. Norild som kjemper om å unngå nedrykk, og Ørn vil gjerne fortsette seiersrekka. Så vist vi veit er det fortsatt noen få ledige billetter til den historiske bortekampen som går søndag 22. septermber kl. 12.00.
I og med at FKT tapte 1-2 for Ready, som forøvrig Ørn spilte 0-0 mot i slutten av august, rykket Ørn igjen opp på andreplass. Ullern har én kamp mindre spilt, og vi håper faktisk de tar andreplassen når de møter VIF2 på tirsdag. Det betyr nemlig at det fortsatt er mulig å ta igjen serielederen.

Andre kamper i Ørns avdeling:

 Drøbak Frogn  Grei  0-3
 Follo  Halsen  5-0
 Ready  FK Tønsberg  2-1
 Lyn  Norild  4-2
 Frigg  Mjøndalen 2  1-4
 Ullern  Vålerenga 2  0-2

Kampfakta NT-ligaen – 14.9.19
Ørn Horten – Lokomotiv Oslo 3-1
(1-0)
Lystlunden stadion – 176 tilskuere
Dommer: Bjørnar Smith, Ivrig 
Gule kort: Benjamin Zalo og Olaves Fuglem – ett til Lokomotiv

Mål:
1-0 Simon Bahrami (17)
2-0 Alen Patros (59)
2-1 Kjetil Paulsen (67)
3-1 Suleman Ahmed (92)

Ørn Hortens lag
Kristoffer Solberg
Olaves Fuglem
Thomas S. Knutsen
Benjamin Zalo
Jørgen V. Sjøl (Leroy Nilsen fra 72.)
Fredrik Tørnby (Lars Rustad fra 72.)
Artan Brovina  (Suleman Ahmed fra 72.)
Alen Patros
Nuno Soares
Simon Bahrami (Johan Bonden Nysveen fra 80.)
Alex Krawiec (Dennis Gjengaar fra 46.)

 

Flere bilder fra kampen på Ørns Facebookside her.

Gjengangerens omtale (bak betalingsmur) her.

Tabellen her.

Foto: Knut G. Bjerva