Selv om mange håpet i det lengste, skjedde det utrolig triste onsdag morgen. Helge Fjeld tapte kampen mot kreften som han så lenge kjempet imot, og ble bare 53 år gammel. Han ønsket å være aktiv i Ørnmiljøet så lenge som mulig, og var keepertrener langt inn i vårsesongen.
Sven Pollen Solbakken var den som spilte flest kamper sammen med Helge, og han sier det ganske enkelt.
- Helge var en kjernekar, en vanvittig bra mann. Og er det noen gang et ord som legende skal brukes, så må det være nå.

Både Ørngutt og medmenneske
Styreleder Kjetil Ramberg er sterkt preget av Helges bortgang, både på klubbens vegne og personlig.
- FK Ørn Horten er i dag en klubb i sorg.  Helge var den usårlige kjempen. Han fortalte om og viste i handling en stor nærhet til klubben sin. For han var det menneskene, det å være i miljøet som var viktig. Som keeper og keepertrener i flere tiår stod A-lagsmiljøet ham nær. Helge var interessert både i klubbens historie og videre utvikling. Men, først og fremst var han TILSTEDE i det daglige på treningsfeltet og blant menneskene som møtte ham i Lystlunden.
For meg er det likevel mennesket og Ørngutten Helge jeg vil minnes. Den sosiale, positive og alltid lojale Helge med smilet som fikk den sterke posisjonen i Ørn og i Horten.
Det har blitt sagt at keepere er noen spesielle typer. Helge var spesiell på den måten at han ble klubbens ansikt utad i sin karriere.  Ikke at han søkte oppmerksomheten. Det var noe med den høyreiste og trygge keeperen, men først og fremst tror jeg det var mennesket Helge spillere, publikum og fotballvenner så. Det er det ekte og ærlige som gjør at noen får en slik posisjon som Helge har hatt og alltid vil ha i FK Ørn Horten.
Etter hans store karriere har han gjort en fantastisk innsats som keepertrener og nå i mars sa han ja til å gi navnet sitt til en årlig pokal for unge keepere.
Klubbens tanker går til Ingvild, barna, resten av Helges familie og mange venner, sier Kjetil Ramberg.

Helge Fjeld var en bauta i Ørns mål gjennom 21 sesonger – her i velkjent posisjon fra yngre dager

Mange nære
Helge Fjeld hadde mange venner, og enda mange flere følte at de kjente Helge. Lorns Lona var Helges aller nærmeste kamerat, og sitter igjen med mange minner.
– Vi blei venner for 35 år siden da vi blei tatt opp i Ørns talentgruppe sammen. Han hadde et enormt hjerte for Ørn og var utrolig glad i byen Horten. Han var lojal og sosial og stilte opp for mange rundt seg, både i Ørn og ellers. Helge hadde et utrolig engasjement og var hundre prosent i alt han gjorde. Helge var så glad i livet og derfor er tomrommet ekstra stort, sier en preget Lorns Lona. De satt sammen på tribunen da Helge var på sin siste Ørnkamp da SF ble slått ut av cupen i slutten av mai.

Dette bildet sier det meste om Helge, her trøster han Alen Patros etter tapet for Kvik i serieåpninga i april i år. 

Den største av de store
Ørn har hatt mange store keepere. I moderne tid er både Tobben Hansen, Rolf Winther Johansen, Dag Skullestad og Tore Antonsen eksempler på dette.
Størst av alle er allikevel Helge Fjeld. Han spilte 367 kamper i løpet av 21 sesonger og scoret fire mål. Det mest minneverdige er headingen på overtid mot Vålerenga som reddet plassen i 1. divisjon i 2001.
Helge ble kåret til årets spiller seks ganger mellom 1985-1994, mer enn noen annen spiller i Ørn. Han var kaptein på A-laget i 1994 og 1995 og mottok Gunnar Dahls minnepris i 1996.


