Ørn Horten har tidligere kun møtt Alta i Finnmark. Først i 2003 hvor det endte med 1-4 tap i 1. divisjon, og deretter 0-3-tap i 2015 i 2. divisjon. Tredje “Finnmark-forsøk” skjer altså i 3. divisjon.

- Jeg har vært i Alta. Jeg tror aldri vi har vunnet der oppe. Det er alltid tøft å dra så langt nord, men nå får vi alle fall et godt reiseopplegg, sier Thu.

Ørn Horten drar opp tidlig lørdag morgen, og har også planlagt en rolig  treningsøkt på Vadsø stadion lørdag ettermiddag. Kampen spilles søndag kl. 12.00 pga lysforholdene. Ifølge Thu ser spillerne frem til reisen.

- De aller fleste har aldri vært så langt nord, så det her tar vi som en positiv greie. Men vi er glade vi ikke skal gjøre dette annenhver helg, sier Thu.

KLAR FOR VADSØ-TUR: Høyreback Jørgen Vedal Sjøl - her i aksjon med ballen under treningsøkten i Lystlunden torsdag kveld - ser frem til bortekampen i Vadsø til helgen. Fra venstre ser man også Dennis Gjengaar, Lars Rustad, Suleman Ahmed og Adnan Kvrgic (t.h.). Foto: KNUT G. BJERVA

- Blir absolutt kamp

Det bekrefter høyrebacken Jørgen Vedal Sjøl. Han har til nå denne sesongen vært blant de mest stabile på banen, og kun gått glipp av en seriekamp pga en skade.

- Jeg tror det blir gøy. Det er alltid gøy å samle gutta, og reise med den gjengen der. Norild er ganske langt nede på tabellen, men det blir absolutt kamp. Det er slitsomt å reise, men jeg ser frem til det. Og jeg ser frem til tre nye poeng, sier Sjøl.

Og dersom alle gode ting er tre og de første poengene hentes hjem fra Finnmark, vil Ørns A-lag ha spilt 12 kamper på rad uten tap. Dette klarte laget også i 2018 da de hadde fire uavgjort og åtte seirer på de 12 første kampene. 

Ikke siden det forsmedelige 1-2-tapet for Halsen i Lystlunden 9. juni har Ørn gått poengløse av banen i 2019. 

- Vi regner kampen mot Norild vil bli fysisk tøff. Det er et fysisk lag. Men vi er også optimistiske på at vi skal ta med oss tre poeng hjem. Vi har innstillingen at vi skal vinne hver eneste match , sier Thu.


KEEPERØVELSE: Keepertrener Børt Rakfjord ser på øvelsen keeperne Kristoffer Solberg (t.h.) og Jonathan Reiersen gjennomfører under torsdagens treningsøkt i Lystlunden. Foto: KNUT G. BJERVA

Høyere bunnivå

Etter 8 seirer og 3 uavgjort - og en målforskjell på 26-11 på de siste 11 kampene - sier Thu at det jobbes med å holde treningstrøkket og det mentale oppe slik at man ikke slipper seg ned og tror at "ting går av seg selv".

- Bunnivået vårt har blitt litt høyere, så selv på de dagene hvor det lugger litt så er vi så gode at vi ofte drar med oss en trepoenger, eller i alle fall en uavgjort. Så vi er veldig fornøyd med den rekken, og det nivået vi har inne nå, sier Thu.

Det samme er styreleder i Ørn Horten, Øyvind Alnæs.

- Det er sterkt. Laget taper ikke fotballkamper lenger - eller har ihvertfall ikke gjort det på en god stund. Det innebærer at mye fungerer godt både angrepsmessig og forsvarsmessig. Det kan virke som ting har satt seg og fungerer bedre nå enn på starten av sesongen.

- Bra angrepsspill

- Hvordan ser du på sjansene for seier nå som Ørns A-lag drar 1500 km til Vadsø for å spille mot Norild?

- Sjansen for seier bør være store. Norild har en del svake resultater i høst. Imidlertid tror jeg de er tøffe å møte hjemme. Vi kommer til å møte et lag som jobber hardt, selger seg dyrt og ikke lar seg affisere av f.eks kaldt vær. Vi må være forberedt på 2 plussgrader, kald vind og røffe forhold, men det bør vi takle.

- 2,36 mål i snitt per kamp siden midten av juni. Hva er din kommentar til det?

- Dette er veldig bra. Angrepsspillet har fungert bra i høst.

- Tror du laget kan gå ubeseiret gjennom resten av sesongen?

- Det er mulig, men blir selvfølgelig tøft. Jeg tror og håper de kan klare det, sier Alnæs.

Og dersom A-laget skal oppfylle styrelederens ønske må de først skrive historie ved ta med seg poeng hjem fra området som presenterer seg selv som “Finnmark - der drømmer blir virkelighet”.


21. serierunde i Ørn Hortens avdeling:

  • FK Tønsberg - Follo 0-1
  • Frigg - Drøbak/Frogn 2-2 
  • Grei - Ready 0-2
  • Halsen - Lokomotiv Oslo 4-3
  • Norild - Ørn Horten (søn kl. 12.00)
  • Mjøndalen 2 - Ullern (man kl. 19.00)
  • Vålerenga 2 - Lyn (man kl. 19.00)