Sportslig utvikling var viktigst
Adnan har skrevet kontrakt med Start ut 2020 og vektlegger det sportslige mest ved overgangen.
- Jeg har valgt den klubben der jeg kan utvikle meg best mulig. Det sportslige tilbudet er veldig spennende og klubben har vist at de satser på unge spillere. Da jeg besøkte byen og klubben fikk jeg et meget godt inntrykk av det sportslige og omgivelsene. Jeg er overbevist om at Start er det rette valget. Start er en klubb som hører hjemme på det øverste nivået – og tenker at slik skal det være fremover også. Jeg gleder meg til å være en del av dette, sier Hadzic til Starts hjemmeside.

Hensynet til Adnan talte mest
Ørns styreleder Kjetil Ramberg sier følgende om Adnans valg av Start som neste steg i karrieren.
- Jeg ser på Start som en Tippeligaklubb som for tiden er på nivå to. Adnan får nå muligheten til å etablere seg i en klubb og være del av et opprykk i løpet av senest neste år, selv om jeg tror Start har store muligheter for å ta steget i år.
Start har unge spillere i laget nå, og de har også med jevne mellomrom gjort som Ørn; solgt videre til enda bedre klubber, sier Ramberg.

Var det viktig å selge Adnan nå?
     - Økonomisk er det gunstig for klubben, men det var ikke avgjørende. Hensynet til spillerens utvikling har hatt prioritet i denne overgangen. Som U18-landslagsspiller var tidspunktet riktig nå å få høyere sportslige utfordringer.
Det er kjent at vi i vår avviste et bud fordi vi mente de økonomiske betingelsene var for dårlige. Det er primært tre klubber til som har vist stor interesse for Adnan. Etter at forhandlingene kom i gang med Start, har det ikke vært kontakt med  andre klubber, sier Ørns styreleder. 

Adnan Hadzic ble kåret til årets guttespiller i 2014, og Ole Lindset overrakte pokalen

Tidlig debut
18-årige Adnan Hadzic debuterte for Ørns A-lag mot Fram 30. mai 2015 og spilte sin kamp nummer 50 mot Kråkerøy. Dette blir den foreløpig siste i Ørntrøya, for nå går ferden videre til Start i 1. divisjon. Han ble presentert i pausen i Start-Kongsvinger, en kamp sørlandslaget vant 2-1 etter å ha ligget under 0-1 til pause. Start avanserte dermed til direkte opprykksplass i 1. divisjon.

Stolte i Start
For kort tid siden inngikk Start en samarbeidsavtale med «Start En Drøm AS» som betød betydelig økonomisk satsing de nærmeste årene. Adnan er den første signeringen etter at samarbeidsavtalen ble vedtatt.
- Start En Drøm AS sin visjon er at Start skal inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner. I dag har Adnan realisert sin drøm. Vi håper det vil inspirere alle barn og voksne på Sørlandet. Vi har vi vært tydelige på å vise langsiktighet i valgene vi skal ta. Vi er derfor utrolig stolte over at en av Norges mest ettertraktede unge spillere har valgt å ta del i vår drøm, sier styreleder Christopher Langeland til Starts hjemmeside. 

Adnan Hadzic har imponert denne sesongen, her mot Vålerenga i cupen

Har tatt litt tid
Styreleder Kjetil Ramberg sier det var ryddige, men tidkrevende forhandlinger.
- Even Brandsdal, adm. direktør i Start tok kontakt med meg for to uker siden. Start fikk samme svar som andre klubber har fått. Jeg bekreftet da at vi var innstilt på å ta imot bud på Adnan, men at han hadde kontrakt med oss ut 2018. Det kom relativt raskt et bud fra Start. Dette hadde en så vidt realistisk ramme at det ga grunnlag for forhandlinger.
Jeg var i Spania så dialogen gikk på mail og telefon. Det er mange måter å konstruere en slik overgangsavtale mellom klubbene på. Det er mange detaljer og tidkrevende. Vi brukte fire dager på å komme til enighet, noe vi gjorde forrige fredag. Mandag ble det bekreftet at styret i Start godkjente avtalen.
Vi er enige om en overgangssum som kommer til utbetaling umiddelbart. Videre er det beløp etter et visst antall spilte kamper og en prosentandel ved videresalg. Totalt sett en balansert helhetlig avtale, sier Ramberg.

Men, det svekker vårt eget lag?
- En overgang for Adnan har vært forberedt internt. Dette har vært en aktuell situasjon i flere måneder nå.
Nå vil nye spillere stå fram. Vi har vist at vi kan utvikle unge spillere ved å gi tillit tidlig. Samtidig må klubben være orientert og aktive i forhold til å kartlegge hvilke spillere som kan være aktuelle også fra andre klubber. Spillere med gode holdninger og ambisjoner vil alltid være velkomne til FK Ørn Horten, men først og fremst skal vi ha fokus på og høy kvalitet i å utvikle våre egne spillere Det er ingen tvil om vi har ambisjoner for A-laget, avslutter Ramberg

Adnan Hadzic vil også bli en del av Akademiets satsning med toppidrettsgymnas på Sparebanken Sør Arena. Der vil han bli klassekamerat med andre store Start-talenter.

Vi ønsker Adnan Hadzic lykke til i sin nye klubb og gleder oss til å følge ham framover i Start – både i 1. divisjon og Eliteserien.
Under følger noen bilder av Adnans kamper på Ørns A-lag, de fleste er tatt av Knut G. Bjerva.