Tøft møte med gress

Ørn fikk et tøft møte med Vard i årets første seriekamp på gress. Vard dominerte før pause, og Ørn kom stadig på etterskudd og var unøyaktige i pasningsspillet når laget fikk ha ballen. Det bedret seg ti minutter før pause, da Ørn la om til 5-3-2. Laget vant langt flere dueller og fikk backene høyere opp i banen. Vard scoret ett mål i hver omgang og vant 2-0

Tekst: Svein Roppestad. Bilder: Knut G. Bjerva

Et stort tap for Ørnlaget var at lagets beste spiller hittil i sesongen, Nuno Soares, sliter med en skade og ikke blei klar til kampen.Ørn reiste med buss til Haugesund dagen før kamp, med håp om en rolig opplading.
Og roligheten preget laget i store deler av første omgang. Det er sjelden vi har sett et Ørnlag løpe så mye imellom og Vard kom til flere store sjanser før pause. Trener Kjell Andre Thu var ikke spesielt med laget før pause.
– Vi blir filleristet et Vard lag som var bedre en oss alle spillets faser. Vi er heldige som bare ligger under 1-0 til pause. Jeg syntes vi håndterte det å spille på gress dårlig rett og slett, sier Ørntreneren.
Vard tok ledelsen etter en snau halvtimes spill da Claus Niyukuri fikk heade en corner i mål fra seks-syv meter.

Bedre etter hvert
Ti minutter før pause blei Christian Foss Hargott skada og måtte bytte. Arnar Førsund kom inn som tredje forsvarer, både for å styrke det defensive og bidra til at vingbackene fikk større muligheter til å gå framover. Dette hadde god virkning, spesielt etter hvilen da Leroy Nilsen kom inn på høyreback/kant.
Ørn var mer med i spillet, vant flere dueller og kom til noen halvsjanser. Det var imidlertid Vard som scoret på et kjempeskudd av Kjetil Vatland Olsen fra 16 meter, utagbart for Ørnkeeper. Da var det bare gått vel fem minutter av andre omgang.

Kjempesjanse
Ørns største sjanse hadde Adrian Rogulj da hans andre brassepark smalt i tverrliggeren. Da var det gått 80 minutter, og det sier noe om Ørns manglende sjanser i kampen. Det endte 2-0 til Vard, fullt fortjent, men andre omgang var tross alt mye bedre enn første, noe Ørntreneren er klar på.
- I andre omgang prøver vi i hvert fall å kjempe oss inn i kampen og vi detter ikke sammen og gir opp. Det er jeg fornøyd med.  Men spillet i dag var langt under pari og vi fikk oss en liten vekkerr av Vard på hvor nivået ligger i 2.divisjon.
Vi må hjem å trene mer så håper vi at vi klarer å lære og forbedrer oss inn mot neste kamp. Vi veit vi har kvaliteter i laget og viste det senest sist kamp, men vi føler vi ikke helt har fått ut potensiale vårt, oppsummerer Ørntrener Kjell Andre Thu på bussen på vei fra Haugesund.

Ørns beste
Keeper Kristoffer Solberg hadde flere avgjørende redninger, spesielt før pause.  Adrian Rogulj kjempet solid på topp, og var også viktig i den defensive delen. Hans brassepark hadde fortjent en bedre skjebne. Leroy Nilsen har kommet tilbake etter et lengre skadeavbrekk og var meget god i omgangen han spilte. En plass i startoppstillingen mot Notodden er ikke mindre aktuell etter omgangen mot Vard.

Neste kamp
Ørn møter Notodden i Lystlunden lørdag 7. mai kl. 16.00 i neste kamp. Neste hjemmekamp er mot Notodden lørdag 7. mai kl. 16.00.

Andre kamper denne runden
Vi merker oss at Egersund tok en stor seier over Staal Jørpeland og at Ullern fortsetter den gode sesongstarten med seier over Odd2. Det er fortsatt jevnt og selv om Ørn nå er rett under streken, er det kort vei opp på tabellen.