Ørn måtte vinne mot Vestfossen for å holde følge med Moss og Oppsal i kampen om opprykk, og de sikret seg tre poeng på bortebane.

I en kraftig motvind før hvilen ble det ikke skapt mange sjanser, og det var like mange feilpasninger som riktige pasninger.

Etter hvilen tok det bare tre minutter før Ørn tok ledelsen. Alen Patros driblet seg forbi flere motspillere, og avsluttet forarbeidet med en glimrende pasning til Lasse Bransdal. Toppscoreren satte ballen over keeper og i mål i noe som kunne se ut som et innlegg, men en måltyv innrømmer sjelden at han ikke siktet på mål.
Du kan selv gjøre deg opp en mening ved å se video av scoringer HER.

Lasse Bransdal har sendt av gårde skuddet/pasningen som ga Ørn ledelsen
Bilder Knut G. Bjerva

Det var Ørn som eide resten av omgangen, men ingen av de offensive spillere klarte å få ballen i mål. Det gjorde derimot midtstopper Håvard Hettervik da han steg himmelhøyt over alle andre og headet ballen i mål.

Dermed sikret Ørn seg tre viktige poeng og ligger nå to poeng bak Moss og ett poeng foran Oppsal med én kamp mer spilt. Moss møter Sarpsborg08 2 på mandag, mens Oppsal tar imot Østsiden lørdag ettermiddag.

Håvard Hettervik gratuleres av Lasse Bransdal og Ardian Gashi.

Poeng og læring
Trener Kjell Andre Thu var fornøyd med poengene og god læring på en litt tung dag.
- Vi sikrer oss tre viktige poeng på en vanskelig bortebane. Vi sliter litt med å få ting til å sitte i første omgang, både med presisjon og nøyaktighet. Dessuten har hjemmelaget fordel av en ganske kraftig medvind.  Etter pause kontrollerer vi greit og vi vinner ganske fortjent. De skaper ingenting i 2.omg og vi har mye ball. Vi mangler litt i presisjon og samhandling på siste tredel, men Vestfossen gjør det også vanskelig for oss ved å legge seg veldig lavt i 4-5-1 og spiller relativt primitivt. Alt i alt en god øving og læring for oss, sier Ørntreneren.

Alen Patros var Ørns beste mot Vestfossen.

Ørns beste
Alen Patros la nok en gang ned en utrolig innsats sentralt på midtbanen og sammen med Ardian Gashi vil de ikke bli lette å møte – for noen lag. Dessuten var kaptein Thomas Knutsen igjen meget solid, det samme var keeper Miguel Vieira. Dessuten scoret Lasse Bransdal igjen – for 17. gang denne sesongen, og det sier sitt. Med andre ord var stod sentrallinja fram på en veldig solid måte.

Kaptein Thomas Knutsen var blant Ørns beste.

Neste kamp
Ørn tar imot Ullern lørdag 19. august kl.16.00. Dette vil være Ardian Gashis første kamp i Lystlunden etter returen og bare det bør gjøre at det kommer mye folk til Lystlunden. Vi kan også nevne at Moss samtidig har en vanskelig bortekamp mot Østsiden, mens Oppsal spiller borte mot Sprint Jeløy. 

To album fra kampen
Knut G. Bjervas bilder kan du se HER  og HER.

Kampfakta NT-ligaen 11.08.17
Vestfossen - Ørn Horten 0-2 (0-0)
Strandajordet gress – ca 50 tilskuere
Dommer: Aleksander Jæger, Åssiden
Mål:
1-0  Lasse Bransdal (48)
2-0 Håvard Hettervik (83)
Gult kort: Thomas Utter Jensen (hans første), ett til Vestfossen

Ørn Hortens lag:
Miguel Vieira
Olaves Fuglem (Patrick Søderstrøm fra 87.)
Håvard Hettervik
Thomas Knutsen
Trym Bergan Solli
Thomas Utter Jensen (Selim Muho fra 87.)
Alen Patros (Artan Brovina fra 84.)
Ardian Gashi
Jens Erik Johansen (Alex Krawiec fra 69.)
Lasse Bransdal
Niklas Haakenstad