Torleiv Sandvik har ikke sin største karriere på banen, men desto større utafor. Han var sportslig leder i flere år, er leder av valgkomiteen i Fotballforbundet og er også leder av NFF-Vestfold, tidligere Vestfold fotballkrets.

Her er beskjedne Sandviks begrunnelse for uttaket.

Det er selvsagt en ære å takke ja til utfordringen fra Kristoffer Silberg om å komponere mitt Ørn lag! Dessverre var nok ikke mitt «eminente» venstrebein alene godt nok til at jeg kan snike meg med -selv på mitt eget forslag. Men som en beskjeden trønder kan det passe med en viktig rolle uansett – det er bare å lese helt til slutt for å få svaret.

Med kriterier som oppfattes som vide og subjektive har jeg gjort 4 klare og tydelige avgrensninger:

  • Jeg flyttet til Horten i 1988 og storheter som herjet i Ørn drakta før den tid er med ett unntak på styreleder, ikke vurdert.
  • Velger en litt utradisjonell formasjon med 3-5-1-1 og diamantform på midtbanen.
  • De fleste av de utvalgte er spillere som jeg har fått best kjennskap til fra min tid med aktive roller i og rundt klubben – dvs. fra 2000- 2012.
  • Sist, men ikke minst – en 18 manns tropp som definitivt ville kjempet i toppen av OBOS -ligaen i 2020!

Keeper:
Helge Fjeld – ingen tvil fra min side, hverken som spiller eller menneske. Ingen glemmer målet på overtid mot VIF og jeg glemmer heller aldri når han nesten fikk hele støtteapparatet utvist under cupkamp på Føyka i Asker i 2011 etter en hårreisende dommeravgjørelse! Jeg var kjempefornøyd når han sa ja til å bli keepertrener i klubben og har bare gode minner av Helge.  

Trebacks-linje
Kjell Andre Thu - på sist beste så hadde han det meste som skulle til for å bli en toppspiller – anvendelige ferdigheter og god fysikk – på sist verste skapte han behov for hjertestarter til støtteapparatet!
Kjetil Kristoffersen- husker han først som nabo i Evjeåsen – syklende med langt hår på vei til Lystlunden. Hadde også det meste som fotballspiller – kompromissløs, sterk både i lufta og på bakken.  Uten skadene i Sogndal ville han hatt mange år i Eliteserien i Norge og kanskje utlandet.
Sven Pollen Solbakken - vanskelig å komme utenom for alle som skal sette opp tidenes Ørnlag.  En vinnerskalle om alltid ga alt for laget og lagkameratene. Var en viktig brikke og gikk foran for å bygge opp igjen laget og klubben etter nedrykket i 2006. Husker han dog første gang i stige på vei inn til datteren hos naboen min!  

Midtbane:
Alexander Vordahl - unggutten som kom fra Eik og tok 2.divisjon med storm etter hvert fra sin høyre back posisjon.  Hadde alle kvaliteter både offensivt og defensivt. Det var henvendelser på han fra 1.divisjonsklubber etter 2011-sesongen og han burde kanskje tatt steget videre da!
Jørgen Jalland – kom tilbake til klubben i 2010 og bidro sterkt sammen med Kjell Andre til at gjeng med unge talentfulle lokale spillere løftet seg til et topplag i 2. divisjon to år på rad. Med sin rutine, ro og overblikk en matchavgjørende spiller i mange kamper. Hans personlige egenskaper gjør han også til en viktig lederfigur i laget og troppen.
Kristoffer Silberg - en fantastisk lagspiller, kaptein, klubblojal til det ytterste og en spiller og person du kunne stole på i alle sammenhenger.  Jeg kan nesten ikke huske at han gjorde en dårlig kamp.  I tillegg med uvanlig goalgetteregenskaper fra sine ulike midtbaneroller. Dominerte stort allerede da jeg første gang så han spille i Løkkeserien i 1991. Kunne nok også tatt steget et par hakk opp om ambisjonene hadde vært der helt og fullt?
Ardian Gashi – kom til Ørn fra benken i Molde og gjorde umiddelbar suksess og fikk en fantastisk god fotballkarriere. A- landslagskamper og mesterskap med klubber som VIF, Brann og Helsingborg sier sitt om kvalitetene og ferdighetsnivået. Fart, kreativitet og innsatsvilje med internasjonalt nivå – han må med.
Trym Bergmann – også en spiller fra de gyllende årgangene som tok NM-gull for junior og Norway Cup-trofé  – i utgangspunktet best som spiss eller høyre flanke, men i mangel av en eminent venstrebent kantspiller, får Trym rollen og forventes veksle litt med både Ardian og Alexander for å skape komplett kaos i motstanderne forsvarslinje. Med hans karriere som toppspiller både i Norge og Sverige er han også selvskreven.
Rune Larsen - diamantrollen kler en fremragende tekniker som Rune utmerket. En svært kreativ og teknisk begavet spiller som etter min mening også kunne spilt på høyere nivå om bare lysten og viljen til å ofre det som skal til hadde vært litt høyere. Nesten umulig å ta fra han ballen, selv om det noen ganger kunne redusere fremdriften i overkant mye.     

Spiss- Mohammed Idris – selvskreven som spiss – i hvert fall av de som har spilt på Ørn sitt A-lag de siste 25 årene etter min vurdering.  Uforutsigbar, målscorer fra nesten enhver posisjon og en garantist for at laget fikk straffespark over gjennomsnittet hver sesong.  

Benken:
Pål Stensholt – hentet fra reservebenken til Sarpsborg 08 – målvakt med stort repertoar og vinnervilje
Henrik Kopstad Arnesen – Ørn svar på «Myggen» slepen tekniker og med meget god spilleforståelse. Landslagspiller for Norge i Futsal.  (mangla bare skuddfoten …)
Thomas Knutsen – som poteten kan brukes over alt – få svakheter - og derfor må han med i troppen.
Alen Patros - anvendelig spiller som alltid gir alt for laget og klubben!  Det var en fornøyelse å «stjele» deg fra Falk selv om det kosta litt!
Evan Patros – en glimrende tekniker som var alle forsvarspilleres mareritt.  Som innbytter mot slitne forsvarer ville kan skapt sjansebonanza.
Morten B.Føske - på sin beste en spiller som avgjorde viktige kamper med en fantastisk frisparkfot (Ingen av oss som var der glemmer frisparket som ga som seier mot Husøy/Føynland i opprykksesongen 2009!
Geir Ludvigsen - stødig og god midtstopperalternativ
Jarle Belaska - stort talent med aldersbestemte landskamper for Norge - toppscorer i 2.divisjon i 2011

Største utfordringen ville vært å holde styr på alle de med stor vinnervilje og ego som er plassert på benken.

Trenerduo: Ståle Brandsrud og Jan Eddie Hansen
Oppmenn: Per Skaue og Tormod Hoel
Styreleder: Håkon Preus
Sportslig leder (venstrebent) Torleiv Sandvik

Jeg sender utfordringen til Henrik Kopstad Arnesen