VIF 2 har allerede sikret seg opprykket til 2. divisjon. Likevel knytter det seg stor spenning til den siste seriekampen mot FK Tønsberg i Lystlunden kl. 12.00 lørdag.

– Det blir jo vår egen lille cupfinale. Så det blir kult å avslutte sesongen med en kamp som betyr ganske mye for begge lag. Så det er veldig bra, sier Thu.

Han vil mer enn gjerne vise hvem som er det beste laget nord i Vestfold, og dermed sikre seg sølvplassen på tabellen for tredje året på rad. Han tror FK Tønsberg, som etter sesongen skal bytte navn til FK Eik Tønsberg, vil gå ut i hundre.

– Skal ha mye ball

– De må jo på en måte vinne, så de kommer jo til å klinke til, sier Thu.

Men han er ikke i tvil om at Ørn, som ikke har tapt en kamp siden hjemmemøtet med Halsen 9. juni, raskt skal ta kontroll over kampen.

– Vi skal ha mye ball og styre kampen. Vi er på hjemmebane, så vi skal klinke til vi også, sier Thu.
Han tror det vil bli en morsom og åpen kamp med to lag som ønsker å angripe, men han er samtidig trygg på at sluttresultatet vil bli "riktig".

– Jeg ganske sikker på at vi viser oss som et mye bedre lag enn FKT til slutt, sier Thu.

– For mange uavgjort

De tre siste årene har Thu ledet laget gjennom tre sesonger i 3. divisjon. I 2017 ble det 2. plass bak Moss med 52 poeng og totalt 6 tap. I 2018 ble det 2. plass bak Sola med 52 poeng og totalt 4 tap. Og i 2019 kan laget sikre seg en ny 2. plass dersom de slår eller spiller uavgjort mot FK Tønsberg. Samtidig vil de da også øke klubbrekorden til 17 kamper på rad uten tap i en sesong.

Totalt har Ørn kun tre tap i serien denne sesongen – det samme som VIF 2. Likevel er gapet opp til serievinnerne stort.

– Vi er ti poeng bak Vålerenga 2 fordi vi roter bort for mye poeng i form av uavgjortkamper. Og så har vi det litt sure hjemmetapet mot VIF 2 – hvor vi brenner en straffe – som er litt surt. Bare det er jo i seg selv nesten 6 poeng. Vi har rett og slett manglet litt kvalitet for å avgjøre og drepe de jevne matchene, sier Thu.

De andre kampene i siste serierunde. Alle spilles kl. 12.00 lørdag 26. oktober:

  • Follo - Frigg
  • Halsen - Grei
  • Lokomotiv Oslo - Vålerenga 2
  • Lyn - Mjøndalen 2
  • Norild - Ullern
  • Ready - Drøbak-Frogn

Her finner du tabellen