Klubbens samarbeid med NFF sentralt angående futsalsatsing er nå i gang. Alle spillere i klubbens barne- og ungdomsavdeling har fått invitasjon til å delta på futsalhelg 6.-8. november. Påmeldingsfristen er. 5. november. 
 
Påmelding til fotball@orn-horten.no. Oppgi navn, fødselsdato (6 siffer), navn på foressatt, mailadresse og telefonnummer og gateadresse. Avhengig av alder er det 3, 2 eller 1 økt. pris pr. økt er 50 kroner.

Det blir trening alle tre dagene for de eldste ungdomslagene og lørdag og søndag blir det to økter for de litt yngre (spillere født 2006-2012). For de aller yngste (født 2013-2016) blir det en økt.

De på meldte blir registrert som futsal-spiller i klubben og prisen inkluderer trening ut året.
Mer informasjon blir sendt det enkelte lags trener og lagleder. Informasjon om opplegg og tider sendes alle påmeldte.

-------------------

Her kan du lese om ulike spørsmål og svar ved klubbens nye futsal-avdeling.

Avgifter

Blir det egen kontingent og/eller treningsavgift for futsal?

Nei, i 2020 blir det ikke det. Årsmøtet i desember bestemmer avgifter for 2021, også for futsal.

Spillere fra andre klubber

Kan spillere fra andre klubber få delta?

Det er ikke noe i veien for det. Man kan drive med idrett, også fotball, i en annen klubb og spille futsal i Ørn Horten.

Fotball og futsal

Er futsal i tillegg til fotball?

Det går an å spille bare fotball i Ørn Horten eller bare futsal eller begge deler.

Futsal egen avdeling

Blir futsal egen avdeling i klubben?

Futsal er av idrettsforbundet definert som egen idrettsgren. Det betyr at futsal blir en egen avdeling i Ørn Horten.

Fordelen med futsal

Hva er fordelen med å spille futsal?

Futsal er en artig og spennende aktivitet i seg selv. Fordelen med å kombinere futsal og fotball er at du trener på mange ting som er overført til fotball: teknikk, taktikk/teknikk, forståelse og valg og fysikk (spenst, motorikk, balanse, hurtighet, utholdenhet osv.

Samarbeidet med NFF

Hva mer handler samarbeidet med NFF sentralt om?

Trenerkurs, lederkurs, futsal i skolen, rekruttering og frafallsproblematikk, integrering, jenterekruttering, innhold i trening, faglitteratur og video og muligens forskning.

Sesongplan

Hvordan skal futsal passe inn i fotballsesongen?

Futsal hos oss blir i perioden slutten av oktober til mars. Den første delen av denne perioden er det lavere fotballaktivitet enn ellers. Futsal – aktivitetene vil fra januar være tilpasset fotballtreningene.

Kamper

Skal futsal-lagene i klubben spille i serie?

Ja, det er planen etter hvert. I Vestfold er det ikke futsalserie, men vi vil få muligheten til å spille i Buskerud (Viken) og Oslo. Ellers er det turneringer å delta på. Det aller viktigste i første omgang er trening og læring.

Treningssteder

Hvor skal treningene foregå?

Vi venter på treningstid fra kommunen i hallene. Utover det har vi noe tid i Granlyhallen, Borrehallen og på større arealer enn vanlig gymsal på Ekserserhuset og i salen til det «gamle gymnaset» i Bekkegata. Vi har fra november og fram til mars leid oss inn på Bakkenteigen. Det er dyrt, men nødvendig for å ha nok plass.

Trenere

Hvem blir trenere?

Vi har a-lagsspillere som tidligere har spilt futsal på toppnivå for Ørn Horten og disse ønsker vi å benytte som trenere. I tillegg vil flere av våre nåværende trenere i barne- og ungdomsavdelingen være trenere. Vi ønsker også å utdanne egne futsal-trenere gjennom samarbeidet med NFF. Vi vil også hente inn eksterne ressurser.

Hva skjer med de fotballspillerne i klubben som ikke vil spille futsal?

Ingenting. Dette blir to adskilte opplegg. Det er selvsagt helt greit at noen velger fotball, andre futsal og noen vil være med på begge deler. Vårt fotballtilbud fortsetter på vanlig måte. Dette er absolutt ikke noe du MÅ være med på, men du kan hvis du har lyst til å bli endre bedre til å spille fotball, bare prøve futsal eller satse på futsal.


Hvorfor setter klubben i gang dette?

Vi mener at fotball og futsal er en fin kombinasjon. I tillegg er det et nytt tilbud til de som bare vil spille futsal. Det er også en billig inneidrett. Vi vet fra mange land at futsal er populært blant jenter som ikke spiller fotball.