Før kampen var det ett minutts stillhet til minne om keeperlegenden Helge Fjeld som døde i begynnelsen av juli og aldri har det vært en så overdøvende stillhet i Lystlunden. Ørnspillerne spilte med sørgebånd og gjorde sitt for å ære legenden og keepertreneren. Vi regner med at Helge ville vært fornøyd med innsatsen, selv om han nok hadde ergret seg over de to baklengsmålene på slutten.

Her står Ørnspillerne samlet til ett minutts stillhet før kampen
Alle bilder: Knut G. Bjerva

Ørn hadde aldri møtt Kråkerøy før de kom på besøk til Lystlunden. Laget fra Fredrikstad har overrasket hittil i serien etter at de klart vant sin 3. divisjonsavdeling i fjor foran Sarpsborg08 2 og Østsiden

Tregt i gang
I et rekordvarmt Lystlunden var Ørn sterkt preget av varmen de første ti minuttene, og Kråkerøy kunne godt ha ledet hvis det ikke hadde vært for et par solide redninger av Ørnkeeper Miguel Vieira. Først reddet han et skudd fra skrått hold til corner, før han vartet opp med en redning i verdensklasse etter en heading fra tre-fire meter.

Etter ti minutter våkna Ørn og Kråkerøys keeper gjør en god redning når Lasse Bransdal kommer aleine, etter et flott gjennomspill av Trym Bergan Solli.
Ti minutter seinere var det klart for Ørnledelse. Thomas Utter Jensen forserte 30 meter og forbi tre-fire motspillere før han satte ballen i mål fra 15-16 meter. På gesten etter scoringa var det mange som var glade for at det var solbrillevær i Lystlunden. Da tok nemlig Thomas hånda til hjertet og pekte opp på tribunen der kona og foreldrene til Helge Fjeld satt.
Vel fem minutter før pause kom Utter Jensen seg fint til dødlinja, men innlegget trillet forbi alle på femmeteren, og ingen Ørnbein var lange nok.

Thomas Utter Jensen gratuleres av Trym Bergan Solli etter 1-0

Like før hvilen fikk kom Kråkerøys Joacim Olsen aleine mot Miguel Vieira, men Ørnkeeper gjorde seg så stor og brei han kunne, og parerte til corner.

Etter pause
Ørn overtok helt spillet fra starten av andre omgang, og etter vel minutter avgjorde Ørn i praksis kampen med to scoringer i løpet av ett minutt. 
Først sendte Adnan Hadzic en krempasning til Lasse Bransdal som forserte til dødlinja og på innlegget satte Jens Erik Johansen sitt første A-lagsmål for Ørn.
Jens Erik Johansen gratuleres etter sin første A-lagsscoring

Deretter kombinerte Adnan Hadzic og Alex Krawiec fint, før Lasse Bransdal satte fart og satte inn ballen i hjørnet. Bransdals scoret dermed i sin femte kamp på rad og står med 15 mål på 16 kamper denne sesongen.

Etter halvspilt omgang burde han stått med 16, men dommeren godkjente ikke skuddet som gikk i bakre stolpe i målet og ut på banen. Kanskje var skuddet for hardt.

Tjue minutter før slutt ble Thomas Utter Jensen tomålsscorer da Lasse Bransdal la igjen ballen, og Utters skudd fra 20 meter gikk kontant i mål.  Hans tiende mål i år, alle i serien.

Så i løpet av fem minutter ga Ørn bort to mål. Først ved et merkelig balltap på egen banehalvdel, som gjorde at Joacim Olsen kom aleine mot Ørnkeeperen og satte ballen enkelt i mål.

Deretter ved et litt for løst tilbakespill som Miguel Vieira brukte litt for lang tid på, og utsparket gikk via Ayoub Swaray og i mål. Kraåkerøy presset på for flere scoringer, men det var Ørn som hadde de to største sjansene.

Like før slutt skøyt Jens Erik Johansen først i stanga før årsdebutant Patrick Søderstrøm traff en motspiller på det knallharde skuddet fra seks-syv meter.

Ørn vant uansett 4-2 og Kråkerøy har ikke sluppet inn mer enn tre mål i noen kamp hittil i år, så hadde man unngått de håpløse baklengsmålene hadde det meste vært perfekt.

