Årets første treningskamp på Ski Stadion var en jevnspilt affære, men Ørn var det laget som hadde flest store sjanser. 

- Det var en typisk januarkamp hvor det er mer vilje enn kvalitet. Vi sliter litt i begynnelsen av kampen, da er det tydelig at det er lenge siden vi har spilt kamp. Da får vi ikke spillet til å sitte, men gutta står på, og jeg er veldig fornøyd med det. Ut over i 1. omgang så tar vi mer og mer over, og i 2. omgang synes jeg vi tar litt steg, sier A-lagstrener Kjell André Thu.

2-0-JUBEL: Målscorer Christoffer S. Andersen - som også hadde assist på 1-0-scoringen - blir gratulert av Nuno Soares (t.h.) etter 2-0-scoringen. Bak smiler Olaves Fuglem og Suleman Ahmed (t.v.). Foto: BØRT-ERIK FUGLEM

For det startet litt trått i 1. omgang. Follo hadde ballen mye, men uten å skape noen sjanser. Ørn kom mer og mer inn  i kampen, og skapte etterhvert 3-4 gode sjanser. Spesielt de siste 10 minuttene tok Ørn over. Pasningene satt bedre, og Follo ble presset tilbake på banen, men uten at det ble noen scoringer ut av det.

I 2. omgang var det også Ørn som skapte de største sjansene, og midtveis i 2. omgang slo Christoffer Sandnes Andersen inn et frispark fra drøye tjue meter. I feltet stakk Benjamin Zalo frem foten og sørget for dette tiårets første Ørn-mål for herrelaget. 2-0-scoringen kom et kvarter senere, da fullførte Andersen selv en kontring og scoret på et skudd fra rundt 16-meteren som gikk over keeper og i mål.

Christoffer Sandnes Andersen spilte i fjor 22 kamper for 2. laget til Sandefjord Fotball i 4. divisjon. Der scoret han i alt 12 mål. Nå kan det bli 3. divisjonsspill med Ørn Horten for 20-åringen i 2020.

– Christoffer kan bli verdifull for oss framover, sier Kjell André Thu til Gjengangeren. 


Thu var totalt sett fornøyd med gjennomføringen av kampen, og synes det er deilig å være i gang igjen.

- Vi har jobbet litt med det defensive, og det å ligge i ramma og vente på kontringer. Og det får vi jo betalt for, også i form av en scoring. Så jeg er veldig fornøyd med at vi ser igjen noe av de vi jobber med, sier Thu.

PS! Målscorer Benjamin Zalo fikk se det røde kortet etter en ettersleng hvor han selv fikk frispark i kampens 89. minutt. Til Gjengangeren sier Thu: - Litt unødvendig overtenning, men jeg vil heller ha en Benjamin med høyt tenningsnivå enn en spiller uten temperament.

  • Allerede torsdag 30. januar spiller A-laget en ny treningskamp. Da møter de 2. divisjonslaget Odd 2 i Lystlunden.