FK Ørn - Egersund 1-1

En kamp vi burde vinni

Ørn Horten tok i mot avdelingsfavoritt Egersund lørdag, og det blei en kamp Ørn hadde fortjent tre poeng i, men det endte 1-1. Selv om bortelaget hadde mest ball før pause, var det Ørn som produserte de fleste og største sjansene. Egersund tok ledelsen 1-0 før pause, mens Adrian Rogulj (bildet) utligna etter en snau times spill.

Tekst: Svein Roppestad. Bilder: Knut G. Bjerva

Sist Ørn Horten tok imot Egersund var det Egersund2, i 3. divisjon i 2018. Da endte det hele 10-0 til Ørn, etter fire scoringer av Simon Bahrami. Av dagens Ørnspillere kom også Nuno Soares (2), Fredrik Tørnby og Thomas Knutsen på scoringslista. Ingen av de som var i startoppstillinga til Egersund2 i den kampen, spiller for Egersund i dag. På Ørns lag var det seks spillere som også var med i 2018, så det sier noe om stabilieten.

Ørn skapte mange målsjanser mot Egerseund, spesielt før pause. Det begynte allerede etter ett minutts spill da Gustav Helling etter godt spill headet ballen, men keeperfikk så vidt slått til corner. (Se bilder i bunnen av artikkelen)

Samme spiller var i aksjon kvarteret seinere, men keeper fikk igjen slått ballen over tverrliggeren.

Et par minutter seinere var det bortelaget som utnytta mulighetene. På et frispark på skrått utenfor 16-meteren fikk Mattias Liljestrand headet ballen forbi Ørns keeper.

Kjempesjanses
Ørn lot seg imidlertid ikke knekke, og etter halvspilt omgang fikk Gustav Helling en sjanse man bare får få ganger i sesongen. Han kom aleine mot keeper, men lobben blei fanga av keeper.

– Det er for svakt av meg, og det er mulig jeg fikk for god tid til å tenke. Jeg tenkte først å runde keeper, men endte med å lobbe, og det var et dårlig valg. Der skulle jeg selvsagt ha scora, sier kantspilleren, som var meget frisk før pause, men forsvant mer i andre omgang.

Etter en halvtime kom Adrian Rogulj seg fri på kanten, men innlegget rullet parallelt med mållinja, tre meter ut på banen.
Egersund fikk faktisk sin første sjanse, utenom scoringa fem minutter før pause, men keeper Kristoffer Solberg avverga greit.
Mot slutten av omgang fikk også Fredrik Tørnby en god mulighet, men avsutninga gikk like over.

Etter pause
Andre omgang blei jevnere spillemessig, med et lite Ørn-overtak.
Kraftspissen Adrian Rogulj kom til flere store «hode-sjanser», men Egersunds beste, keeper Anders Klemensson, fikk slått ballen til corner.
Etter en times spill blei det endelig scoring. Etter glitrende Ørspill som startet med høyreback Jørgen Sjøl, gikk ballen videre til Nuno Soares og deretter ut til venstreback Endi Zekaj som hadde kommet susende opp på venstrekanten. På innlegget kriget Adrian Roguljballen i mål fra kort hold.

– Det var deilig å se ballen i mål, men jeg er ikke fornøyd med bare én scoring. Alt i alt må vi være fornøyd med ett poeng mot et godt lag, men vi kunne godt hatt tre. I neste kamp setter jeg inn tre mål, sier spissen som i tillegg til å komme til mange sjanser også gjorde en solid defensiv jobb.

Etter scoringa hadde Ørn mye av banespillet, og Nuno Soares hadde et kjempeskudd 20 minutter før slutt, men keeper var ned i sitt høyre hjørne.

Mot slutten pressa Egersund noe i jakten på seiersmålet, men det nærmeste de kom var et skudd på overtid som gikk til side for mål.

Trener
Trener Kjell Andre Thu var imponert over egne spillere.
– Vi kunne godt «detti» sammen da vi fikk en ufortjent scoring i mot. Jeg syns alle står opp utrolig bra i dag, og vi er minst på høyden med et lag som mange mener er bedre enn oss. Gutta står opp og det er en flott gjeng å jobbe med. Vi begynner å venne oss til tempoet, og ingen skal føle seg trygge når de møter oss. I dag skapte vi flest sjanser, og selv om Egersund har mye ball før pause, er det vi som produserer sjansene. Etter pause syns jeg vi er klart best, også i banespillet, og det hadde ikke vært noe å si på om vi hadde fått med oss alle poengene.
Nå venter Vard Haugesund borte i årets første kamp på gress. Det er vanskelig å finne en god gressbane å trene på i distriktet, men vi får sjekke mulighetene, sier an fornøyd Ørntrener.

Ørns beste
Adrian Rogulj kan nyte en velfortjent pizza fra Pizzaninisom Ørns beste spiller, men i dag hadde han hard kamp fra flere. Hele forsvarsrekka var solid, og spesielt Jørgen Sjøl fikk utnyttet ferdighetene sine offensivt. Nuno Soares begynner å finne formen, men er avhengig av mye ballkontakt for å fungere optimalt. Det får han kanskje mer på midtbanen, enn på kanten i angrepet.