Enkelte har spådd en litt tung høst for Ørn Horten i 2. divisjon.  Kaptein Caroline Ralle har trappet ned, Nora Bergmann og Oline Fuglem har meldt overgang til Kongsvinger for å begynne på NTG der, og et par spillere flytter utenbys for å studere. 

Charlotte Bjerkeskaug var med litt på slutten av vårsesongen, og startet sin første kamp for året mot Lyngdal, og det skulle ikke forundre oss om Kristine Lund snart er tilbake etter fødsel.
Og Ørn viste at laget slett ikke har tenkt å la enkeltes avgang føre til en dårlig høst. Laget kjempet godt og presterte mye godt spill i høsten første seriekamp.

Ørn vant 2-1 over Lyngdal i serieåpninga på Sørlandet. Der tok også Lyngdal ledelsen, men Cecilia Hallberg utlignet like før pause før Rikke Pedersen scoret seiersmålet ti minutter før slutt.
Det samme skjedde i Lystlunden. Lyngdal scoret to ganger på sine to skudd mot mål og ledet dermed 2-0 til pause.
Ørn produserte mange sjanser, og var klart best spillemessig, men klarte ikke å få ballen i mål.

Etter pause ble Ørndominansen enda større, og da lyktes det endelig å få uttelling. Rikke Pedersen som har tatt på seg kapteinsbindet, bekreftet ryktet som toppscorer og satte inn to mål. Hun er dermed oppe i 15 scoringer så langt. Katrine Lund og Anniken Nordby satte inn hvert sitt mål, og dermed vant Ørn 4-2 og rykket opp tre plasser, til syvendeplass på tabellen.

Glad trener
Trener Richard Henriksen var svært fornøyd etter kampen.
- Vi gjør en veldig bra kamp og er best i begge omganger. Andre omgang styrer vi totalt, og vinner fullt fortjent. Jeg er veldig fornøyd med det jentene leverer, og dette er en veldig god start på høstsesongen. Nå gjelder det å fortsette framgangen mot Vålerenga2 på Valle Hovin neste søndag. Vi vant jo 5-3 i Lystlunden, så det bør absolutt være muligheter for poeng på Valle Hovin, sier Henriksen som har fått assistanse av herretrener Kjell Andre Thu etter at assistent Anita Eftedal har gitt seg.

Ørn Hortens lag:
Pia Eilertsen
Oda Ramberg
Therese Bjerkemo
Stine-Emilie Andersen
Andrea Numme
Rikke Pedersen
Charlotte Bjerkeskaug
Malene Kjær
Katrine Lund
Anniken Nordby 

Innbyttere:
Mia-Caroline Magnussen  
Mia Elise Dale  
Aida Kvrigic  
Nicole Da Silva  
Ida Alnæs