Vi stilte en litt liten tropp hva gjelder antall, men hadde mer enn nok rutine og kilo til å stille et slagkraftig lag.

Aller først må det sies at dagens underlag var upåklagelig. En strøken gressmatte var det lenge siden noen av oss hadde spilt på. Slagen/ÅIF 2 er godt i gang med fellesoppvarmingen da våre første spillere entrer matta. Vi vet at det ikke er lurt å slite seg ut før kampen.

Kjell Andre Thu i aksjon!

Kampen starter litt smånervøst, men det går fort over. Vi fester et ganske solid overtak, og når vi klarer å treffe en annen spiller i brunt, spiller vi oss gjennom ledd. Det skorter dog litt på siste tredjedel av banen. Dagens første ordentlige sjanse er det Larsen som får, men skuddet hans glir altfor mye av. Slagen/ÅIF 2 er ikke helt ufarlige de heller, men de gangene de kommer til halvsjanser er det gjerne vi som har slurvet litt for mye i forkant. Drøyt halvveis ut i førsteomgang sitter dagens første. Vi spiller oss ut bakfra, før Thu trer igjennom Jakobsen i mellomrom. Han vekter så en nydelig liten stikker gjennom til Nordbotten som setter den til side for keeper og i nettet. Ganske fortjent ledelse. Omgangen ebber ut med noen småsjanser til begge lag.

Munngodt i pausen gjorde susen! Fra venstre Christian Hofsøy, Kristoffer Silberg og Patric Bjerkeskaug.

Så er det pause. De siste pausene har vært særdeles skuffende, men i dag var det verdensklasse over pausen. Det var Safari–kjeks, fyrstekakebiter, hjemmelagde kanelsnurrer og hjemmelaget sjokoladekake. Toppet med kaffe så vil vi påstå at dette er tidenes pause! Det ble ikke snakket et ord taktikk, da de fleste hadde munnen full.

Andre omgang ble en hawaii-preget omgang. Det blir fort det når de aller fleste syns det er lettere å løpe fremover enn hjemover. Spillet ble også mye oppstykket, da det florerte av frispark begge veier. Innimellom blei det litt for høy temperatur, men heldigvis klarte man å roe seg forholdsvis raskt ned igjen.

Patric Bjerkeskaug ofret seg og fikk uttelling for det.

Etter at vi blir tildelt et frispark litt over midtstreken sender vi opp luftskytset vårt. Ballen bli loffa inn i feltet, der rager Bjerkeskaug høyest. Og selv om han ser rar at på de fleste bildene under kampen, så er det effektivt det han gjør. Han header på tvers i feltet og der dukker unge Nordbotten opp igjen. Han får tuppa den i kassa, og 0–2 på tavla! Slagen/ÅIF 2 satser etter dette mere fremover. De kommer til noen gedigne sjanser, men vi har tverrleggeren på vår side. Vikarkeeper Søderstrøm er faktisk ute og bokser noen av innleggene de kommer til også.

Samtidig som motstanderen satser fremover åpner det seg gode muligheter for oss til å punktere kampen. Vi har flere gode sjanser til dette, men er for ubesluttsomme eller for ego i de avgjørende øyeblikkene. Dermed går det som det ofte går. Motstanderen får tvingt frem en feil av oss på vei fremover og får satt opp en spiller på 16-meteren. Han klemmer til og Søderstrøm er dessverre ikke lang nok, 1 -2. Dermed blir det litt spenning siste minuttene. Vi rir stormen av og drar hjem med tre ferske poeng i sekken.

Vi retter en stor takk til de eksterne bidragsyterne Erik og Nanett for himmelske bakverk i pausen. Det er bare å fortsette!

Nå gjenstår kun en kamp av årets sesong; byderbyet mot Falk. Vi har alle begynt restitusjonsprosessen og stiller klare for dyst førstkommende tirsdag kl. 19.30.

Tabellen finner du her.

 

Tekst: Hjemmesidens usedvanlig velinformerte mann på innsiden.

Foto: Knut G. Bjerva