Drøbak Frogn ligger på bånn av tabellen, men spilte 2-2 mot Frigg i siste kamp. I Lystlunden var det kvalitetsforskjell på lagene fra første spark på ballen.

Ørn fikk en pangstart på kampen for allerede etter et snaut halvminutt satte Nuno Soares inn 1-0. Han forserte langs 16-meteren, og satte ballen i motsatt hjørne.

Ørn fortsatte å skape store sjanser, blant annet smalt det i tverrliggeren, men først etter halvspilt omgang økte Ørn ledelsen. Nok en gang var Soares sentral, da han etter forsering til dødlinja slo et innlegg mot mål. Ballen ble stoppet av hånda til en motspiller innenfor 16-meteren og Simon Bahrami satte inn sesongens mål nummer 14, fra ellevemeteren.

Bare vel fem minutter seinere kom dagens vakreste angrep, Dennis Gjengaar spilte ballen ut til Nuno Soares som forserte langs kanten. Hans knallharde innlegg ble kontant satt inn av Alen Patros.

Alen Patros setter inn Ørns tredje mål

Fredrik Tørnby ville også være med på moroa og ti minutter før pause blei han felt like utafor 16-meteren. Han tok frisparket sjøl, og venstreslegga fungerte som den skulle og dermed 4-0.

Trener Kjell Andre Thu var fornøyd med et laget presterte før pause.
– Jeg syns det er sterkt av oss å holde fokus når vi scorer mot et av bunnlagene allerede før minuttet har gått. Vi spiller mye fin fotball, og utnytter rommene vi får veldig bra. Vi kunne selvsagt har scora mer, men alt i alt var førsteomgangen godt gjennomført.

Simon Bahrami kunne notere seg for scoring i sin fjerde kamp på rad, og sin 14. denne sesongen

 

Etter pause kontrollerte Ørn kampen, til tross for to bytter i pausen. Laget hadde 80-90 prosent ballinnehav, men nøyde seg med én scoring. Den kom etter en snau times spill, da Simon Bahrami slo et innlegg som Suleman Ahmed kontant satte i mål fra kort hold.

«Nå syns jeg godt det andre laget kan få ett mål», sa en Ørntilhenger på tribunen. Og bare sekunder seinere fikk han oppfylt sitt innerste ønske. Da blei en av bortelagets spillere dyttet i feltet, og Nichlas Tunes satte straffesparket i mål.
Flere mål blei det ikke og Ørn kunne sikre seg en komfortabel seier i kamp nummer 13 uten tap.

Unggutta Suleman Ahmed og Dennis Gjengaar fikk tillit fra start, og Gjengaar er faktisk tidenes yngste Ørnspiller som har startet en A-kamp

Godt fornøyd
Trener Kjell Andre Thu var godt fornøyd med gjennomføringa.
– Vi bestemte oss på forhånd om å dunke til fra start og det fikk vi til. Vi kontrollerer kampen i 90 minutter, og gjør etter hvert en del bytter for å være best mulig forberedt til kampen mot Ullern. Vi har flere spillere som står i fare for å stå over på grunn av gule kort, og det ønsket vi å forhindre. Dessuten fikk flere spillere verdifull spilletid: Vi skal selvsagt score flere mål, men får tre nye poeng i banken. Nå gleder vi oss til kampen mot Ullern. Det er ikke så stor forskjell på lagene i denne divisjonen, og jeg tror Ullern passer oss bra. Vi har møtt de to bånnlagene i de siste kampene, og det skal bli fint å konkurrere skikkelig igjen, sier Ørntreneren.

Nuno Soares dominerte i Lystlunden, spesielt før pause

Ørns beste
Nuno Soares fikk både Pizzaninipizza og smil fra Ørneredet som Ørns beste spillere. Spesielt før pause var han strålende og kunne i tillegg notere seg for én scoring og to målgivende pasninger.
Fredrik Tørnby var også meget god før pause før han blei spart pga fare for karantene.
Venstreback Olaves Fuglem spilte også en strålende kamp, spesielt offensivt, og bidra med mange offensive løp og godt pasningsspill.
Alt i alt var det mange Ørnspillere som stod fram, nå gjelder det å ha fullt fokus fram mot Ullernkampen.

Olaves Fuglem gjorde en strålende kamp på venstrebacken

Neste kamp
Nå lader Ørn til neste kamp, da venter Ullern borte lørdag 5. oktober kl. 14.00. Ullern vant 3-2 over Frigg og ligger fire poeng bak Ørn.
Vålerenga2 ligger seks poeng foran, før de møter Ready på mandag. Lyn har imidlertid protestert etter 3-3 mandag. Da brukte VIF2 fire spillere over 22 år, mens det er tillatt med maks tre. Dermed kan Ørn være bare fem poeng bak når det er fire kamper igjen.

Ørns gjenstående kamper:
Ullern (B), Grei (H), Vålerenga2 (B) og FK Tønsberg (H)

Vålerenga2 sine siste kamper:
Ready (B), Halsen (H), Follo (B), Ørn Horten (H) og Lokomotiv Oslo (B)

Ørnspillerne kunne juble for sin 13. kamp på rad uten tap, fra venstre Nuno Soares, Olaves Fuglem, Alen Patros og Simon Bahrami (11)

Andre kampen i denne runden:

 Halsen  FK Tønsberg  2-4
 Ullern   Frigg  3-2
 Lokomotiv  Norild  2-0
 Lyn  Grei  3-0
 Ready  Vålerenga 2  0-4
 Follo  Mjøndalen 2  1-0

Ekte idrettsglede - Suleyman Ahmed og Olaves Fuglem

Kampfakta NT-ligaen – 26.9.19
Ørn Horten – Drøbak Frogn 5-1
(4-0)
Lystlunden stadion – 106 tilskuere
Dommer: Harald Magnus Børressen, Helgerød
Gult kort: Alen Patros (hans andre) – ett til Drøbak Frogn

Mål:
1-0 Nuno Soares (25 sekunder)
2-0 Simon Bahrami (21)
3-0 Alen Patros (27)
4-0 Fredrik Tørnby (35)
5-0 Suleman Ahmed (58)
5-1 Nichlas Tunes (61)

Ørn Hortens lag
Kristoffer Solberg
Olaves Fuglem
Thomas S. Knutsen
Benjamin Zalo (Lars Rustad fra 46.)
Jørgen V. Sjøl (Leroy Nilsen fra 56.)
Fredrik Tørnby (Alex Krawiec fra 46.)
Suleman Ahmed (Lars M. Arnesen fra 83.)
Alen Patros
Nuno Soares
Simon Bahrami
Dennis Gjengaar (Johan Bonden Nysveen fra 83.)

Tabellen finner du her.

Flere bilder på Ørns Facebookside her.

Gjengangerens omtale (bak betalingsmur) her.

Foto: Knut G. Bjerva