Regjeringen bremser gjenåpning og strammer til for å beholde kontrollen på smittespredningen.

I klartekst betyr det at fotballsesongen i år fortsatt flyter i uvissheten. Det blir ikke åpnet for fotballkamper foreløpig.

Jeg vet at mange innen kulturliv, idrettsliv og næringsliv har ventet og håpet på dette, og at mange kommer til å bli skuffet. Det forstår jeg veldig godt, men vi kan ikke ta sjansen på å miste kontrollen nå. Derfor kan vi ikke åpne for mer kontakt mellom mennesker, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

– Vi registrerer at situasjonen har forverret seg, men vi håper at regjeringen vurderer helheten her. Det første målet vårt er å komme i gang med kontakttrening for seniorene. Det medfører ikke en stor smitterisiko. Vi forstår at det vil være mer risiko ved åpning for kamper, så det håper vi kommer i neste fase, sa Bent Høie til NTB.

1. august fikk barn og unge igjen spille kamper, men spillere over 20 år i breddefotballen har måttet vente. Nå sier Norges Fotballforbund at de kan gå med på å utsette spillesesongen så lenge seniorene får trene sammen.

På pressekonferansen fredag sier Høie at det ikke er aktuelt å åpne for konkurranser i breddefotballen for voksne.

Fotballmiljøet er bekymret for kampnekten for seniorene.

– I enkelte områder er det 20–30 prosent frafall, og vi frykter enda mer frafall, sa direktør for eliteavdelingen i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness til TV2 i juli.

 

 

Foto: Borgos Foto AS