Her er bildet som mange forbinder med Helge Fjeld, scoringa mot Vålerenga i 2001
Foto: Sven-Erik Petersen 

Flest kamper sammen
Sven Pollen Solbakken er trolig den Ørnspilleren som har spilt flest kamper sammen med Helge.
- Tankene mine i dag har kretset rundt mange gamle minner, og ikke minst på Ingvild og resten av hans familie. Helge er nok den beste spilleren jeg har spilt sammen med. Han var etter mitt syn mer enn god nok for å spille på et høyere nivå enn Ørn. Men lojaliteten og kjærligheten til Ørn gjorde at han ble så lenge før han prøvde seg i Stabæk.
Helge er etter mitt syn selve definisjonen på en skikkelig Ørn gutt, en vaskeekte klubbspiller.
Han var også en type som var opptatt av samhold og miljø innad i laget også. Og han var også meget sosial, og snakka også med alle.  Helge var en skikkelig glad gutt, i meget positiv forstand! Jeg er veldig glad for å ha fått spille sammen med han i så mange år.
Vi delte også mine største øyeblikk som fotballspiller, hvor målet hans mot Vålerenga, som gjorde at vi holdt plassen i 1. divisjon, er det desidert største.
Jeg har ikke EN eneste negativ ting å si om han, og tror nok at det er ganske mange som kjenner det på samme måten. Helge var en kjernekar, en vanvittig bra mann. Og er det noen gang et ord som legende skal brukes, så må det være nå. Helge Fjeld er en skikkelig Ørn Horten-legende, sier Sven Pollen Solbakken

Keepertalentet Asgeir Lothe mottok  den første «Helge Fjelds keeperpokal» på årsmøtet i mars i år

Ville være med
Helge Fjelds siste «offisielle» Ørnopptreden var da han kom inn i Borgertoget på 17. mai ved Grindegården. Det smilet og den gleden han viste da han sammen med Lorns Lona, Ronny Andersen og Vidar Eskelund tok plass bakerst i Ørns avdeling, er det mange som ikke kommer til å glemme.

Helge Fjeld var i mange år fast fanebærer for Ørn i Borgertorget

Hedersmann
Trener Kjell Andre Thu debuterte for Ørn i 2002, det samme året som Helge la opp for første gang. Han har altså både spilt sammen med, og hatt Helge som keepertrener.
- Helge var en hedersmann som gjorde alt han kunne for Ørn både som spiller og keepertrener. Personlig hadde jeg enormt respekt for Helge da jeg kom opp på A-laget som 17-åring, og jeg hadde en enorm respekt for Helge da han var vår keepertrener samtidig som han kjempet mot sykdommen. Jeg er utrolig stolt over å ha fått mulighet til å spille på lag med ham og få lov til å lære av han og være en del av trenerteam med Helge. Ørn og Horten har mistet en stor personlighet, sier A-lagets trener.

Helge Fjeld etter seieren mot Tollnes som berget plassen i 1. divisjon i 2002

Alltid positiv
A-lagets kaptein Thomas S. Knutsen har også gode minner om Helge.
- Helge har vært en fantastisk person som menneske, trener og spiller for Ørn Horten. Han bidro alltid med positive tilbakemeldinger og tok vare på alle og enhver. Helge vil bli sterkt savnet av alle og spesielt meg. Verden er et fantastisk menneske mindre, sier Ørnkapteinen.

Keeper Miguel Vieira fikk som mange andre, oppmuntrende og konstruktive tilbakemeldinger fra keepertrener Fjeld

Vi tar til slutt med en kommentar fra dagens A-lagskeeper Miguel Vieira som var den siste Ørnkeeperen som fikk ha Helge som trener:
«Unbelievable how can be true!  Such a happy person! My condolences to the family!»

Begraves torsdag
Helge Fjeld gravlegges i Horten kirke torsdag 13. juli kl. 11.00.
Helge hadde ønske om at det like gjerne som blomster ble gitt en gave til Ørns junioravdeling.
Det sier mye om hans kjærlighet til klubben.