Det begynte så bra for Ørn på solfylte Bellevue fredag kveld. Lasse Bransdal scoret allerede før 15 minutter var spilt, etter et flott gjennomspill av Adnan Hadzic.
Vel fem minutter seinere kom en situasjon som kunne snudd kampen. Selim Muho var litt på etterskudd og var borti en Sprintspiller og dommeren dømmer straffe, mens linjemann markerer for offside.
Etter konferering dømmes straffe av dommer Stian Sletner som ikke var banens beste. Muho får samtidig det røde kortet, mens en Sprintspiller med noenlunde lik forseelse seinere i kampen, bare får se den gule fargen.
Keeper Miguel Vieira gjør imidlertid en god redning på straffesparket og sørger samtidig for at Øren leder 1-0 til pause.

Etter pause
Før minuttet var passert etter hvilen, reduserte imidlertid Sprint etter en corner, men da våknet Ørn. Først scoret Thomas Utter Jensen på et flott skudd fra ca 20 meter, før Lasse Bransdal scoret sitt 14. mål for sesongen tter en corner fra Adnan Hadzic. Få minutter seinere ble Utter Jensen felt, han tok selv straffesparket og dermed stod det 4-1 og kampen var i realiteten avgjort.

Lasse Bransdal kunne økt ledelsen ikke lenge etter, men keeper gikk til riktig hjørne på straffeparket.

I stedet skapte Sprint et ørlite håp da de reduserte til 2-4 kvarteret før slutt, men Ørns seier var i realiteten aldri trua. Ørn var solide i forsvar, og var hele tiden giftige på kontringer, og burde scoret mer enn fire mål.

Stolt trener
Trener Kjell Andre Thu foretok ikke et eneste bytte i løpet av kampen.
– Selv om vi møter et av lagene på nedre halvdel, er jeg er stolt av det vi presterer mot Sprint. Når Sprint utligner like etter pause tennes det en ny gnist i gutta og vi avgjør kampen i løpet av få minutter. Vi har en veldig bra vinnermoral i laget og vi rir i land en viktig seier. Nå har vi heng på Moss, og det gir ekstra motivasjon før de resterende 14 kampene til høsten, sier Thu.

Ørns beste
Keeper Miguel Vieira stod nok en gang fram med en matchavgjørende redning, på straffesparket midtveis i første omgang. Han hadde ellers ikke så mye å gjøre, men sprer ro og trygghet som er viktig i årets Ørnlag.
Ellers dirigerte kaptein Thomas Knutsen troppene godt bakfra, og framover på banen var både Adnan Hadzic og Thomas Utter Jensen svært delaktige i at Ørn sikret en solid seier. Sistnevnte står nå med åtte scoringer og mange målgivende pasninger.
Helt framme jobbet Lasse Bransdal utrettelig, ikke minst etter at han ble aleine på topp etter at Selim Muho ble utvist. At han noterte to nye mål og dermed står med 14 scoringer etter 15 scoringer, gjør at han har blitt en svært verdifull spiller for Ørn i år.

Tabell/neste kamp
Med seieren over Sprint ligger Ørn nå bare to poeng bak Moss før Moss spiller en tøff bortekamp mot Kråkerøy lørdag ettermiddag. Vi noterer også at formsterke Kvik Halden bare klarte 1-1 mot Østsiden fredag kveld.

Nå har Ørn tre ukers seriepause, men ikke treningsfri. Lørdag 5. august kommer Kråkerøy på besøk til Lystlunden til den siste kampen i første halvdel av sesongen.

 

Andre kamper denne runden

 

fredag

Odd 3

Vestfossen

3-0

 

Østsiden

Kvik Halden

1-1

lørdag

Kråkerøy

Moss

 0-3

 

Holmen

Oppsal

 0-3

søndag

Strømsgodset2

Ullern

 

mandag

Sarpsborg08 2

Drøbak-Frogn

 

Kampfakta NT-ligaen 24.6.17
Sprint Jeløy - Ørn Horten   (0-1)
Bellevue stadion – 161 tilskuere
Dommer: Stian Sletner, Holmlia - ikke helt konsekvent
Mål:
0-1 Lasse Bransdal (15)
1-1 Henry Isegran (46)
1-2 Thomas Utter Jensen (49)
1-3 Lasse Bransdal (51)
1-4 Thomas Utter Jensen (55,str.)
2-4 Andreas Andreassen (73)
Rødt kort: Selim Muho, gult kort: Niklas Haakenstad (hans andre) – to til Sprint Jeløy

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Joachim W. Hoff
Thomas Knutsen
Håvard Hettervik
Selim Muho
Artan Brovina
Adnan Hadzic
Alen Patros
Thomas Utter Jensen
Niklas Haakenstad
Lasse Bransdal