Fra vår velinformerte mann på innsiden av Ørn 3 Elite har vi fått disse medrivende tankene og omtalen av høstsesongen og onsdagskampen mot Flint3.

Re FK 2 – Ørn 3 Elite: 1 – 6
Total overkjøring i hele førsteomgang, men en uttelling som var langt under pari. Kontrollert andreomgang, med noen færre sjanser men like mange mål. Tømmerstigen putta to med hodet! Det visste vi ikke at han kunne. Målscorer ellers: Bjerkeskaug, Hofsøy, Silberg og Nordbotten.

Ørn 3 Elite – Helgerød: 9 – 0
Her vartet vi opp med årsbeste i førsteomgangen, og hele 6-0 til pause. Ga litt mindre gass i andre, og Lille i buret byttet seg selv om til utespiller i pausen. Thu tok over hanskene, men brukte de faktisk ikke. Målscorere: Jakobsen x 2, Tømmerstigen x 2, Nordbotten, Silberg, Hofsøy, Larsen og Jacobsen. Et etterlengtet comeback fra Karlsen var det vakreste øyeblikket denne matchen.

Ørn 3 Elite – Store Bergan: 0 – 3
Kampen ble aldri spilt, og Vestfold fotballkrets har vurdert det dithen å tildele Store Bergan en 3-0 seier. Vi hadde dessverre ikke økonomi til å anke.

Store Bergan – Ørn 3 Elite: 0 – 4
Etter å ha tapt forrige kamp mot Store Bergan på styrerommet (til Store Bergan?), var det et heltent Elitelag som stilte til start. Kampen er jevn og hjemmelaget byr definitivt ikke opp til dans. Her var det knokler og hockeytacklinger som gjaldt. Vi beholder som regel roen, og tar ledelsen rett før pause. Mot slutten får vi satt flere kasser, og drar på McDonalds med 4 mål og 3 poeng!
Målscorere: Silberg x 2, Tømmerstigen og Jakobsen.

Ørn 3 Elite – Husøy & Foynland 2: 4 -1
Nydelig vær og søndagskamp, høres i teorien bra ut. Men resultatet var bedre enn spillet. Det lugget en del, men når vi får rullet opp og løpt inn bak får vi uttelling. Søderstrøm med gjesteopptreden i buret varter opp med en strafferedning. Målscorere: Hofsøy x 2, Bjerkeskaug og Jacobsen.
Et mulig samarbeid med Ørn HalfStars så sin spede begynnelse med Nicholas Andersen på banen. Han løper mer enn faren sin, men må trene på togfinta hans!

Tjøme – Ørn 3 Elite: 3 -2
Høstens første tap på banen. Vi taper fortjent mot et Tjømelag som er bedre enn oss i de aller fleste av spillets faser. Vi leder faktisk utrolig nok 2 – 0, men slipper inn sekundet før pause. Tjøme fortsetter kjøret, og vi blir tatt igjen på resultattavla. Vi klarer å vaske fram noen svære sjanser her og, men keeperen til Tjøme har en meget god dag på jobben. Alt i alt en svak forestilling fra vår side. Målscorere var Tømmerstigen (i krysset med venstreslegga!) og et selvmål.

Onsdagens batalje

Så tilbake til bataljen mot de tredjebeste fra Flint. Første kvarteret var en oppvisning i pasningsspill fra vår side. Ballen gikk fra bruntrøye til bruntrøye og Flint fikk så vidt låne den. Overtaket spillemessig resulterte dessverre ikke i noe snadder foran mål. Flint 3 mannet seg opp og jobbet seg inn i matchen. Begge lag hadde sine muligheter, og begge lag burde ha scoret. Larsen hadde den største for Elite, men en kort keeper ble plutselig lang og fikk slått til corner. Flint hadde også flere tilløp til store sjanser, og var flere ganger på visitt inne i vår 5-meter uten uttelling. Like før pause fikk Flint lov å bruke litt ulovlige midler i en duell, og i angrepet som fulgte curlet en av tønsbergenserne kula ganske nære krysset. Nydelig satt, men dårlig timing for vår del.

 

Pausen foregikk uten verken kaffe eller munngodt. Dette må få følger! Sånn kan vi ikke ha det! Hoder skal rulle! Vi karret oss gjennom pausen og kom frem til at dette ikke var avgjort.

Vi startet friskt i andreomgangen, og skapte litt småsjanser. Men det var Flint som var hissigst! Etter snaue ti minutter koker det over for en av deres spillere, og sparker til en liggende Ørnspiller etter at frispark er dømt. Rett i dusjen (som for øvrig ikke fungerte), og 11 mot 10 i drøye 35 minutter. Vi justerte litt formasjon og fikk et solid spillemessig overtak. Det ble en del avslutninger, men nesten ingen som var innenfor stengene. Jakobsen var nærmest med en perle fra 18 meter, men den smalt i metallet. Var det en sånn dag i dag? Flint jobbet og hadde noen muligheter til straffe oss på kontringer, men vi ryddet opp i det som kom.

I kampens siste ti minutter skjer det mye.
Nordbotten setter på turboen og blir tatt, og vi får straffe. Bjerkeskaug går frem og setter den rolig og behersket i nettet. Game on! Temperaturen stiger og det blir mer og mer gnåling på motspillere, medspillere og dommer. Flint får et frispark på midtstreken, som de skyter rett i vår spiller. Dermed får de frisparket 10 meter lenger inn. Frisparket blir loffa inn og Flint vinner flere dueller før den triller i nettet bak Lille. Flint tilbake i ledelsen. Vi hiver folk fremover, og innleggene blir flere og flere. Dessverre står det som regel en Flintspiller i veien. Et frispark fra 25 meter blir curlet inn av Jakobsen og unge Andersen får stjernetreff med pannebrasken fra 16 meter. Men målet blir av en eller annen grunn ikke stående. Nå haster det virkelig. Alle mann til pumpene, og tre minutter på overtid får vi uttelling. Bjerkeskaug vinner en duell i feltet og Silberg dukker opp på rett sted. 2 – 2! Det siste som skjer er at Silberg får en sjanse litt ut av intet, men han har akkurat klippet neglene sine og rakk ikke frem.

Alt i alt en match vi ikke er helt fornøyd med utifra kampforløpet. Allikevel en vesentlig heving fra forrige forestilling. Flint 3 er fortsatt en gjeng med hyggelige folk, selv om noen på begge lag får litt skylapper når dommeren blåser.

Da gjenstår to kamper for vår del, borte mot Slagen/Åsgårdstrand 2 og hjemme mot Falk Horten. Vi satser alt på at munngodtnivået når nye høyder til disse kampene.

Tabellen finner du her.

Flere bilder fra kampen på Ørns Facebookside her.

Tekst: Vår informerte mann på innsiden

Foto: Knut G. Bjerva