Bare nesten mot Fløy

Det blei bare nesten poeng og bare nestenresultat av store sjanser mot Fløy. Da kampen stod og vippa på 1-0 til hjemmelaget ti minutter etter pause, kunne Nuno Soares (bildet) satt en hundreprosent-sjanse, men keeper avverga med en strålende redning. Vel fem minutter før slutt fastsatte Fløy sluttresultatet til 2-0 og måtte reise poengløse hjem fra Kristiansand.
Ørn fikk den vanskeligst mulig starten på kampen mot Fløy. Allerede etter snaue fem minutter blei Kristian Lienspilt igjennom og satte ballen sikkert bak keeperKristoffer Solberg. Da hadde allerede hjemmelaget hatt en stor sjanse, men deretter kom Ørn seg mer og mer inn i kampen.
Vel halvveis ut i omgangen blei et skudd fra Nuno Soares fomlet så vidt over til corner av Fløys keeper. Få minutter seinere gikk et skudd fra Adrian Rosgulj like utafor.
Ørn var fullt på høyden før pause, og med opplevelsen av Ørns andreomganger i mange kamper denne sesongen, var håpet om poeng på bortebane fortsatt til stede.

Etter pause
Ørn kunne fått en tøff start på andre omgang da dommer van Herk, og vi skal ikke lage billig ordspill på navnet, pekte på straffemerket. For oss, og ikke minst keeperKristoffer Solberg, var det klart at Ørnkeeperen var først på ballen, men dommeren var ikke enig. «Juksa viste seg» het det i gamle dager, og da Solberg reddet straffesparket, blei utsagnet gyldig.
Ikke lenge etter fikk Ørn en kjempesjanse på en kontring. Thomas Utter Jensen fosset fram på venstrekanten, og på innlegget fikk Nuno stå aleine på åtte-ni meters hold, men keeper fikk en hånd på ballen. At Adrian Rogulj blei revet ned innafor femmeteren, fikk tydeligvis ikke dommeren med seg.
Vi skal ikke underslå at hjemmelaget også hadde sine sjanser, men keeper Solberg framstod med stor trygghet, og avverget alle forsøk, i alle fram til vel fem minutter før slutt. Da kom det nok et gjennomspill, nesten identisk med den første scoringa, og Preben Hillekunne sette ballen til venstre for keeper.

Skuffende etter en OK-kamp
Trener Kjell Andre Thu var ikke spesielt fornøyd etter kampen.
– Det er klart vi er skuffa når vi må reise hjem uten poeng. VI hadde håp om å få med oss noe, men det blei jo tøft når vi ikke er helt med fra start og de får 1-0 etter fem minutter. Jeg syns vi gjør en OK fotballkamp mot et godt hjemmelag, men vi er for dårlige innafor begge 16-metrene. Når vi heller ikke har dommeravgjørelsene med oss blir det vanskelig. Straffa er jo klart feildømt da Kristoffer er først på ballen, og på kjempesjansen til Nuno blir Adrian (Rogulj) kasta i bakken inne i feltet. Det er jo grenser for bruk av fordelsparagrafen. Nå er det klart for trening fram mot Arendal neste lørdag, og selv om det blir en tøff kamp, har vi vist hva vi er gode for i Lystlunden i år, sier Thu før han setter seg på bussen hjem.

Ørns beste
Keeper Kristoffer Solberg framstod nok en gang som Ørns beste spiller. Både strafferedninger og andre handlinger var av høy kvalitet. De andre Ørnspillerneframstod på det jevne, men det er gledelig at Ole Opthun fikk sin første kamp på A-laget siden 2018 da han kom inn kvarteret før slutt. Nykommerne Jørgen Kristiansen, med bakgrunn fra Stabæk, fikk også vel et kvarter i sin Ørndebut.

Du kan se opptak av høydepunktene fra kampen, sett med sørlandsøyne.

Tabellen/neste kamp
Ørn beholder foreløpig sin 5. plass på tabellen. Neste kamp er mot Arendal i Lystlunden. Arendal nærmer seg toppen, og ligger bare ett poeng bak Moss, før Serielederen møter Sotra på søndag. Men vi satser på at Ørn fortsatt er ubeseira i Lystlunden etter denne kampen.

: Freek Arjen van Herk, Smørås
Gule kort: Kristoffer Solberg (nr. 1), Leroy Nilsen (nr. 2), Jørgen Kristiansen, Arnar Førsund (nr. 2) – ett til Fløy

Endi Zekaj (Daniel Hamde fra 84.)
Fredrik Tørnby (Christian Hargott fra 73.)
Nuno Soares
Alban Kadriu (Jørgen Kristiansen fra 84.)
Thomas Utter Jensen (Ole Opthun fra 84.)
Adrian Rogulj
Gustav Helling (Steffen Wivestad fra 90.)

Keeper Kristoffer Solberg med en glimrende redning på et feilaktig idømt straffespark

Ørn Horten snubla for fjerde gang på bortebane i år.

Trener Kjell Andre Thu måtte rusle skuffa av banen etter kampen.

Tekst: Svein Roppestad. Foto: Knut G. Bjerva