Før kampen overrakte Ørnkaptein Thomas Knutsen blomster til Vålerenga2 som serievinner i 3. divisjon

Ørn var det beste laget på Intility lørdag ettermiddag. Med mye ballbesittelse og godt grunnspill i første omgang, var det bruntrøyene som lignet mest på et hjemmelag av de to. Ørn-trener Kjell Andre Thu var litt skuffet over å ikke få med seg tre poeng fra hovedstaden.
- Isolert sett så er ikke resultatet så galt mot serievinneren, men sett ut fra spill og sjanser så er jeg ikke så fornøyd. Vi hadde fortjent tre poeng, sier Kjell Andre Thu etter kampen.

-Hva synes du om kampen?
- Vålerenga gikk ut i 100, men etter de første ti minuttene fikk vi tak i ballen og tok mer over kampen. Vi gamblet jo litt fordi vi stod veldig høyt. Vi ville stå høyt for å unngå at de får i gang sitt spill og det synes jeg vi lyktes godt med, sier Thu.

Selv om Ørn hadde spillet, var det Vålerenga som scoret først.
Ut av ingenting snappet Vålerenga-spiller Elias Taubo opp ballen etter en feilpasning fra Ørn. Taubo avanserte raskt og etter 40 meter gjorde han ingen feil alene med keeper Solberg. Vålerenga scoret på sin første målsjanse etter 17 minutter. Litt ufortjent, men dødelig effektivt.
Thu mener at baklengsmålet var unødvendig, men er tydelig på at sånt kan skje når de brune velger å spille offensiv fotball.
- Vi ble tatt på en overgang. Sånn er det når vi spiller sånn fotball som vi gjør. Da kan vi få et mål i mot på en unødvendig måte, sier Thu etter kampen.

Bare minutter etter scoringen fikk Ørn sin første mulighet da Fredrik Tørnby kombinerte godt med Alex Krawiec, før han vendte bort et par forsvarere og skjøt i stolpen.

Fredrik Tørnby hadde Ørns beste sjanse før pause med et skudd i stolpen

Ørn fortsatte å styre spillet også etter scoringen, men slet med å spille seg til de store sjansene. Etter 32 minutter var Simon Bahrami på ferde innenfor Vålerengas sekstenmeter og snurret rundt med et par forsvarere, uten at det ble scoring. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Hockeyscoring
Kun ett minutt var Bahrami igjen i driblehumør inne i VIF-boksen, men avslutningen gikk til slutt rett på keeper. Der første omgang var sjansefattig åpnet kampen seg mer opp de siste 45 minuttene. Ørn skapte flere gode målsjanser, men også Vålerenga hadde gode muligheter til å øke ledelsen.

- I andre omgang tok vi enda mer tak og produserte flere gode muligheter. Da burde vi scoret flere. Vi gjorde en solid kamp og var best mot laget som vant serien. Vi har et godt grunnspill og spiller ut stort sett alle lag vi møter. Vi setter premissene i kampene vi spiller og så må vi jobbe litt med kvaliteten foran mål, sier Thu etter kampen.

Dere produserte flere sjanser i andre omgang. Hva sa du i pausen?
- Vi snakka om at vi måtte få flere spillere inn i boksen når vi angrep. Det er litt som med hockey. Noen ganger fungerer det å slå en ball inn foran mål og se hva som skjer, hvis du har nok folk der. Det var litt sånn scoringa kom også, sier Thu.

Nuno Soares fikk to gode muligheter på et par minutter, da andre omgang var halvspilt. Først forsøkte han seg med et langskudd fra 18 meter, som smalt i stolpen, før han utnyttet slurv i Vålerenga-forsvaret og skjøt i nettveggen.

Nuno Soares fikk to gode muligheter før pause

Fem minutter senere fikk Ørn en gylden mulighet til utligning. Simon Bahrami ble lagt i bakken innenfor Vålerengas sekstenmeter og dommeren pekte, korrekt, på straffemerket. Bahrami gjorde seg klar, men sendte så straffesparket utenfor mål til de tilreisendes store skuffelse.  For andre gang i år, brant Ørn et straffespark mot Vålerengas reservelag.

Ørn lot seg ikke knekke, men fortsatte med godt banespill og stor innsats. Noen minutter senere kom belønningen. Nuno Soares slo en vakker crossball til innbytter Dennis Gjengaar. Headingen gikk rett på keeper og Gjengaar fulgte opp sin egen retur med et skudd, men også det ble reddet av keeper, men det tredje forsøket gikk inn. Simon Bahrami var på rett plass og banket ballen i mål bak Vålerengas keeper. En svært fortjent utligning.

