En nedtur mot Drøbak-Frogn til tross for ett poeng.

Etter lagets sterke prestasjon med seier over Kvik Halden forrige helg ble det en nedtur både prestasjons -og resultatmessig mot gjestene fra Drøbak.

Kampen startet nervøst fra FK Ørn sin side med en rekke feilpasningen, dårlig flyt og svak intensitet i duellspillet.

DFI var aggressive i presset og gjenvant ballen flere ganger på Ørns banehalvdel.

Etter 12 min fikk bortelaget frispark fra ca. 18-19 meter som ble satt i tverrligger og over! Allerede her ante man at det kunne bli enda verre og etter 16 min tok bortelaget ledelsen. Etter litt frem og tilbake i Ørn s 16 meter får Camara godt treff på en retur og keeper Vieira er sjanseløs på det gode skuddet.

Som om ikke det var nok så åpnet himmelens sluser seg med skikkelig regnvær over det relativt fåtallige hjemmepublikumet.

De første 25- 30 minuttene forbigås derfor i stillhet uten at gjestene heller kommer til noen særlig sjanser. Etter 32 min spiller Jens E. Johansen en nydelig stikker gjennom til Lasse Bransdal som kommer alene med keeper. Ørns toppscorer lykkes imidlertid ikke med skuddet som reddes av en god benparade.  Da burde det vært utlikning i Lystlunden!

Ørn løfter seg litt i vingeslagene mot slutten av omgangen og avslutter omgangen med ett par tre godt oppbygde angrep, men innleggene blir for svake/løpene for utydelige og de helt store målsjansene uteblir selv om Vieira må strekke seg i all sin lengde og redde ett godt skudd til corner. Da kunne det fort vært 0-2.

Lagene går dermed til pause med en ikke helt ufortjent ledelse til gjestene fra badebyen i Østfold, men optimismen og trua levde godt hos patriotene på tribunen – dette måtte da kunne snus i 2.omgang.

2. omgang

Ingen bytter i pausen for hjemmelaget, men det er mye større trøkk i laget fra starten av omgangen, pasningene sitter bedre og bortelaget blir spilt lave av ett aggressivt hjemmelag.  På midtbanen tar Alen Patros større ansvar og viser frem sin store aksjonsradius.  Etter ca. 52 min. ender ett godt skudd fra nevnte Patros i tverrliggeren og like etter får Lasse Brandsdal en stor sjanse etter godt innlegg fra Patros.

I denne perioden kjører Ørn kampen med god struktur, gode oppspill fra midstopperne Hettervik/Knutsen og aktive kanter i Thomas Utter Jensen og Torgeir Fredriksen. Nok en stor ørn sjanse når Jens Johansen treffer foten til en DFI spiller med sitt skudd etter godt raid på høyresiden av Fredriksen.

Ørn foretar to kjappe bytter med Krawiec og Haakenstad inn for å skape mere fart i angrepsspillet.

Etter ca. 75 min slår Hettervik en meget god bakromspasning og Bransdal blir nok en gang alene mot DFI keeperen, men forsøket på lobb/chip lykkes dårlig og keeper redder!  Der skal en målscorer som Bransdal normalt score og hjemmepublikummet begynner å frykte at dette kan bli grå, regnfull og poengløs kveld i Lystlunden.        

DFI kommer på noen sporadiske og farlige visitter etter som hjemmelaget trykker på, men det blir godt ryddet opp av midtstoppere og sisteskanse Vieira.

Selim Muho byttes inn for Bergan Solli for å skape enda mer offensiv trykk fra midtbanen de siste minuttene og i det 90 minutt belønnes hjemmelaget med ett straffespark etter holding/dytting i feltet. Protester fra bortelaget, men til ingen nytte og Thomas Utter Jensen er sikker fra 11 meter og utligningen er ett faktum på overtid. 

HER  kan du se hele Knut G. Bjervas billedserie fra nedrivingen av Alen Patros.

Ørn kjører på i overtiden og løfter ballen fremover og inn i feltet til DFI, men det ender kun med ett par halv farlige frispark og en corner som det ikke lykkes å omsette i seiersmål.

Kampen blåses av til ett noe skuffende resultat for Ørn s vedkommende som hadde trengt alle poengene for å holde tritt med Moss og Oppsal i toppen.  Men ett poeng er bedre enn null og det er bare å kjempe videre for det unge og lovende mannskapet. 

Dagens ørn-gutt ble Håvard Hettervik som gjorde en solid jobb som midtstopper- det samme gjorde kaptein Thomas Knutsen og som vanlig en god Miguel Vieira som bakerste skanse.

Fremover på banen var prestasjonene denne gangen mere variable selv om både Patros og Utter Jensen hadde noen gode perioder i kampen.

PS! Det meldes forøvrig etter kampen at DFI ønsker å legge inn protest mot straffeavgjørelsen. 

Referat: Torleiv Sandvik

Bilder: Knut G. Bjerva

Neste kamp for Ørn Horten er mot Vestfossen førstkommende fredag kl. 19:00 (legg merke til dag/tidspunkt).

Tabellen ser du HER.

Du kan se flere av Knut G. Bjervas flotte bilder fra kampen HER.

Kampfakta NT-ligaen 05.08.17
Ørn Horten - Drøbak Frogn 1-1 (0-1)
Lystlunden stadion – ca 250 tilskuere
Dommer: Nedim Brbovic - Fevang FK
Mål:
0-1 Drøbak Frogn (16)
1-1 Thomas Utter Jensen - straffe (90)

Gult kort:  
Ørn Horten -
Dørbak Frogn - 

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Alex Krawiec fra 61. min) 
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli (Selim Muho fra 80. min)
Torgeir Fredriksen 
Artan Brovina
Alen Patros
Thomas Utter Jensen 
Jens Erik Johansen (Niklas Haakenstad fra 70. min)
Lasse Bransdal