- I utgangspunktet ville vi gjerne beholdt og utviklet Dennis en stund til, men respekterer selvsagt hans ønske om klubb-bytte, sier Kjetil Ramberg, klubbens utviklingssjef.

Hvert annet år siden 2013 har klubben levert en spiller til norsk, svensk eller dansk toppfotball. Det startet med salg av Julian Kristoffersen til FC København i 2013, ble fulgt opp med Benjamin Zalo til IFK Gøteborg i 2015 og Adnan Hadzic til Start i 2017. Nå er altså Dennis klar for Odd. Alle fire har gått gradene i klubben og alle har fått landskamper. Totalt har klubben foreløpig tjent over en million på disse overgangene.

Dennis kan se tilbake på en flott sesong: A-lags debut som den yngste i klubben noensinne, landslagsdebut og gull og bestemannspris (som ifjor) i Dana cup. Siste pris fikk han på årsmøtet forrige tirsdag der han ble kåret til årets unge spiller på A-laget.

- Det hadde vært flott om disse fire utgjorde stammen til et Ørn-lag høyere opp i divisjonssystemet, sier Kjetil og legger til.

- Samtidig er fotballbildet slik at vi foreløpig må erkjenne at for de aller største talentene vi utvikler, vil søke høyere utfordringer enn det nivået A-laget er på akkurat nå. Det er jo ikke minst derfor et opprykk til 2.divisjon så raskt som mulig er viktig for å beholde spillerne lenger.

- Men, det må vel også sees på som en styrke at klubben stadig utvikler så gode spillere?

- Ja, det er uten tvil en styrke og noe klubben kan være stolt av. Så er det annen gruppe spillere hvor klubbens A-lag vil være riktig utviklingsarena i årene som kommer. Noen vil forlate klubben på grunn av studier og jobb, andre vil bli i Horten og i klubben over tid. Vår spillerutviklingsmodell skal derfor ivareta både de som tidlig er langt framme og de som utvikler seg i et annet tempo. Målet er å skape grunnlag for sterk egen rekruttering til et A-lag på høyere nivå. Det vil vi klare samtidig som vi beholder bredden. Vi trenger ikke å velge mellom elite og bredde. Vi viser at vi klarer begge deler.

- Synes du Dennis går for tidlig til Odd?

- Han ville fått gode utviklingsmuligheter en periode til i Ørn, men jeg er sikker på at han og familien har vurdert overgangen grundig. Dette handler både om modenhet, logistikk og langsiktighet i forhold til blant annet skolevalg. Uansett hvilke valg unge spillere og foreldre tar handler veldig mye om langsiktig tenkning.

- Hvordan tror du Dennis vil klare seg i Odd?

- Dennis har for det første veldig gode ferdigheter og ambisjoner han omsetter i mye trening. Det siste er avgjørende. Mange har store mål og høye ambisjoner, men tar ikke konsekvensene av det. Mange unge spillere snakker og opptrer som verdensmestre og tar tidlig mye plass. Dennis gjør ikke det, men har modenheten og tryggheten til å takle nye utfordringer. Med mye kvalitetstrening og oppfølging over tid tror jeg han har store muligheter til å bli en fremtidig toppspiller, sier Kjetil.

 

Utfra det hjemmesiden vet hadde Dennis også tilbud fra og samtaler med Vålerenga og Strømsgodset i tillegg til henvendelser fra Mjøndalen og Sandefjord.

 

Vi ønsker Dennis lykke til i Odds BK.