Når det gjelder siste talentleir før landslagsuttak for gutter og jenter i 2005-klassen er både Alina Gashi
og Kamba K. Tumba uttatt.       

– Vi gratulerer spillere i både 2005, 2006 og 2007-klassen som er tatt ut til talentleir og kretslagskamper,
sier Kjetil Ramberg, klubbens utviklingssjef.

Les mer om uttakene HER


NFF sentralt har tatt ut Alina i gruppen som heter landslag og Kamba er tatt ut på det såkallte skyggelandslaget.

– Det viktigste nå er at begge har kommet med på siste samling før landslagsuttak, sier Kjetil og legger til: Det er nok endel marginale uttak, det vil si at det blir endringer i forhold til uttak i de endelige landslagstroppene. På siste helgen i mars blir det en fin mulighet til å vise seg fram, og ikke minst få nye læring sammen med andre spillere på høyt nivå. Jeg tror begge er høyaktuelle i de to landslagstroppene.


I AKSJON FOR A-LAGET: Kamba K. Tumba i aksjon mot FFK2 29. februar i år. Foto: KNUT G. BJERVA

Inspirasjon

NFF Vestfold har også tatt ut flere Ørn-spillere til kretslagskamper.

Alina spilte kamp for 2005-laget forrige helg, og nå er følgende spillere tatt ut: Filip Janson i 2007-klassen, Lenny Sørensen i 2006-klassen og Kamba K. Tumba og Eirik Åbjørnsbråten i 2005-klassen.

14. mars er det kamper mot Telemark.

– Jeg tenker først og fremst at dette gir spillerne motivasjon og inspirasjon. I tillegg er det andre spillere i vår klubb som bør være veldig nærme å bli tatt ut til kretslagskamper. Jeg og trenerne våre har dialog med disse. For dem bør dette være et signal om det er muligheter ved neste korsvei. Det kan aldri gjentas ofte nok at det å nå langt som
fotballspiller handler om langsiktig jobbing. Den som trener mest med kvalitet over tid blir best til slutt, sier Kjetil.

– Nå er vi der at slike uttak blir artige høydepunkt for spillerne i klubb-hverdagen. Jeg vil berømme trenerne, spillerne selv og medspillerne deres for jobben som blir lagt ned.

Topp og bredde

Ørn Horten er igjen den eneste klubben i Vestfold som har to spillere på samlingene som skal foregå i Sarpsborg.

Sammen med klubber som Molde, Lillestrøm, Viking Stabæk og Tromsø har Ørn Horten med to eller flere
spillere.

I 2019 ble vår klubben også kåret til "Årets spillerutviklingsklubb i Vestfold". Ifjor debuterte Dennis Gjengaar,
født 2004 på landslaget. I år kan det ligge an til nye Ørn-spillere i landslagstrøya.

– Jeg gleder meg på klubbens og spillernes vegne, men er mest opptatt at vi hele tiden må utvikle barn - og ungdomsavdelingen vår. Vi skal forbedre oss på en rekke områder. I tillegg vil jeg gjerne presisere så ofte jeg kan at vi er en breddeklubb der vi klarer å kombinere elite med bredde. I vinterferien hadde vi gratis fotballskole for barn og nå lanserer vi et gratis aktivitetsprosjekt inne mange idretter i samarbeid med Gjensidigestiftelsen. Det er denne balansen vi kan være mest stolt over : å klare å kombinere det å gi et godt tilbud til de mest ambisjonsrike, ha robuste lagsmiljøer, ta samfunnsansvar og være kommunens største integreringsmiljø, avslutter Kjetil.