- Jeg er veldig godt fornøyd med gjennomføringen av kampen. Gutta holder stilen. De gir seg ikke, men bare maler på og maler på. De fortsetter å holde ballen på bakken og spiller ball selv om Norild tar ledelsen, og de lar seg heller ikke affisere av Norilds fysiske spill, sier A-lagstrener Kjell Andrè Thu.

Han var naturlig nok meget godt fornøyd med at den totalt 3000 kilometer lange reisen tur/retur Horten-Vadsø endte med tre poeng og tre mål.

For på en intim og ikke altfor lettspilt bane kom Ørn Hortens A-lag herrer tilbake fra kalddusjen da Norild tok ledelsen i kampens 29. minutt.

FELLES: Ørn-spiller Suleman Ahmed felles i kampens 76. minutt etter et nydelig dribleraid i forkant. Foto: KNUT G. BJERVA

Iskalde straffespark

Ørn dominerte banespillet og sjansestatikken både før og etter at Norild tok ledelsen. I 1. omgang spilte Ørn med en kald vind i ryggen, uten at det så ut til å være noen stor fordel. Banedekket var ikke akkurat som skapt for kjapt spill langs bakken, men Ørn lot seg ikke affisere for mye av det.

Og etter at Norild tok ledelsen skrudde Ørn opp tempoet litt ekstra, og Simon Bahrami utlignet på straffespark i det 38. minutt ved å plassere ballen iskaldt til venstre for keeper. Straffesparket fikk Ørn etter at Simon Bahrami ble revet ned inne i feltet uten at han var nær ballen da Alex Krawiec og Artan Brovina var på vei inn i 16-meteren.

I 2. omgang dominerte Ørn Horten like mye som i 1. omgang, og i det 61. minutt fyrte Fredrik Tørnby av et langskudd som skiftet litt retning i en Norild-spilller og lurte seg inn til høyre for Norild-keeper Håvard Wingan.

I det 76. minutt kjørte innbytter Suleman Ahmed et dribleshow som endte med felling og straffespark. Det satte Simon Bahrami inn på samme iskalde måte som i 1. omgang. Denne gangen plasserte han ballen til høyre for keeper.

I ANGREP: Artan Brovina (t.v.) ser på at høyreback Jørgen Sjøl forsøker seg på et innlegg. Foto: KNUT G. BJERVA

12 kamper uten tap

Etter 3-1-ledelsen fikk Norild lov til å komme litt mer inn i kampen, men de var aldri nærmere enn et skudd som skiftet retning og slo i tverrligger bak Ørn-keeper Kristoffer Solberg.

Dermed har Ørns A-lag herrer nå spilt 12 kamper på rad uten tap. Det er det samme antall kamper uten tap som i fjorårets 12 første kamper, men denne ganger har Ørn 3 uavgjort og 9 seirer. I 2018 var de samme tallene 4 uavgjort og 8 seirer før tapet kom i den 13. serierunden.

Etter seieren venter litt mat for spilleren, før de skal ut på en 2,5 timer lang busstur til Kirkenes lufthavn. Deretter venter flyturen tilbake til Gardermoen og en busstur til Horten. Ved ankomst Lystlunden etter midnatt er det nok ekstra godt å ha med seg tre historiske poeng i bagasjen. For første gang har klubben hentet poeng fra en kamp i Finnmark.

BLE SKADET: Innbytter Dennis Gjengaar fikk bare 11 minutter på banen før han ble skadet og byttet ut igjen. Foto: KNUT G. BJERVA

PS! Et skår i seiersgleden var at innbytter Dennis Gjengaar kun var 11. minutt på banen før han ble høvlet ned og skadet - og dermed byttet ut igjen. Det er fortsatt uklart hvor alvorlig skaden er.

 

KAMPFAKTA

Norild - Ørn 1-3 (1-1)

1-0 Anders K. Wickman (29)
1-1 Simon B. Bjerknes (37, str)
1-2 Fredrik Tørnby (61)
1-3 Bjerknes (76, str)


Dommer: Vegard Ballovarre, Skjervøy.

Ørn: Kristoffer Solberg - Jørgen Sjøl, Benjamin Zalo, Thomas Knutsen, Olaves Fuglem - Artan Brovina (Suleman Elyas Ahmed 66. min), Fredrik Tørnby, Alen Patros - Nuno Soares, Simon Bahrami Bjerknes og Alex Krawiec (Dennis Gjengaar 55. min (Lars Rustad 68. min)

Andre resultater fra 21. serierunde:

  • Grei - Ready 0-2
  • Frigg - Drøbak-Frogn 2-2
  • FK Tønsberg - Follo 0-1
  • Halsen - Lokomotiv Oslo 4-3
  • VIF 2- Lyn 3-3
  • Mjøndalen 2 - Ullern 4-2

Tabellen her.

Flere bilder på Ørns Facebookside her.

Gjengangerens omtale (bak betalingmur)  her.