Med seier over Østsiden meldte Ørn seg igjen på i kampen om opprykk. Ikke minst fordi Moss for en gangs skyld ikke hadde marginene med seg, og tapte 1-3 for Oppsal.

Etter en middelmådig kamp var hjemmesidas melding om Moss sitt tap, det som fikk trener Kjell Andre Thu til å smile litt etter kamper.
– Det betyr jo at vi er litt tilbake i tetkampen, og igjen ligger fem poeng bak Moss. Derfor var det jo ekstra viktig at vi rodde i land seieren i dag. Jeg syns vi styrer kampen i 70 minutter, men måten vi slipper Østsiden inn i kampen igjen, er ikke bra. Det er ganske elementært at når det kommer en høy ball, inn mot vår 16 meter, skal en gå i en duell, og en falle av. Det skjedde ikke med midtstopperne ved baklengsmålet mål, og det er ikke bra, sier Ørntreneren.

Det skortet litt på effektiviteten i dag?
– Ja, vi skaper mange sjanser og det er jo bra, men vi er ikke flinke nok til å utnytte dem. Jeg har tidligere etterlyst at spillerne ofrer seg i boksen når det kommer innlegg fra kant, og der må vi bli bedre. Alt i alt burde vi avgjort og ledet mer enn 2-0, men vi gjør det ekstra spennende når de får trua etter reduseringa. Å ta tre poeng på et middels dag mot et brukbart lag, er imidlertid en styrke, og det tar vi selvsagt med oss, sier Thu.


Trener Kjell Andre Thu var både fornøyd og frustrert etter kampen
Bilder: Knut G. Bjerva

Før pause
Ørn produserte mange sjanser før pause. Allerede etter vel fem minutter ble det slått et godt innlegg fra kanten, men foran det åpne målet var ingen Ørnspillere framme. Like etter slo Alen Patros et innlegg fra høyre, men Torgeir Fredriksen fikk bare en halvtreff fra kort hold, og ballen gikk like utafor.

Etter snaut halvspilt omgang kom et av dagens vakreste angrep. Alen Patros hælspark til Torgeir Fredriksen utmanøvrerte hele Østsidenforsvaret, men headingen til Thomas Utter Jensen på åpent mål gikk centimetre utafor.

Det var først og fremst via kantene Ørn skapte sjanser. Etter en halvtimes spill slo Artan Brovina et godt innlegg, men ingen Ørnspillere nådde fram.

Fem minutter før pause skulle det endelig lykkes. Lasse Bransdal rakk akkurat en ball før den gikk over dødlinja, og på innlegget var venstreback Olav Fuglem kommet seg fram til hjørnet av motsatt femmeter. Hans knallharde skudd med høyrebeinet, føyk over keeperen og inn i motsatt hjørne. En flott måte å score sitt første A-lagsmål på, for den unge og lovende Ørnspilleren.

Minuttet før pause fikk bortelaget sin første målsjanse i kampen, men Liridon Selmanis skudd fra ca 20 meter gikk like utenfor.

Olaves Fuglem ser at ballen er på vei over Østsidens keeper og i mål

Etter pause
Like etter pause fikk Ørn en kjempesjanse. På et frispark fra Thomas Utter Jensen heada en Østsidenspiller ballen bakover i feltet, men Lasse Bransdal headet like utafor fra kort hold.
Etter en snau times spill økte Ørn ledelsen, og for første gang skapte laget en stor sjanse utenom innlegg fra kanten.
Adnan Hadzic headet ballen fram til Lasse Bransdal som fosset forbi forsvaret, og satte ballen rolig forbi keeperen. Bransdals 12. mål for sesongen, og måten det skjedde på var en toppscorer verdig.


Lasse Bransdal gratuleres av Adnan Hadzic (15) og Niklas Haakenstad

Like etter 2-0 føyk et skudd fra Adnan Hadzic like på utsida, fra vel 20 meter.
I stedet var det bortelaget som plutselig kjempet seg inn i kampen. En lang ball ble stusset videre til innbytter Dino Mulac som med sitt første spark på ballen, satte inn reduseringsmålet. En svikt i kommunikasjonen mellom midtstopperne Knutsen og Muho som burde vært unngått.
Like etter kunne faktisk Østsiden utlignet, da en angriper ble stående aleine på bakerste, men skuddet gikk like på utsida.

