Spesielt morsomt var det at arrangement trakk til seg jenter som ikke spiller fotball og deltagere utenbys fra.

- Dette er et bevis for at vi har truffet på opplegget og baner vei for at dette blir en tradisjon, sier Kjell Hansen jenteansvarlig i Ørn Horten.

Det ble arrangert konkurranser og kamper med fordeler/handicap som jevnet ut alders- og nivåforskjeller. J12 (født 2007) fikk bryne seg i kamp mot aktive og pensjonerte damespillere, og barnelagene møtte langt større ungdomsspillere. Det var mange smil og mye latter underveis.

 

Bilde: Det var  Kjell Hansen og trenerne Marit Gjerde Løkkeberg, Roar Andresen og Ottar Sundheim som hadde ansvaret for tidenes første Jentefestival.

 

Jentene fikk servert «goodie bags» og frukt i høstsolen i Lystlunden under en meget spennende straffekonk-turnering hvor gode målvakter gjorde det svært vanskelig å spå resultatet på forhånd.

Høydepunktet for dagen var utdeling av «Rikke Pedersens Ærespris». Denne ble delt ut til dagens råeste avslutning på mål via M-station rebounder. Vandrepremien gikk til Mia Olea Fredriksen og prisen ble delt ut av Robert Svendsen og Renate Habbestad.

 

Bilde: Mia Olea Fredriksen sin utsøkte venstrevolley feiet all motstand til side.

 

J15 som spiller i interkrets avsluttet den storfine dagen på Pizzanini i Horten hvor Olaf Tufte var leid inn av Ørn for å snakke med jentene om treningskultur og hvordan man kan bygge et sterkere lag. I fellesskap kom Olaf og de engasjerte jentene frem til noen leveregler for fremtiden og hvordan de sammen skal nå sine mål. Inspirerende og lærerikt for både ungdom og voksne.

- Jentefotballen i FK Ørn Horten har gått litt under radaren de siste årene etter sammenslåingen med Eik på damesiden, men vi kan i barne- og ungdomsavdelingen vise til gode resultater i både serie og cup. Det er fint å kunne bruke denne dagen til å vise frem vår bredde og store gruppe. Det drives godt på jentesiden med mange kompetente og engasjerte trenere, som samarbeider på tvers og som kan være til hjelp når nye jentelag skal dannes. Vårt mål er kontinuitet i alle årsklasser og på denne måten bygge et fundament som kan gi junior- og seniorlagene ett løft i fremtiden, sier Kjell Hansen.