- Norge må vente med å åpne opp samfunnet mer, sier statsminister Erna Solberg.

Norge har de siste ukene hatt flere lokale utbrudd av korona rundt om i landet, og det har vært noen flere sykehusinnleggelser.

– Derfor er det for tidlig å åpne opp mer, sa statsministeren.

Norge vil blant annet vente med å åpne for arrangementer med mer enn 200 deltagere. Vi venter med å lempe på avstandskravene på kinoen eller i konferansesalen.

Og vi venter med å åpne for breddeidretten for voksne.

Det er heller ikke aktuelt å åpne for reiser til land utenfor Europa.

 

Norges Fotballforbund har ikke satt noen «frist» for når seriene må komme i gang, men vært tydelige på at en åpning senere enn i starten av september, vil gjøre det vanskelig.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund opplyser til NTB at forbundet planlegger et møte tidlig neste uke. Der skal de vurdere konsekvensene av det som kom fram på fredagens pressekonferanse.

– Når det gjelder de ligaene som ikke er i gang, er det, som kjent, utarbeidet alternative konkurranser med en kortreise puljeinndeling. Om dette lar seg gjennomføre betinger at myndighetene åpner for normal trening og kamper første uken av september, har Fisketjønn tidligere uttalt.

– Blir det ikke åpnet da, vil turneringene bli suspendert. Konsekvensen av suspensjon er at vi starter opp igjen i 2021 med samme lag som i 2020, la han til.