Ekstremt viktig seier mot Kvik

Gustav Helling (bildet) var den store forskjellen da han kom inn for Ørn etter pause. Mange vil si han snudde kampen aleine, men han satte i alle fall fart i et tamt Ørnlag. Ørn vant til slutt 3-1 etter scoringer av Leroy Nilsen, Gustav Helling og Fredrik Tørnby.

Tekst: Svein Roppestad  Bilder: Knut G. Bjerva

Selv om han bare fikk én omgang var Gustav Helling banens beste spiller og var involvert i alle tre Ørnmålene.
– Jeg var litt ekstra tent i dag siden jeg blei plassert på benken. Jeg fikk på forhånd beskjed om at jeg skulle få komme innpå, så når det skjedde var jeg ekstra tent. Det er selvsagt moro at vi lykkes, og jeg syns vi fikk mye rom som vi klarte å utnytte med det direkte spillet vårt. Det var utrolig moro for meg å gjøre en god omgang, men det viktigste i dag var selvsagt de tre poengene, sier Helling.

Det blei betegna som en tidlig sekspoengs-kamp, ikke minst for Ørn Horten. Laget har tidligere slitt med uttellinga, så selv om det har vært solid defensivt, har poengfangsten vært svakere.

Før pause
Første omgang kan i grunn forbigås i stillhet. Bortsett fra en heading etter corner fra Arnar Førsund som blei redda på streken, og flere gode redninger av keeper Kristoffer Solberg, var det ikke mye positivt fra Ørns side.

Etter pause
Noen kaller det coaching i verdensklasse når man lykkes med bytter. I så fall nærmer trenerduoen i Ørn seg denne klassen. Å få innpå Gustav Helling snudde i praksis kampen. Med fart, initiativ og kreativitet bidro også til at de andre spillere heva seg betraktelig fra en svak førsteomgang. Allerede da ett minutt var gått fosset han fram på venstrekanten. Keeper ga retur på det knallharde skuddet, Adrian Roguljs forsøk blei også blokkert før Leroy Nilsen kunne sette ballen i mål.

Ørn var klart best etter hvilen, men etter et kvarters spill, førte en tapt duell på høyresida i forsvaret til at Albert Makiadi fikk stå helt aleine på seks-syv meters hold og sette ballen i mål til 1-1.

Ørn kunne ha falt sammen, men laget viste mental styrke og allerede minuttet seinere ga Fredrik Tørnby nok en gang Ørn ledelsen. Godt spill der Helling og Leroy Nilsen kombinerte fint, gjorde at Tørnby kunne sette inn sitt første mål for sesongen.

Avgjorde kampen
Vel fem minutter seinere økte Ørn ledelsen. Da hadde Adrian Rogulj allerede kommet aleine med keeper, men vippen var for løs. Gustav Helling lyktes imidlertid med det meste, og endelig kunne fjorårets toppscorer få sin første scoring for sesongen. Innbytter Christian Foss Hargott slo en flott pasning fram til Helling som satte ballen sikkert i mål til 3-1.
Det var mange som frykta en sluttspurt fra bortelaget den siste halvdelen av omgangen, men det skjedde ikke. I stedet var det Ørn som kom til to store sjanser ved Gustav Helling og Leroy Nilsen.
Kampen ebbet dermed ut, og med tre Ørnscoringer på én omgang doblet laget antall mål så langt.

Ørns beste
Vi har nevnt Gustav Helling som fortjent kan nyte en pizza fra Pizzanini. Vi synes også Leroy Nilsen gjorde en meget god kamp der han fikk utnytta sine offensive kvaliteter i rollen på kanten. Midtforsvaret med Henrik Falchener og Arnar Førsund var som vanlig solide, og før pause holdt keeper Kristoffer Solberg Ørn inne i kampen med flere gode redninger. At han økte spenningen på tribunen med noen overmodige ballberøringer, kan tilgis på en slik dag.

Detta var deilig
Trener Kjell Andre Thu var letta og glad etter kampen.
– Detta var deilig for gutta, og selvsagt også for oss rundt laget. Vi har jobba hardt uten helt å få betalt for det, og da er det selvsagt deilig å få tre poeng. Første omgang var ikke all verden, og vi ønsker jo alltid å bruke pausen til å justere det som ikke funker. I dag traff vi jo veldig bra med det første byttet, og jeg syns vi hever oss mye i andre omgang. Det er også en styrke at vi ikke faller sammen etter at de utligner, i stedet kjører vi på framover og får det viktige andremålet veldig kjapt. De la nok opp til en sluttspurt, men vi lyktes bra da vi la om 5-4-1. Dette var en deilig avslutning på ei tøff uke, avslutter Ørntreneren.

Neste kamp
Ørn Horten reiser til Vestlandet og møter tøff motstand i Øygarden (tidligere Nest Sotra) lørdag 28.5. kl. 13.00.
Deretter venter to hjemmekamper, først mot Strømmen 6.6. og deretter mot Odd2 2. pinsedag.

Andre kamper denne runden
Med sier klatret Ørn til 9. plass på tabellen, før resten av kampene spilles søndag og mandag.