De første 25 minuttene var skremmende dårlig av Ørn, med dårlige avklaringer og liten fremdrift. Fraværet av Fredrik Tørnby som sonet karantene var tydelig, og fysisk sterke Grei-spillere tok for seg og styrte mye av spillet. Første omgang sett under ett kan karakteriseres som en tynn suppe.

Grei kom tre ganger aleine med keeper Kristoffer Solberg og bare meget gode redninger gjorde at Ørn ikke lå under med flere mål i løpet av den første halvtimen. Det blei med ett, og det kom på straffe etter snaue 20 minutter, etter at dommeren mente en Greispiller blei holdt innafor 16-meteren.
De siste 20 minuttene overtok Ørn og kom til flere brukbare sjanser. Mange ropte på hands og straffe da halvtimen var spilt, men dommeren vinket spillet videre.

Fem minutter før pause var dommer Smith ikke i tvil etter at Alez Kraviec blei nesten kvesta innenfor 16-meteren. Simon Bahrami var sikker og satte ballen i mål til venstre for keeper.

Det stod 1-1 til pause og trener Kjell Andre Thu var ikke spesielt fornøyd med det som skjedde før hvilen.
– Det virker som om gutta trodde det bare var å stille opp og hente tre poeng, men slik er det jo ikke. Det var null energi, og vi spilte nonsjalant. Vi tror vi er bedre enn vi er, og blir straffet for det, sa Thu.

Grei er et fysisk sterkt lag, her er det Artan Brovina som så vidt taper en hodeduell mot William Frøskeland
Bilder: Knut G. Bjerva

Andre omgang
Ørn hadde tydeligvis bestemt seg for å prestere etter pause, og allerede etter tre minutter tok Ørn ledelsen. En god tversoverpasning fra Nuno Soares ble headet tversover og inn i feltet av Olaves Fuglem. Der var toppscorer Simon Bahrami påpasselig framme og kunne notere seg for sin 16. scoring denne sesongen.

Ørn fortsatte å presse, mens Grei satset på hurtige overganger. Snaue ti minutter etter Ørns scoring kom utligninga. Et innlegg fra høyrekanten blei ikke klarert og Erik Jørgensen kunne sette ballen i mål fra kort hold.

Den siste halvtimen skapte Ørn flere store målsjanser, de største hadde Bahrami da han aleine på tre-fire meter headet rett på keeper og like før slutt headet Benjamin Zalo like over på en corner.
Simon Bahrami setter inn sitt 15. mål for sesongen

Må heve oss
Dermed endte det 2-2 i Lystlunden, og tangering av Ørns rekord fra 25 år tilbake.
Det var imidlertid trener Thu lite opptatt av etter kampen.
– Det er for dårlig at vi ikke scorer på de store sjansene vi kommer til. De ballene skal inn. Vi hever oss litt i annen omgang, overtar spillet mer, men kampen sett under ett er det svakt av oss ut fra hva vi vet vi kan. Kampen svinger også veldig prestasjonsmessig.
Hvis ikke vi hever oss veldig til de to neste kampene mot topplaget Vålerenga 2 og FK Tønsberg, kommer vi til å gå på to tap. Dette blir helt andre kamper mot lag som passer oss bedre. Begge ønsker å spille fotball, og det bør bli mer åpent spill som passer oss bra, sier en nøktern Kjell Andre Thu.

Alen Patros nedla igjen et solid antall kilometre, spesielt etter pause

Ørns beste
Keeper Kristoffer Solberg fikk fortjent Pizzanini-pizza og smil fra Ørneredet. Han stod igjen en meget solid kamp, og hadde kampavgjørende redninger før pause. Etter hvilen hadde han mindre å gjøre, men var solid og sikker.
Før pause var det ingen andre Ørnspillere som utmerka seg – positivt. Etter hvilen kom Nuno Soares og Alen Patros godt i gang på midtbanen og styrte mye av spillet.
Vi må også framheve Simon Bahrami som scoret to mål og med 15 mål på 16 kamper har han et snitt på 0,94 mål pr kamp. Riktig nok har seks av dem kommet på straffe, men vi så jo mot Spania seinere på lørdagskvelden hvor viktige slike mål kan være. Kan også nevne at i 2017 hadde Lasse Bransdal 25 mål på 28 seriekamper, noe som gir et snitt på 0,89 scoringer pr kamp. i dag.

Nuno Soares kom mer med i kampen etter pausen, og vant også hodedueller

Tabell/neste kamper
Ørn beholdt andreplassen på tabellen, men i og med Ullern vant 2-0 over Ready ligger de nå bare to poeng bak. FK Tønsberg er tre poeng bak etter at de spilte 2-2 mot Lyn søndag kveld.
Ørns neste kamp går mot serievinner Vålerenga2 på Intility arena lørdag 19. oktober kl. 13.00.
Siste seriekamp er mot FK Tønsberg lørdag 25. oktober kl. 12.00 i Lystlunden. Den blir trolig helt avgjørende for hvem som blir nummer to i avdelingen.

Andre kamper i Ørns avdeling

 Ready  Ullern   0-2
 Halsen  Frigg  2-0
 Lokomotiv  Drøbak Frogn  2-1
 Norild  Mjøndalen 2  0-1
 Follo   Vålerenga 2  0-0
 Lyn  FK Tønsberg  2-2

Gjengangerens omtale (bak betalingsmur) her.

Tabellen finner du her.

Flere bilder fra kampen på Ørns Facebookside her.

Kampfakta NT-ligaen – 12.10.19
Ørn Horten – Grei 2-1
(1-1)
Lystlunden stadion – 164 tilskuere
Dommer: Bjørnar Smith, Ivrig
Gult kort: Thomas Knutsen (hans andre) og Dennis Gjengaar – to til Grei

Mål:
0-1 Thomas Sivertsen(16,str.)
1-1 Simon Bahrami (41, str)
2-1 Simon Bahrami (48)
2-2 Erik Jørgensen (55)

Ørn Hortens lag
Kristoffer Solberg
Olaves Fuglem (Lars Rustad fra 82.)
Thomas S. Knutsen
Benjamin Zalo
Jørgen V. Sjøl
Artan Brovina (Håvard Hettervik fra 87.)
Nuno Soares
Alen Patros
Alex Krawiec (Suleman Ahmed fra 66.)
Simon Bahrami
Leroy Nilsen (Dennis Gjengaar fra 66.)