- Det gleder vi oss til. Nå får vi ordentlig testet oss. Og det er ikke noen tvil om at vi må heve oss litt fra det vi har gjort i de siste par kampene, sier Thu.

Han forteller at laget ikke gjør noen spesielle forberedelser før toppkampen mot VIF 2. I mai i år tapte Ørn 2-3 for VIF 2 i Lystlunden. Da brente laget blant annet et straffespark på stillingen 0-1 i første omgang. Det ble til slutt avgjørende for at VIF 2 fikk med seg alle poengene.- Vi kjører på som vi har gjort, og nå får vi Fredrik Tørnby tilbake. Det betyr mye for oss. Så vi har fullt lag og full tropp, sier Thu.

Tørnby måtte sone karantene for gule kort i siste hjemmekamp mot Grei som endte 2-2 i Lystlunden. Det var forøvrig den 15. kampen på rad uten tap for Ørn denne sesongen - en tangering av rekordrekken fra 1984-sesongen. 

Kan skrive historie

Og dersom Ørn unngår tap mot VIF 2, vil A-laget - ifølge alle de historiske resultatene som er publisert i Ørns jubileumsbok fra 2004 og alle resultatene på 2000-tallet i Norsk & Internasjonal Fotballstatistikk - for første gang i en enkelt sesong spille 16 seriekamper på rad uten tap. 

Det har klubbens A-lag aldri før klart i løpet av en sesong i sin 115 år lange historie. 16 seriekamper på rad uten tap har klubben klart før, men det var i løpet av to sesonger. Da spilte man først 15 seriekamper uten tap i 1984, før man plusset på rekken med en uavgjort i den første kampen i 1985.

Rekorden i antall seriekamper på rad er 19 kamper på rad uten tap i løpet av sesongene 1978-79 i 3. divisjon. Da spilte klubben de siste 5 kampene i 1978 og de 14 første seriekampene i 1979 uten å tape. 1979-sesongen endte med opprykk til 2. divisjon.

- Den tøffeste kampen

Også Ørn-keeper Kristoffer Solberg - som imponerte med en rekke gode redninger og var Ørns bestemann i 2-2-kampen mot Grei - gleder seg til å spille på Initlity Arena i Oslo til helgen.

- Det blir en knalltøff kamp. Jeg tror det blir den tøffeste kampen for sesongen. Vi skal i alle fall stå på så hardt vi kan. Så satser vi på at vi tar hjem tre poeng, sier Solberg.

Og dersom laget klarer målsettingen til Ørn-keeperen - eller tar poeng i Oslo - vil laget også ta med seg en klubbrekord i bagasjen hjem.


Her er de andre kampene i avdelingen (alle spilles kl. 13.00 lørdag 19. oktober):

  • Mjøndalen 2 - Halsen
  • Grei - Lokomotiv Oslo
  • Frigg - Ready
  • Ullern - Follo
  • Drøbak-Frogn - Lyn 1896 FK
  • FK Tønsberg - Norild

Her finner du tabellen.