Olaves Fuglem har fullt fokus på ballen

Glad for seier, men….
Det var trener Kjell Andre Thu også opptatt av etter kampen.
– Vi gir bort to mål mot slutten og det skaper usikkerhet i laget. Vi skrur av hue, og det er dårlig konsentrasjon når vi leder 4-0. Hadde vi unngått de to baklengsmålene, tror jeg vi hadde scoret flere mål. Samtidig scorer vi fire mål og gjør på mange måter en bra kamp mot et ganske godt lag. Jeg føler aldri at seieren er trua, og vi tok jo den sjette seieren på rad på hjemmebane. Det er veldig bra, sier Ørntreneren. 

Ny debutant
Junioren Jonas Onshus fikk sin debut på A-laget og gjorde en høyst godkjent debut. 
– Det var deilig å komme innpå etter et par kamper på benken. Det er klart jeg var litt nervøs, men jeg spilte på det sikre og syns det gikk ganske bra. Vi blei nok litt for selvsikre på 4-0, men det var moro å debutere med en seier, sier den lovende unggutten som fikk en halvtime på banen i sin debut.
Jonas Onshus fikk sin debut på A-laget mot Kråkerøy

Ørns beste
Thomas Utter Jensen fikk både pizza fra Pizzanini og et smil fra Ørneredet. Spesielt førsteomgangen var han dominerende, og gesten til tribunen etter den første scoringa, var verdt prisen aleine. Utter Jensen står med imponerende ti mål i år, alle i serien.
Miguel Vieira var også meget god i mål, selv om det siste baklengsmålet trekker litt ned. At han har to-tre kjemperedninger trekker imidlertid kraftig opp, og Ørn kan glede seg over at han nå har underskrevet kontrakt for resten av sesongen.

Framover på banen viste Alex Krawiec igjen fram sin blendende teknikk, og sammen med Alen Patros arbeidsvilje og Adnan Hadzic kreativitet, var de Ørns beste framover på banen. 

Alex Kraviec viste fram sin teknikk mot Kråkerøy

Foreløpig siste for Adnan
Midtbanespiller Adnan Hadzic har vært ettertraktet etter meget godt Ørnspill i år. Det ser nå ut som han havner i Start i 1. divisjon, noe sportslig leder Jan Erik Fjellvik bekreftet etter kampen.
– Alt er ikke klart, men Ørn og Start er enige om overgangen. Det som gjenstår er at Adnan og Start blir enige om den personlige kontrakten på søndag, og hvis så skjer blir han presentert i pausen i kampen mellom Start og Kongsvinger. Jeg tror dette er et veldig bra valg for Adnan, hvor ting blir lagt til rette for at han kan utvikle seg videre.

Adnan Hadzic blir trolig klar for Start på søndag

Tabell/neste kamp
Serien er nå halvspilt og med dagens seier har Ørn 28 poeng og 34-15 i målforskjell. Laget ligger to poeng bak Moss som møter Holmen på søndag
Ørns neste kamp er borte mot Kvik Halden søndag 30. juli kl. 18.00. 

Patrick Søderstrøm fikk sine første minutter på banen mot Kråkerøy etter langvarig skadeavbrekk

Andre kamper denne runden

 

Søndag

Moss

Holmen

 

 

Kvik Halden

Sprint-Jeløy

 

Mandag

Oppsal

Strømsgodset2

 

 

Drøbak-Frogn

Østsiden

 

 

Vestfossen

Sarpsborg08 2

 

Tirsdag

Ullern

Odd3

 

Du kan se flere av Knut G. Bjervas flotte bilder fra kampen HER.

Du kan se Demokratens omtale av kampen HER.

Kampfakta NT-ligaen 22.07.17
Ørn Horten – Kråkerøy 4-2 (1-0)
Lystlunden stadion – 171 tilskuere
Dommer: Rune Nilsen - Nanset
Mål:
1-0 Thomas Utter Jensen (20)
2-0 Jens Erik Johansen (51)
3-0 Lasse Bransdal (52)
4-0 Thomas Utter Jensen (71)
4-1 Joacim Olsen (75)
4-2  Ayoub Swaray (81)
Gult kort: Alen Patros, ingen til Kråkerøy

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Marius Baggerød fra 69.)
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli
Alex Krawiec (Lars Rustad fra 88.)
Adnan Hadzic (Jonas Onshus fra 62.)
Alen Patros
Thomas Utter Jensen
Jens Erik Johansen
Lasse Bransdal (Patrick Søderstrøm fra 88.)