Vålerenga var nære ved å ta ledelsen igjen ti minutter før slutt, da et godt innlegg ble sendt like utenfor mål, men kampen endte 1-1. 

Det var tre blad Riisnæs på Intility lørdag, Martin B. Riisnæs var på banen, mens pappa Dag og farfar Svein Harald fulgte kampen fra tribunen. -  Det er alltid litt spesielt å møte Ørn. Jeg har vært mye i Horten og Lystlunden og hæppa med ballen, sa barnebarn Martin som sammen med laget fikk pokal som serievinner i 3. divisjon. Bilde: Martin S. Roppestad

Vi er mye bedre enn Tønsberg
Ørn ligger nå fortsatt på andreplass, ett poeng foran FK Tønsberg, før siste serierunde, hvor de to møtes til dyst i Lystlunden. Det er viktig å sikre seg minst ett poeng i den kampen, slik at Ørn befester posisjonen som Vestfolds tredje beste lag. Dette blir også historiens siste oppgjør mellom de to lagene, før laget bytter navn til FK Eik Tønsberg neste sesong.

Ørntrener Kjell Andre Thu ser fram til kampen mot FK Tønsberg

Ørn-treneren er ikke redd for å piske opp stemningen før møtet med rivalen fra Tønsberg og mener også de har en lang vei å gå før de matcher Ørn i banespillet.
- Det er viktig å holde liv i lokalderbyene. Det er ikke farlig å fyre opp litt ekstra før sånne kamper. Før turte man å melde litt mer, men nå skal alle være så gode kompiser med hverandre. Vi må prøve å opprettholde rivaleriet litt mer. Det skaper entusiasme og det trenger både Horten- og Tønsbergfotballen, sier Thu.

Hva tenker du om kampen mot FK Tønsberg?
- Det er ikke noen tvil om at de har skuffet litt etter sommeren. Da vi møtte Tønsberg borte var vi soleklart mye bedre enn de. De var heldige som fikk med seg ett poeng. Vi kommer til å oss som et mye bedre fotballlag enn de, sier Thu og fortsetter.
- Den nysatsinga deres må jobbe ganske hardt i vinter om de skal ha mål om å bli bedre enn oss neste år. De har et stykke å gå før de kommer opp på vårt nivå.

Hva synes du om fotballen de spiller?
- De har sikkert mye innsats og «kælking», men rent fotballmessig så er det stor forskjell på lagene, sier Thu og gjør sitt beste for å fyre opp stemninga før møtet med rivalen.

Tabell/neste kamper
Ørn beholdt andreplassen på tabellen, og FK Tønsberg er ett poeng bak etter at de som forventa vant over Norild.
Dermed blir det rein sølvfinale mot FKT i Lystlunden 25. oktober kl. 12.00. Ørn klarer seg med uavgjort, mens bortelaget må vinne.

Det tredje Vestfold-laget Halsen må vinne mot nedrykksrival Grei hjemme for å beholde plassen i 3. divisjon.

Tekst: Martin S. Roppestad
Bilder: Knut G. Bjerva

Andre kamper i denne runden:

 Mjøndalen 2  Halsen  5-0
 Drøbak Frogn  Lyn  0-1
 FK Tønsberg  Norild   6-0
 Grei  Lokomotiv   1-0
 Ullern  Follo  0-2
 Frigg  Ready  1-4

Tabellen finner du her.

Gjengangerens omtale (bak betalingmur) her.

Kampfakta NT-ligaen – 12.10.19
Vålerenga2 - Ørn Horten 1-1
(1-0)
Intility arena – 112 tilskuere
Dommer: Stian J. Pettersen, Driv
Gult kort: Nuno Soares (hans tredje) - to til VIF2
Mål:
0-1 Elias Taubo (16)
1-1 Simon Bahrami (77)

Ørn Hortens lag
Kristoffer Solberg
Olaves Fuglem
Thomas S. Knutsen
Benjamin Zalo
Jørgen V. Sjøl
Artan Brovina  (Suleman Ahmed fra 85 .)
Fredrik Tørnby
Alen Patros
Alex Krawiec (Dennis Gjengaar fra 67.)
Simon Bahrami
Nuno Soares