Ørn kunne også øket ledelsen, men etter et innlegg fra Olaves Fuglem satte Bransdal ballen over fra 74 cm.
Likeledes var det med innlegget/skuddet fra Utter Jensen, som keeper så vidt fikk slått over til corner.
Både Niklas Haakenstad og Utter Jensen fikk muligheter til å øke ledelsen, med marginene/dyktigheten var ikke på deres side.

Østsiden kjemper iherdig for utligning, etter å ha virket fornøyd med uavgjort fra fem minutter ut i kampen. Deres største sjanse var etter et frispark, men headingen gikk rett på keeper.

Alt i alt en meget fortjent seier på en middels dag, og det skiller jo lag i toppen og litt lenger ned på tabellen.

Det var i perioder harde tak i Østsidenforsvaret, her blir Niklas Haakenstad holdt/revet ned

Ørns beste
Adnan Hadzic fik pizza fra Pizzanini som Ørns beste spiller, selv om han ikke dominerte midtbanen som han kan på sitt beste. Også Alen Patros framhevet seg, både med sedvanlig løpskapasitet og kreativt pasningsspill.
Torgeir Fredriksen var alt i alt den beste i forsvaret, og kom på mange løp, selv om han fortsatt har et visst forbedringspotensial i å redusere antall spillere han skal løpe/drible seg forbi.
Keeper Miguel Vieira var igjen tryggheten selv, og det er nå håp om at han også er Ørnspiller i Ørn.

 Adnan Hadzic ble kåret til Ørns beste spiller, her sammen med Artan Brovina

Du kan flere av Knut G. Bjervas flotte bilder fra kampen HER.

Ulik oppfatning
At en kamp oppfattes, eller ønskes presentert forskjellig, er Østsidentrener Bjørnar Johannessen uttalelse til Fredrikstad Blad et godt eksempel på. Under overskriften «Østsiden tapte mot topplaget» sier han blant annet.
– Jeg synes det er en jevn kamp. Vi lar Ørn trille ball og kontrollere kampen, men tillater lite sjanser i mot. Hva gjelder sjanser er det nok en liten fordel oss, men det gir ikke poeng å vinne sjansestatistikken. Til å ha såpass god kontroll som jeg føler vi har, så er det ikke godt nok å slippe inn to mål, sier bortelagets trener til sitt hjemmepublikum.

Her er hva Fredriksstad Blad og Østsidens hjemmeside skriver om kampen.

Tabell/neste kamp
Ørn rykket igjen opp på 2. plass, og er igjen fem poeng bak Moss etter at de tapte for Oppsal. Sistnevnte har like mange poeng som Ørn, men mye dårligere målforskjell.
I siste kamp før ferien reiser Ørn Horten på ferjetur for å møte Sprint-Jeløy på Bellevue førstkommende fredag kl. 19.00.  Deretter er det tre ukers kampfri, dvs fram til 22. juli, da Ørn tar i mot Kråkerøy i Lystlunden.

 

Andre kamper denne runden

 

Lørdag

Ullern

Holmen

4-0

 

Kråkerøy

Sprint Jeløy

3-0

 

Oppsal

Moss

3-1

Mandag

Kvik Halden

Sarpsborg08 2

 

Tirsdag

Vestfossen

Strømsgodset2

 

 

Drøbak-Frogn

Odd3

 

 

Kampfakta NT-ligaen 24.6.17
Ørn Horten – Østsiden 2-1 (1-0)
Lystlunden stadion – 201 tilskuere
Dommer: Nedim Brbovic - Fevang

Mål:
1-0 Olaves Fuglem (40)
2-0 Lasse Bransdal (58)
2-1 Dino Mulac (64)
Gule kort - Ørn: Adnan Hadzic – ett til Østsiden

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem
Selim Muho
Thomas S. Knutsen
Torgeir Fredriksen
Artan Brovina (Alex Krawiec fra 77.)
Adnan Hadzic
Alen Patros
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad
Lasse Bransdal