I 1984 hadde Ørn 11 seire og 4 uavgjorte på rad. Ørn har nå fjorten kamper uten tap, og er formlaget i avdelingen. Ørn er det eneste laget i avdelingen som ikke har tapt på de ti siste kampene.
Ørn har seks strake på hjemmebane og har ikke tapt siden det håpløse tapet mot Halsen i begynnelsen av juni.
Laget har 27-12 i målforskjell på 11 kamper i Lystlunden i år.

Simon Bahrami har scoret 12 mål på de 15 kampene han har spilt i år. Det betyr 0,8 mål pr. kamp, og den eneste som har et høyere snitt i avdelingen er Sander Werni i VIF2 med 0,91.
Bilder: Knut G. Bjerva

Tenker mest utvikling
Trener Kjell Andre vil gjerne fortsette rekka uten tap.
- 15 kamper uten tap er egentlig en veldig bra prestasjon. Vi er egentlig ikke så opptatt av det, men tenker utvikling hele veien og ønsker å spille bedre for hver kamp som går. Det vi ser er at bånn-nivået vårt er blitt litt høyere, så selv på dager hvor det lugger, så taper vi ikke kamper. Dessuten er toppnivået vårt også blitt høyere gjennom sesongen.

Hva med kampen på lørdag?
- Kampen mot Grei blir nok veldig mye lik de andre kampene vi har spilt i år. De kommer til å ligge lavt og kompakt, så vi har helt sikkert mye ball. Det handler om å være tålmodige, vi må ha mye spillvendinger og så mye vi true siderom, bakrom og mellomrom samtidig. Vi går helt klart for ny seier og en morsom fotballkamp i Lystlunden på lørdag, sier Ørntreneren.


Ørntrener Kjell Andre Thu er mer opptatt av utvikling enn rekorder

Kampen om sølvet
Vålerenga2 sikret førsteplassen etter 6-0 over Halsen sist søndag, og da gjenstår kampen om andreplassen. VIF2 er fratatt ett poeng etter å ha brukt for mange overårige spillere i 3-3-kampen mot Lyn, men ligger allikevel ti poeng foran Ørn med tre kamper igjen. Eneste muligheten for at opprykket kan glippe for VIF2, er at Vålerenga rykker ned fra Eliteserien, men det er lite trolig.

De resterende kampene for lagene som kjemper om andreplassen

Ørn Horten 48 poeng +29 mål
Grei (H)
VIF2 (B)
FK Tønsberg (H)

FK Tønsberg 45 poeng +24 mål
Lyn (B)
Norild (H)
Ørn Horten (B)

Ullern 44 poeng +20 mål
Ready (B)
Follo (H)
Norild (B)

Follo 44 poeng +12 mål
VIF2 (H)
Ullern (B)
Frigg (H)

Nuno Soares gratuleres med scoring av Alen Patros mot Grei, mens høflige Knutsen venter på tur

Våroppgjøret
Ørn møtte Grei på bortebane i slutten av april. Vi tar med kortversjonen av hjemmesidas artikkel fra kampen: «Ørn stanget og stanget mot Greis forsvarmur, men lyktes ikke før Benjamin Zalo viste muskler og headet inn 2-1 ti minutter før slutt. Da hadde Grei tatt ledelsen tidlig i første omgang, før Nuno Soares utlignet på straffe like før pause. Med Benjamin Zalos seiersmål sikret Ørn seg årets første seier».
Dette er forøvrig Zalos eneste scoring i år, vi håper han dobler på lørdag.

Benjamin Zalo header inn seiersmålet mot Grei i april

Lørdagens motstander
Grei kjemper i nedrykksstreken, men kom seg over streken etter 2-1 hjemme mot nedrykksklare Norild i siste kamp. Laget ligger ett poeng foran Halsen, som har rota det skikkelig til for seg i høst. De er ett poeng bak Mjøndalen2 som slapp inn tre mål de siste ti minuttene, uten Miguel Vieira i mål, og bare klarte 3-3 mot Ready.
Grei har tatt 13 poeng på bortebane etter seire mot Drøbak-Frogn, Norild, Ready og Frigg, samt uavgjort mot Lokomotiv Oslo i første serierunde.

Andre kamper

 

Lørdag

Norild

Mjøndalen 2

 

Lokomotiv Oslo

Drøbak-Frogn

 

Ready

Ullern

 

Halsen

Frigg

 

Follo

Vålerenga 2

Søndag

Lyn 1896 FK

FK Tønsberg

 

Tabellen før denne runden her.