For 100 år siden, den 17. oktober 1920, spilte Ørn mot Frigg på Gressbanen i Kristiania i finalen i Norgesmesterskapet. Til finalekampen annonserte S/S «Jarlsberg» at de satte opp tur og retur til hovedstaden. Båten lokket med musikk, og billetter kunne kjøpes hos Saastads musikkhandel. Vel 500 dro til Kristiania med håp om seier.
Antall tilskuere på selve kampen varierer, avhengig av hvilken avis det stod i. Gjengangeren «vant» med 15.000 mennesker. Ørn vant 1-0, og hvem annen enn Michael Paulsen sto for målet.
Senere skulle det bli flere mesterskap. Cuphistorien til Ørn er fyldig med hele fire mesterskap for senior og en for junior.

Vinnerlaget fra 1920. Foto: Olaff/Lokalhistorisk Senters arkiv

Dagens styre i FK Ørn Horten ba æresmedlemmene om å planlegge markeringer. Dette oppdraget ble vel mottatt. Det lille heftet med detaljer om kampen og spillerne er et resultat av æresmedlemmenes engasjement. Æresmedlemmene som har arbeidet med heftet er Per Bredesen, Ole Branstad, Svein Harald Riisnæs, Knut Løge, Eddie Bjerkeskaug, Bjørn Fredriksen, Roar Jalland og Per Branstad, som er redaktør for heftet. Knut G. Bjerva har bidratt med det tekniske og har ansvaret for layout og produksjon.
Heftet er til som nevnt innledningsvis til salgs og prisen er symbolske kr. 100. Bestilling skjer ved betaling via VIPPS 75887 eller bankkonto 1506.41.54092. Husk å merke innbetalingen «Jubileumshefte» og hvem det er som har betalt.
Heftet kan hentes på Ørn-huset mandag, onsdag eller fredag mellom kl. 10.00-12.00.

 

Aftenpostens oppslag etter at NM-gullet var sikret. Avisen karakteriserte Ørn slik: «Det hurtige og fortræffelig samspillede Hortenslag slog Frigg med 1 maal mod 0.»