Ørn Horten har nå 12 kamper på rad uten tap. Dette er tangering av fjorårets beste rekke i 3. divisjon hvor laget spilte de 12 første kampene av sesongen uten tap.

Ørn Hortens A-lag herrer har faktisk ikke klart å spille 13 kamper på rad uten tap siden 2013-sesongen. Den gangen vant laget 11 kamper og hadde to uavgjort før de gikk på to tap på rad. Det hele endte med opprykk til 2. divisjon etter totalt 20 seirer, 3 uavgjort og 3 tap, som ga 63 poeng og opprykk foran Sandefjord 2.

- Vinnerkultur
- Hva gjør dere for å holde konsentrasjonen oppe nå når dere møter Drøbak-Frogn som dere slo 8-1 på bortebane i vår?

- Vi snakker mye om vinnerkultur og det ikke å akseptere å tape, og alltid forvente å vinne. Det er alltid vanskelig å holde trykket oppe over lang tid hvis man ikke har den vinnerkulturen internt i laget. Mentalitet og kultur i gruppa er ikke noe du får over natta, men i løpet av de siste tre sesongene har vi omtrent ikke tapt kamper, og vi forventer å vinne alle kampene. Så den kulturen begynner å komme seg. Og vi går på hver eneste trening med tanke om å bli bedre. Dette er en krevende øvelse over tid. Men jeg tror på denne gruppa, og er overbevist om at vi klarer å holde trykket oppe hele veien inn, sier Thu.

Siden Thu overtok Ørn Hortens A-lag herrer har han i løpet av 3 sesonger i 3. divisjon kun tapt 13 ganger på 73 seriekamper. Både i 2017 og 2018 endte det med 2. plass i serien.

- Hva er målsetting nå før de siste fem kampene av sesongen?

- Vi ønsker som sagt å vinne hver eneste kamp. Vi tror at vi fortsatt kan rykke opp selv om sannsynligheten ikke er veldig stor. Men hvis VIF2 skulle snuble så skal vi sørge for å være der og smette forbi. Vi ønsker ihvertfall ikke å gi fra oss 2. plassen. Så vi gleder oss skikkelig til sesongavslutningen hvor vi skal ut å konkurrere mot 3 av de 4 beste lagene i avdelingen nå (Ullern, VIF 2 og FKT). Drømmen er å ha mulighet til opprykk i siste kamp hjemme mot FKT, og få en god gammel fotballfest i Lystlunden sånn som mange ganger før, sier Thu.


Skadefri tropp
- Hvordan er status til troppen før kampen i Lystlunden mot Drøbak-Frogn?

– De fleste er klare for kamp. Så det kan hende det blir noen forandringer i laget, sier Thu.

Både Dennis Gjengaar og Artan Brovina måtte byttes ut under 3-1-seieren borte mot Norild, men er i full trening og er dermed meldt klare til kampen mot Drøbak-Frogn.

Ørn har de siste sesongen hatt et godt tak på Drøbak-Frogn borte. Vårens bortekamp endte som skrevet med 8-1-seier, og i 2017 vant Ørn 4-0 i Drøbak. Den gangen endte det med 1-1 i Lystlunden. Så lørdag kl. 16.00 i Lystlunden blir det klart om Ørn klarer å sikre seg en hjemmeseier mot Drøbak-Frogn, og dermed tangere 2013-sesongen.

De andre kampene i serierunde 22:
Halsen - FK Tønsberg (lør. kl. 14.00)
Ullern - Frigg (lør. kl. 14.00)
Lokomotiv Oslo - Norild (søn. kl. 13.00)
Lyn - Grei (søn. kl. 18.00)
Ready - VIF 2 (man. kl. 20.15)
Follo - Mjøndalen 2 (tirs. kl. 17.00)