Det ble en krevende start på det nye året for norsk idrett. Søndag kveld la myndighetene fram de nye strenge koronareglene der det er aktivitetsbegrensninger for idretten. Også for klubben vår ble det en vanskelig overgang til det nye året, forteller utviklingssjef Kjetil Ramberg.

Mandag stengte Horten kommune alle innendørs haller. I dag tirsdag 5. januar kom beskjeden om at også Kaldhallen er stengt.

Må ta alle grep

Kjetil Ramberg.

– Vi som klubb må ta ansvar for å levere på myndighetenes oppfordring om å gi aktivitet til barn og unge, sier Kjetil Ramberg, klubbens utviklingssjef i barn- og ungdomsavdeling.

Det er fortsatt mulig å trene utendørs og det legger vi opp til. Kravet er en meters avstand gjennom hele treningsøkta og vi må ta alle grep for smittevern, sier han videre.

–  Er situasjonen lik den klubben opplevde i vinter?

– Vi lærte raskt å laget gode prosedyrer for smittevern senvinteren ifjor og dette har vi fulgt opp helt fram til nå. I fjor stengte kommunen også utendørsarenaene så slik sett er situasjonen bedre nå. Med unntak av de yngste lagene kan vi drive trening. Jeg tror det både mentalt, sosialt og fysisk er bra for alle våre spillere å holde aktiviteten i gang. Jeg var imponert over våre trenere og ledere i fjor, og føler vi er godt rustet for å skape god aktivitet i de ukene vi går inn i nå, sier Kjetil.

Breddefotballen stengt ned

Det er helt i det uvisse når vi kan få se gledesscener som dette i Lystlunden, der Artan Brovina jubler sammen med unge Ørn'er.

 

For senioravdelingene for kvinner og menn er situasjonen verre. Breddefotball for spillere over 20 år er stengt ned. Styret har derfor enstemmig måttet gå til det skritt å permittere spillere og trenere inntil videre.

–  Dette er en veldig kjedelig situasjon, sier styreleder Svein Lindhjem. Vi hadde alle ønsket oss en start på årets sesong som var mer tilbake til normalen. Smittevern-tiltak har vi blitt vant til å forholde oss til, men en nedstenging av felles og organisert trening kom likevel overraskende, legger han til.

–  Hva skjer videre nå?

–  Alle spillere på proff-kontrakter har i dag fått beskjed om at de er permittert inntil videre. Med unntak av Kjell A. Thu er seniortrenerne også permittert. Kjell vil jobbe med å lage egentreningsprogrammer og vil ellers jobbe videre med spillerlogistikk og sesongplanlegging, sier styrelederen. Styret håper selvsagt at situasjonen løser seg og at all aktivitet igjen fullt ut kan gjennomføres.

Kjell André Thu skal arbeide med blant annet egentreningsprogrammer og sesongplanlegging.

 

 

Foto: Knut G. Bjerva