Det var en bredere tropp enn sist som stilte klare for sin tredje kamp på seks dager. Det er ytterst få i elitegruppa som har det grunnlaget som kreves for en slik belastning, selv om noen av oss liker å tro det. Etter en som vanlig litt kort og lite intensiv oppvarming startet kampen med mye ballinnehav til bruntrøyene. Vi observerer at det er mye rom rundt omkring, både mellom – og bakrom, men klarer ikke helt å utnytte dette. Første «sjanse» er Silberg sitt ålreite skudd fra 18 meter som keeper må strekke seg etter. Litt som sist kamp trøbler vi på siste tredjedelen, og når vi kommer til avslutning er det ofte en Falk-spiller i hvitt i veien. Motstanderen på sin side skaper sine småfarligheter på frispark og innkast, dog uten noen særlige trusler foran Lille i buret. Vi føler vi har grei kontroll, men får ikke skapt allverdens før rett før pause. Jakobsen får ballen i mellomrommet og venter på at Nordbotten skal starte, ballen blir slått med perfekt skru og stuss, men Nordbotten velger å skyte i stanga denne gangen. Målløst til pause.

Godt forsøk av Kristoffer Silberg - men ikke mål denne gangen.

Det skulle godt gjøres å toppe forrige pause, men det ble gjort et forsøk med en boks av Ullas utsøkte punsjruller. Disse herlighetene er egentlig forbeholdt de godt oppe i åra, og flere rynket på nesa. Men uten grunn; her gikk det ned punsjruller på nesten alle mann. Til og med Ludvigsen fra Gjengangeren tok seg en rull! Jakobsen prøvde seg på en Any Given Sunday–tale rett før dommeren satt i gang andreomgang, men vi er usikre på om den hjalp noe særlig.

Mohammed Idris setter inn sitt første mål for Ørn 3 Elite.

Vi starter andreomgang med gavepakke til gjestene. Lille feilberegner et fremspill, og serverer Falks spiss ballen. Heldigvis for oss setter han ballen utenfor. Men så smeller det i andre enden.
Og erru brun så erru brun. Mohammed Idris setter inn sitt første mål for Ørn 3 Elite. Han har sjelden vært så glad for en scoring noensinne. Litt klabb og babb ved straffemerket før Idris rolig ruller den i nærmeste hjørne.

Etter dette skifter kampen litt karakter. Vi gir bort mer og mer ball. Falk blir mer og mer offensive. De vinner et innkast høyt i banen og for en gangs skyld skal det ikke kastes lengde. De tar det raskt og en dårlig avslutning blir til et godt innlegg, og de utligner. Kun kort tid etterpå er de frempå igjen. De tråkker litt på ballen på vår høyre side og får rullet inn i banen til innkaster Johansen som setter ballen kontrollert i mål fra 16 meter. Her følger vi ikke godt nok med ved to situasjoner, og blir straffet for det. Så går kampen inn i en fase med masse frispark, klaging og sutring. Vi får noen gode sjanser, men treffer sjeldent reint på dem.

Vi har også en del innlegg fra frispark, som kun mangler 10-12 cm høyde før de treffer noen med brun drakt. Vi stanger en god stund, men like før slutt får vi frispark på 40 meters hold. Hofsøy slår inn alt han kan og ballen stusser foran keeper og i nettet. Rustad påstår han hadde noen hårstrå på den, og de står nok fortsatt i Lystlunden og diskuterer dette. Uansett, 2 – 2 på kampens siste spark eller stuss. En kamp som ikke kommer til å stå i historiebøkene for finspill, men nok en opprykksdag for Ørn 3 Elite.

Andre ting verdt å merke seg fra dagens kamp:
- Idris kom rett fra benken og rett i offside
- Thu klarte å bevege seg sidelengs, i motsetning til søndag
- Hofsøy hadde bursdag. Han feiret med å løpe mest på laget!
- Teigen glemte kaffen hjemme

Sesongen er over. Vi står igjen med 35 poeng og 2. plass. 11 seire, 2 uavgjorte og 3 tap er fasit. De fleste av seirene har vært veldig fortjente, 2 av tapene har også vært fortjente, mens en kamp tapte vi på et kontor. De uavgjorte kampene er våre første uavgjorte i historien, så da har vi klart det og. Summa summarum gjør dette oss klare for 6. divisjon neste sesong.

Takk for i år!

 

Tekst: Vår alltid velinformerte informant på innsiden

Foto: Knut G. Bjerva