Jørgen Jalland har en lang karriere som spiller, både i Norge og utlandet. Han debuterte på Ørns A-lag allerede i 1994 og avsluttet sin Ørnkarriere i 2014. Da hadde han spilt 205 kamper og scoret 59 mål. Han har også spilt i Sandefjord fotball, Vålerenga, HamKam og russiske Rubin Kazan.
Etter avsluttet aktiv karriere var han også Ørntrener i et par sesonger.

Her er begrunnelsen for Jørgens valg: 

Jeg har tatt utgangspunkt i spillere jeg selv har spilt med, og dermed ekskluderes en hel del virkelige Ørn-legender som ellers hadde vært selvskrevne på laget, og selvsagt hadde fått plass på ett  «Tidenes Ørn-lag».
Laget går ut i en 3-5-1-1 formasjon:

Keeper: 
Helge Fjeld. Få som var brunere en Helge. Stor sisteskanse som alltid ga alt. Herlig bidragsyter i Garderoben, og selvskreven forsanger på alle lagsfester. 

Forsvar:
Morten Wivestad: Kompromissløs og hurtig midtstopper. Glagutt med veldig godt humør. Samlingspunkt i laget. 
Thomas Knutsen: Smart i plasseringene og god til å lese spillet. Akkurat rask nok i de fleste situasjoner. God til å sette gang spillet bakfra. Ballsikker. Bra pasningsfot.
Sven Pollen Solbakken: Brun gutt med flest kamper for klubben. Flink til å lese spillet. God til å prate. Lagspiller som kunne brukes på flere plasser. 

Midtbane:
Trym Bergman: Rask. Målfarlig. Sterk i lufta, spesielt på dødballer. God innleggsfot. Gjorde sjelden feil valg. Relativt komplett fotballspiller som alltid presterte. Kan levere varene i samtlige posisjoner på banen. 
Jørn Allum (Kaptein): Kanskje tidenes beste på tofots-finte. Hadde enn egen evne til å gli forbi motspillere. Bra blikk og pasningsfot. Kom som regel ut av duellene med ballen i beina. Hel ved.
Ronny Andersen: Fighter med sterk vinnervilje. Umulig å slå i duellspillet. Løp alltid mest. Kom seg på utrolig vis alltid ut av trange posisjoner med ballen i beina. 
Kjell Andre Thu: Playmaker med stort register og meget bra overblikk. Ballsikker.  En spiller som alltid vil ha ballen og er lett å spille med. Bra karriere. 
Kristoffer Silberg: Smart spiller. Enorm løpskapasitet. Vanvittig tilslag med insiden av foten. Scorer mye mål fra midtbaneposisjon. Ærlig lagspiller tvers igjennom. 

Angrep:
Ardian Gashi: Driblefant og løpsvillig toveis-spiller. Umulig å spille mot, noen ganger umulig å spille med siden han er overalt hele tiden. Målscorer. Bra karriere med suksess i mange store klubber. 
Mohammed Idris. Selvskreven på topp. Gjorde lite annet enn å score, men det gjorde han til gangs. Trengte bare en mulighet for å sette den i nettet, noe som resulterte i 20-30 mål hver sesong. Alltid blid!

Benken:
Stig Bjørnø: Vanvittig tilslag. Dødball-konge som scoret på «alt» av frispark. Leste spillet bra. Pasningssikker.  
Alen Patros: Solid nærteknikk. Løpssterk, gir alltid 100%. Målscorer. Kan brukes i mange posisjoner. 
Rune Larsen: Enorm spillerforståelse og teknikk. Leverte ballen akkurat der du vil ha den. Kreativ. 
Arnar Førsund: Solide ferdigheter både offensivt og defensivt. Fysisk sterk og bra fart. Stort engasjement. 
Jan Dale: Eminent tekniker med godt driv. Kreativ. Silkemyk pasningsfot. 

Trenger ikke reservekeeper. Helge ble ikke skadet ;)

Jeg utfordrer Trym Bergmann til å sette opp «Mitt Ørn-lag».