Det er en ekte klubblegende som rundet 75 årsmerket. Arvid Pedersen spilte 269 obligatoriske kamper og scoret 139 mål gjennom sine 15 sesonger på A-laget mellom 1964 og 1982. Han har bare Reidar Tippen Dørum og Mohammed Idris foran seg på scoringstoppen.

Han vant også KM med Oldboys-laget i 1987og med Super-Oldboyslaget i 2001.

At sønnen Robert også har vært en sentral Ørnspiller (141 kamper/52 mål), tyder på at han har stått for god oppdragelse.

Etter sin aktive karriere har Arvid bidratt på andre områder i klubben. Han er en av de som holder Ørnhuset i stand og er blant de faste i 10-12-gjengen som samles tre ganger i uka på Ørnhuset.

Her er blant andre Arvid Pedersen og Knut Løge på dugnad utafor Ørnhuset.

Beskrivelse av spilleren
Over halvparten av de som har plukket ut spillere til sitt «Mitt Ørnlag» har Arvid som en av angrepsspillerne. For å beskrive Arvid som spiller har vi tatt med noen av de som har Arvid på laget.

Kjetil Kristoffersen
Mitt største forbilde. Fikk noen rekruttkamper med Arvid på slutten av 80-tallet og det var stort å spille med helten. Grisesterk, skjøt knallhardt og kongen av Løvøya på sommeren. Ikke alltid først i seng på lørdag men kunne allikevel putte hat-trick på søndag.

Hans Røed
Et angrep alene, scoret fra alle mulige og umulige posisjoner, 139 mål i Ørn trøya sier alt.

Håkon Preus
Glemmer aldri hat tricket på Gressbanen mot Eik. Sterk som en bjørn!

Harald Røed
En tøff midtspiss som omsatte innlegg fra kantene i mål. Gjorde også ting helt på egenhånd, utrolig vanskelig for forsvarsspillere å få tak på. Sterk, rask og et «rapt» skudd.      

Eddie Bjerkeskaug
Tanksenter og goalgetter. Arvid var en robust og knallsterk angrepsspiller som sjelden mistet ballen – en solid Ørn-gutt!

Per/Per Gunnar Bredesen
Var en senter på høyt nasjonalt nivå. Det var aldri noen fare for å miste ballen når man slo opp på Arvid med en mann i ryggen. Han skjermet motstanderne vekk, og greide alltid å få snudd seg rettvendt med ballen i beina. Og skuddene luktet det svidd av. En gang, mot Askim høsten 1975, skjøt han ballen gjennom nettveggen og inn i mål. Målet ble godkjent. Til tross for protester fra Askim-spillerne fant ikke dommeren ut av hvilken nettmaske den hadde trengt seg gjennom.

Per Branstad
Arvid Pedersen og Tippen Dørum som spisser! Uslåelige. Mål er mål, sa Tippen, selv om ballen bare sneglet seg over streken. Hele 250 mål scora Tippen, en makelaus måltyv. Arvid var bare sånn, ikke mye å lø seg på innenfor 16. Så målet og der satt den! Herlige spisser!

Ragnar Wold
Råsterk målmaskin, skubbet unna de fleste midtstoppere, ikke like rask som Robert, men utrolig rapt tilslag.

Trym Bergman
Hurtig spiss/kant med teft for mål. Lagspiller som alltid gjorde sitt beste.

Thomas Knutson Brun
Første spissen som jeg husker. Sterk som en okse!

Svein Harald Riisnæs
Sterk som en bjørn.

Lorns Lona
Råsterk, lur inne i målfeltet


VI GRATULERER ARVID SÅ MYE MED 75-ÅRSDAGEN!!!